7 Ekim 2020 Çarşamba

Galatasaray formasını sadece 1 sezon giymiş olsa da, benim adıma iz bırakmıştı


Bilal Kısa, 37 yaşında futbolu bıraktı. Galatasaray formasını sadece 1 sezon giymiş olsa da, benim adıma iz bırakan, en azından iyi hatırlayacağım futbolculardan. Hamza Hamzaoğlu dönemi, bu transfer gerçekleştiğinde gelen eleştirileri hatırlıyorum. Yaşından girildi, zaten o sezon yapılan hiçbir transfer de beğenilmiyordu. Kısa zaman içinde gösterdiği performansla bu eleştirileri boşa çıkarmıştı. Geç keşfedilen, önemli bir yetenek.

O geç keşif olmasaydı, bambaşka bir kariyer izleyebilirdik. Çok yetenekliydi çünkü. Muazzam bir pas ve şut mekanizması diyelim. Galatasaray'da da o uzaktan attığı golleri izlemiştik. Yapı da ilginçti bir de, buna rağmen katkı geldi. Melo gitmiş, Galatasaray orta sahası Selçuk İnan / Bilal Kısa ikilisiyle oluşuyordu. Şampiyonlar Ligi'ne çıktık, Benfica'yı yendik bu ikiliyle. Kağıt üzerinde kötü dursa da, Hamza Hoca katkı alıyordu. Bilal Kısa bu anlamda beklentimin de ötesindeydi.

Bilal Kısa'yı konuşmaya başladığımız zamanlar da futbolcunun 30'lu yaşları. Fenerbahçe altyapılı olsa da, parlayışı çok daha sonrasında. Karabükspor performansıyla buradayım demiş, Akhisarspor'la zirveyi görmüştü. Milli Takım'a kadar da yükselmişti. Galatasaray'a transfer olduğunda yaşı 32'ydi. 20'li yaşlarda şu sıçrayışı yapsa, kariyeri eminim ki daha farklı şekillenirdi. Bu tarz isimler var. Geç keşfediliyor ya da parlıyorlar.

Galatasaray kariyeri biraz daha uzun olabilirdi de. Hamza Hamzaoğlu takımdan ayrıldıktan sonra bir anda yüzüne bakılmadı ve haksız karardı. Mustafa Denizli bunu yapan da. İlginç denemeleri içinde, Bilal Kısa'ya pek şans vermedi. Riekerink geldiğinde de tek tük şans buldu diyebiliriz. O da Selçuk İnan / Emre Çolak orta sahasını deniyordu. Sezon sonu da Serdar Aziz transfer edilirken, Bursaspor'a takas olarak gitti. Sonra da düşüşü başladı zaten.

4 yorum:

  1. Şu anki Galatasaray orta sahasını baya rahatlatabilirdi, o derece kaliteli bir isimdi bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakinlik katardı en azından, akıl katardı.

      Sil
  2. Belhanda'nin yanında oynayan adamlar Bilal'in yanında olsa eminim çok daha fazla katkı verirdi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir