2 Ekim 2020 Cuma

Giuliano & Galatasaray, transfer konusu çok büyük bir karmaşa


Galatasaray'da transfer konusu büyük bir karmaşa. Yönetimin transfer konusundaki kabiliyeti 0'ın altında olduğu için, son günlere kaldık ve el kol bağlı. Tek demeç "futbolcu satmadan kimseyi alamayız". Satmak, elinizdeki değeri parlatmak sizin işiniz. Siz ise elinizdeki değeri aşağı çekmek ve onu kötü göstermek için elinden geleni yapıyorsunuz. Hatta iş inada biniyor, "mobbing'e" dahi gidiyordur. Bu saatten sonra transfer yapılmalı mı, o da ayrı bir tartışma konusu.

"Yarın hatırımı sorsan ne olur, bugün hevesimi kırdın bir kere" görüntüsü oluştu. Avrupa Ligi gitti, Rangers maçına yetiştiremedin transferi. Fatih Hoca olmasa ve içeriden kazanımlarda bulunmasa, ligin ilk 3 haftası adına da bambaşka şeyler konuşacaktın. Mevcut kadroyla da lig bir şekilde götürülür. Amaç şampiyon olmak da, şampiyon olanın Şampiyonlar Ligi garantisi yok artık. Ligde şampiyon ol, Avrupa'da havlu at durumundan emin olun ki herkes sıkıldı.

Aklıma gelen bir ihtimali konuşayım. Bunu birkaç gün önce de de yazmıştım. Hatta Ağustos ayında da aklıma gelen bir şeydi. Giuliano'nun serbest kalma ihtimali o günlerde de konuşuluyordu ve kendisi D'Avila 'nın futbolcusu. Menajerle olan yakın ilişkimiz malum. Giuliano ağırlıklı olarak Fenerbahçe'ye yakıştırılsa da, 10 numara yönünde bir hamle yapacaklarını düşünmüyorum. Serbest kaldı zaten, hamle olsa imzayı atalı birkaç gün olmuştu.

Belhanda da D'Avila 'nın ve uzun zamandır transferini konuşuyoruz. Fatih Hoca da söyledi, sıktı bu süreç. Gidiyor mu, kalıyor mu artık karar vermek lazım. Nice diyorlar, ortada bonservis bedeli yok. Gitti diyelim, geriye 2-3 gün kaldı. Kiminle görüşeceksin de, bonservis pazarlığı yapacaksın? Belhanda gittiği an, gelecek ismin ya da isimlerin hazır olduğuna inanıyor musunuz? Yönetimin medyasına göre bu böyle ama öyle olmadığını iyi biliyoruz.

Belhanda'nın gidişi, Giuliano'nun Galatasaray'a gelişi anlamına gelebilir. Serbest statüde ve adının geçtiği takımlar genellikle Brezilya'da. Avrupa'da kalması adına yegane adreslerden biriyiz. Farklı tipte bir isim tabii, forvet özellikli bir 10 numara. Emre Akbaba var bu tarzda, üst modeli de Giuliano olur. 4-2-3-1'e çakılırsın, geçen sezon ligin 2. yarısına başladığın düzene geçersin. Forvetine yakın oynar ve o etkileşim kaynaklı çok fazla gol izleriz. Bu saatten sonra seçim şansı var mı derseniz de, bence kalmadı.

6 yorum:

  1. Bu saatten sonra Guiliano icin riske girmezler diye dusunuyorum, yillik ucreti yuksek, taraftar tepki gosterebilir vb. Almis olmak icin almayacagiz deyip durdular yaz boyu, bu saatten sonra yapabilirlerse nokta atis yapmak zorundalar. Ben Marcaonun satisini bekliyorum, hazir avrupa liginden de elenmisken bu risk simdi alinabilir. 2 yil once Ozani satip marcao ve luyindamayi alarak ssmpiyon olmustuk. Simdi de Marcaoyu satip stoper ve orta saha alabiliriz, Belhanda yerine umarim Nieceten bir oyuncuyu kapariz vb.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Girmezler mi bilmiyorum yine de, son gün her şeye gebe.

      Sil
  2. Belhanda ve Guiliano çok farklı tarzda oyuncular... Bu değişiklik orta sahamizi çok düşürür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birbirleriyle hiç alakaları yok. Farklı bir oyun lazım.

      Sil
  3. Bunca ay bekledikten sonra gelen isim guiliano olacaksa felmesin daha iyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etiket işlerini bırakacağız artık, o günler başarısız oldu ve eskide kaldı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir