22 Ekim 2020 Perşembe

İmza töreninde şov yapıyordun da, bugün böyle mi oldu


Fatih Terim'e rağmen, Falcao'yu transfer ederken güzeldi her şey. İmza töreninde şov yapıyordun, Falcao transferi üzerinden sükse yapmaktan geri durmadın. Sadece başkan için değil, tüm yönetim adına yazıyorum. Özellikle de futbolla alakalı duran, her transferde, futbolcu yanında poz vermekten çekinmeyen isimler. İşler kötü gidince, 500 bin forma satılmasını bekliyorduk, 50 bin'de kaldık diyorsun. Bu adamı pazarlayamamanın suçu kimde şimdi?

Futbolda her şey var. İşler kötü de gidebilir. Falcao'nun transferi büyük olaydı kabul de, o rakamda kalman senin iletişimsizliğin ve pazarlama gücünün olmamasını gösterir. Son günlerde ısrarla "Galatasaray yönetilemiyor" diyorum ya, örnekler peşi sıra geliyor. İş Falcao'yu transfer etmek değil, bu transferin altını doldurabilmek. Falcao, bu takıma gelen ilk yıldız isim değil. Drogba ve Sneijder transfer edildiğinde neler yapılmış, biraz izleyin.

Ya da uzağa gitmeyin. Samsunspor'un çıkarmış olduğu "Atatürk temalı forma" çok konuşuluyor. Yüksel Yıldırım, bu formayı pazarlamak adına neler yapıyor bir bakın yani. Biraz vizyonunuz olsun. Mustafa Cengiz'in yapmış olduğu son açıklamalar bütünüyle facia. Galibiyet geldiğinde, fotoğraflarını en başa koymaktan geri durmayan, olumsuz sonuçta ise oralı dahi olmayan yönetim için konuşmaya dahi gerek yok aslında.

Gider ayak, ihaleyi bütünüyle teknik heyete bırakıp, işin içinden sıyrılma amaçları var. Hocanın hataları vardır da, Fatih Hoca olmasa, geriye hiçbir şeyin kalmayacağı bir yönetim bu. Galatasaray'ın en kötü yönetimlerinden biri, kimine göre en kötüsü. Bir an önce gitmeleri lazım. Mali kongrede yine ibra olmayacaklar. Seçim zamanı da geldi, aday olmaları söz konusu bile değil. Giderek kendilerinden nefret ettiriyorlar. Açıklamaların talihsizliği çok acı.

Kerem Aktürkoğlu, Oğulcan Çağlayan gibi gençlerle kaybetseydik keşke diyor. Bu senin söyleyeceğin bir söz mü? Hoca da "keşke orta sahamız olsaydı da, öyle kaybetseydik" desin. Bir dönem forvetsiz bırakırsın, bir dönem orta sahasız. Elindeki futbolcuyu yerin dibine sokarsın, medya önü kötülersin. Buna Gomis de dahil, böyle bir isme bile neler dediniz. Hala çıkıp "saha içi" yorumu mu yapıyorsunuz? 

16 yorum:

  1. Bazı kaynakların dediğine göre başkan seçim kararı almış yakında resmi olarak açıklanacakmış. Tek pürüz kaldı o da mali genel kurulu statta yapmak için gerekli izinlerin çıkarılması. O da yakında hallolur ve Ocak ayına kalmadan seçime gidilir gibi.

    YanıtlaSil
  2. Bence Cengiz'in yerine gelecek başkan Duygun Yarsuvat modeli biri olabilir. Mayıs'a kadar görevde kalır ya da seçilen kişi sezon sonu tekrar seçim yapar kulübün düzenini bozmamak için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon sonunda yeni seçime gerek yok, şu an çözülmeli her şey.

      Sil
  3. Muhakkak bazı hataları vardır kabul ediyorum ancak başkana haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Birçok konuda Galatasaray'ın çıkarları için savaştı düşmüş olduğu durum hiç hoş değil. Gelecek kişiler bundan daha iyi olmaz unutmayın. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düştüğü durum da kendi eseri. Gelecek kişiler kim bilmiyoruz, o yorum da yanlış. Dursun Özbek sonrası Mustafa Cengiz olduğu için böyle düşünmüş olabilirsin.

      Sil
  4. Galatasaray'da yönetim ilk sene iyi şeyler yapar, ikinci sene normal geçirir, 3. sene ve sonrası ise enkaza çevirme başlar. Geriye doğru hafızanızı tazeleyin, hiç sekmiyor bu durum. Aysal, Özbek şimdi de Cengiz. İyi başlayıp hüsranla bitiriyorlar.

    "Falcao goller atacak 500bin forma satılacak" dendi diyor. Birincisi bunu size kim dedi, bu öngörü tutmayınca bu kimselerle ilgili nasıl aksiyon aldınız, Falcao kaç maç oynadı kaç gol attı ki forma sattırsın.

    Taraftarın dediği "keşke gençlerle yenilseydik" lafını yönetim de söyleyebilir, ama bunun üslubu bu değil. "Hocamızla konuşacağız, oyuncuların maaşına takılmadan, parlatıp satmaya gerek duymadan geleceğe yönelik yaptığımız transferleri oynatması için kendisini rahatlatacağız. Kaybetse dahi bunun mali ve yönetim sorumluluğunu üstleneceğiz" dersin.

    Cengiz'in yaptığı açıklamalarda tek doğru var o da "pandemi ve milli aralarda bütün takımlar çalışıyor bizim takım dinleniyor"
    Açıktan hocaya yürüyor yönetim. Gerçi hoca da yönetime yürüyor satmayı beceremiyoruz falan diyerek. Yönetim hocayı gönderirse kendisi de yıkılacak. Bu savaşın kaybedeni hoca olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetimde büyük bir ego zehirlenmesi var, ağırlığı kaldıramıyorlar.

      Sil
  5. Falcao gibi bir adamı alıyorsun ama onu forma tanıtımında bile çıkarmıyorsun. Adam iyi kötü milli takimda gol atıyor tutup bir tebrik bile etmiyorsun. İletişim konusunda sıfırız. Tamam Falcao kötü ama ondan daha kötü olan bir yönetim var ne yazık ki

    YanıtlaSil
  6. Öyle bir topluluk ki; iletişim faciası olarak dünyaya gelmişler. Faturayı hocaya kesmek istiyorlar, kontrol ettikleri gazeteciler aracılığı ile üfürüyorlar. 500.000 forma örneğindeki gibi itiraf niteliğindeki cümlelerle asıl suçlu bizi diye bağırıyorlar. Abdır'ın kurtuluşu yok ama Bay Cengiz'in ciddi sağlık sorunları var. Şu an bile "kulübün menfaati için Mayıs'tan önce seçim yapabilirim. Kimler aday olacaksa görüşelim. Ben de sağlığımla ilgileneyim" dese bambaşka gündem olacak. Topu da muhalefete çevirecek. Adam Terim'le uğraşarak zaten delege yanında değil taraftar desteğini de tamamen kaybediyor. Şaşılacak durum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonra da biz öyle bir şey demedik, onu kast etmedik, böyle yapmadık diyorlar :)

      Sil
  7. Başkanın yeterliliği , beklentilere cevap verip veremediği ve artık bizlerin çeşitli haklılığı olan nedenlerle görevlerini daha dinamik bir ekipe devretmeleri gibi talepler tartışmalarımız olabilir ama şunu unutmayalım algı her tarafta, her alanda hiç ummadığımız kişiler bile suyun öte takımı tarafından kullanılıyor . son tartışma yaratan sözlerin iki arkadaş arasında konuşulanlar olduğu ortaya çıktı duayen denilen zat özür diledi bu deneyimde biri bunu istemeyerek asla yapmaz suyun karşı tarafı için bu sezon maddi manevi açıdan çok çok önemli bir sezon bütün yolları deneyeceklerdir. ben siz hepimiz bazen iki kişi iken bir şey söyleyebiliyoruz iç döküyoruz değilmi ama birileri bunu dışarı taşırsa ahlaksızca bir iş yapmış olur...başkan ve yönetim işlerini iyi yapmış olsalardı bile başka bir saldırı yeri bulacaklardı, bizler haklı olarak iletişimden, kadro yapılanmasına vs ..kadar eleştiri hakkımızı elbette kullanalım ancak çıkan haberlerin mecralarını ve bu mecraların kimin değirmenine şu taşıdığını unutmadan.. yani bir süzgeçimiz olsa ne iyi olur sizin bugün bir yazınızın öznesi gibi aslında "algı heryerde"....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özür dilese de, söylenenlerin yüzde 90'ı doğru.

      Sil
    2. Söylenenler doğru olabilir olmaz bilmiyoruz ne siz ,ne ben.. kendi ağzından duymadık bu yüzden bir yüzdemiz'de olamaz. sonuçta iki arkadaşın detleşmesi bunu birine servis etmek ahlaksızça bir davranıştır. O kişiye söylediği varsayılan sözler söyleyiş biçimi konu öznesi oyuncular düşünüldüğünde bir sürü olumlu olumsuz çıkarımda yapabiliriz belki birçok taraftarın yaptığı gibi lakin konu başkanlık makamı olunca biraz dikkat etmek gerek elbette. biz eleştirilerimizi bu varsayılan konuşmadan çok genel gördüğümüz , bildiğimiz saklanamaz sorunlarlar üzerinden temellendirmeliyiz değişim yenilenme taleplerimizi gündemde tutarak ..lakin iki kişi arasında meyhanede, kahvede ofiste olan bir konuşmayı nasıl dışarı taşıyana hoş bakmazsak bu da öyle bir durum.. bu algılara bir duyum aldımcılara prim tanımayalım bu gün yine bir köşe yazında fatih terim floryada' ki bazı çalışanlar hakkında tıpkı bu durum gibi bir duyum aldım yazısı çıktı çünkü tutuyor bu eski metod. Kusura bakma cevabına biraz uzun cevap oldu ama seni, aklı selim yazılarını büyük bir zevkle takip ediyorum .

      Sil
    3. Başkanın söylem ve eylemlerinden doğru olduğu sonucu ortaya çıkıyor maalesef. Algı oluşmasına gerek yok, başkan kendisi hakkında ortaya çıkarıyor ne çıkıyorsa.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir