3 Ekim 2020 Cumartesi

Hocayı eleştirdiğim nokta ise, Emre Taşdemir'i kullanmaması olur


Saracchi özelinde son dönemde sıklıkla yazıyorum. Yokluğu devam ettikçe de yazmaya devam ederim. Büyük kayıp çünkü, özellikle de bu sezon özelinde. Soldan rahat çıkamaz olduk. Saracchi / Arda Turan uyumu gayet iyiydi. Arda Turan'ın Saracchi'yi iyi kullandığını görüyorduk. Bu oyun yapısında, beklerin kanadı bütünüyle kullanması ve hücum karakterleri değerli. Kenarlarda "kenar oyun kurucular" var. Bekler de o alanı dolduruyor.

Feghouli'nin varlığı Omar'ı düşürse de, o başka bir konu. Sol tarafa gelirsek, ters ayaklı bir bek kullanmanın problemi büyük. Nagatomo gibi yılları sol bekte geçen, sağ ayaklı bir bek olsa neyse. Linnes'i orada kullansak da, zorunluluk nedeniyle. Fenerbahçe ve Rangers maçlarında varlığı problem oldu diyebilirim. Temposu olsa da, hücuma çıktığı an varlığı yok. Topu sağa çekeyim derken, hücumun hızı düşüyor. Sol ayağını kullanayım derken de basit hata yapıyor.

Hocayı eleştirdiğim nokta ise, Emre Taşdemir'i kullanmaması olur. Hajduk maçını oldukça iyi oynadı. Sol ayaklı ve o da tempolu. Bu oyun da böyle bir sol bek istiyor. Sol ayağını kullanır, seni hücuma daha iyi taşır. Linnes'le kalite kıyası değil yani, mevzu o pozisyonun futbolcusu olması. Yazın söyledim durdum, alternatif bir sol bek alınmalıydı. Saracchi'nin sakatlık meyili var, tek başına bırakılmamalıydı. Bırakılıyorsa da, eldeki isimlere bakacaksın.

Emre Taşdemir de iyi kazanım olabileceğini gösterdi. Bazısı çıkıyor, tek maçta mı karar verdin diyor da, oyun bunu istiyor. Olay kalite değil, o pozisyonu doldurabilmek, en azından günü kurtarmak. Saracchi dönecektir, solu yine iyi kullanmaya başlarız ama yarın olmadığında sorun yaşayacağız. Emre Taşdemir mi oynar, Süleyman Luş mu kazanılır bilmiyorum. Bu oyunda ters ayaklı bir bek olmaz. Hele ki önünde Babel varsa. O kadar alakasız bir ikili oldular ki.

5 yorum:

  1. Duydugum kadariyla Suleyman Lus Sanliurfa'ya kiralanmis, benzer seyleri Emre Tasdemir icin de duydum ama tam teyitlik haber görmedim henüz, yine yanlis kadro mühendisligine gidiyoruz ne yapmaya calisiyorlar anlasilir gibi degil.

    YanıtlaSil
  2. O kanatta tavernier çok etkiliydi ona karşı savunması zayıf diye düşünüp Linnes'i oynattı sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynattı da, bu da hücumu bitirdi. Kazanman gereken bir maçtı.

      Sil
  3. aynen katılıyorum...harfi harfine..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir