12 Ekim 2020 Pazartesi

Hakan Çalhanoğlu'nu anlayabilmek adına, Pioli ne yapmış ona bakmak lazım


Hakan Çalhanoğlu tartışmalarını da oldum olası anlamam. Milli Takım çatısı altında, eleştirilerin odağındaki isim oluyor ve onun hakkında bu eleştiriler anlamsız yerlere gidiyor. Futbolculuğunu dahi sorgulayanları görüyorum. İş teknik direktör dokunuşunda bitiyor diye düşünüyorum. Milan'ın teknik direktörü Pioli'nin ondan aldığı katkı ortada. İnanılmaz tabela yapmaya başladı, gol / asist ortalaması olabildiğince yüksek. 

Rusya maçının ilk yarısındaki gibi, orta sahanın derinliklerinde gezmesi onu iyi kılmayacaktır. Mahmut Tekdemir ve Ozan Tufan arasında kayboldu gitti. Burak Yılmaz'la top tutamazsın, Kenan Karaman / Efecan Karaca kanatlarıyla da yetenek çıtan düşer. Kanatlardan birini hızlandırmak, hücuma top taşıman demek. Onu da Cengiz Ünder'le başarabilirsin. Hakan Çalhanoğlu'yu hücuma yaklaştırdığında ise hem yetenek düzeyin artar, hem de orada çoğalmış olursun.

2. yarıdaki müthiş futbolun ana unsuru, Cengiz Ünder ve Hakan Çalhanoğlu'ydu. Cengiz Ünder hem hücumu hızlandırdı, hem de müthiş şut tekniğiyle etkili oldu. Topla ilişkisi de olabildiğince iyi. Milli Takım'da kanatlardan birini mutlak suretle hızlandırmak, Cengiz Ünder'i sağlıklı tutmak lazım. Euro 2021'deki şansımız da buna bağlı diye düşünüyorum. 2 mücadeleci kanat, bu tarz maçlarda galibiyet almana engel diye bakıyorum. Sen artık Rusya seviyesinin üzerinde olmalısın.

Hakan Çalhanoğlu da tartışılmamalı ve mümkün olduğunca rakip kaleye yakın oynamalı. Duran top özelliği konuşulmalı. Dün yaratılan etkinin önemli bir noktası da, Hakan Çalhanoğlu'nun arka direğe kestiği toplar ve oluşan organizasyon. Akan oyunda da bol bol ceza sahası içine girer, kanatlara gelir, yay civarında iyi şut atar, bitiriciliği güçlüdür. Orta sahaya çek, koştur mantığıyla katkı sağlamaz. Sonra da insanlar kötü bakıyor ve oldukça yanılıyor.

6 yorum:

  1. Her şey apaçık ortada iken hala bu adamı kaleden uzaklara koymak... Akıl tutulması resmen. Ben bezdim, vicdanım sızlıyor şu adamı milli forma altında kullanamamaktan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonra da kötü kılınıyor işte, olmadık eleştiriler alıyor.

      Sil
  2. Milli takım neden üçlü savunma oynamaz anlamış değilim 3 tane dünya çapında stoperin var çağlar Merih Ozan kabak. onları yedekleyecek Mert Çetin Kaan Ayhan mert müldür gibi isimler var. Beklerinde buna müsait Zeki ve umut git gel yapabilecek bekler. 3-4-3 neden denemez anlamış değilim
    Çağlar Merih Ozan Kabak
    Zeki Ozan Tufan Mahmut(irfancan) umut
    Cengiz Burak Hakan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şenol Hoca ezbercidir. Ömründe 3lü savunma oynattığına şahit olmadım.

      Sil
  3. Neden begenilmez bu adam anlamıyorum. Dikine oynamaya çalışıyor sürekli ve topu ayağında tutup faydalı paslar verme becerisi de çok yüksek. Etrafında hareketli isimler olduğunda takımı müthiş oynatır. Bkz. Bayer Leverkusen performansları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabela da yapıyor artık, büyük bir koz haline geldi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir