5 Ekim 2020 Pazartesi

İsyan edip, maç bitmeden soyunma odasına gitmek olmaz


Kontrolü yitirmeye başladık ve bunda da sorumlulardan biri Fatih Hoca. En azından saha içinde yaşananlar noktasında. Yorgunluk olabilir, üst üste zor maçlar oynadığımız doğru. Milli Takım arası da ilaç olacak. Yine de bu kadar iyi başlayan süreç daha iyi geçebilirdi. Rotasyon da gelmiş olmasına rağmen, bazı ezberler her şeyi yıkıyor. Feghouli'yi eleştiriyoruz mesela, yine de her maç ilk 11'de. Emre Kılınç'ı kenarda bekletme lüksümüz olmamalı.

Belhanda'da da bu düşüş var. Takımda kalmayı garantilemiş olduğunu düşünmesi mi bu düşüşün nedeni? 45'de oyundan alınıyorlar ve boşa giden bir 45 dakikadan bahsediyoruz. Takımın temposu ve hareketliliği düşüp, yeniden geçen sezonda ligin ilk yarısının futboluna dönüldü. Arda Turan ve Feghouli kanatlarda ağır kalıyor, Belhanda da ortada kayıp. Forvetlerinin formsuzluğu da seni hücumda tutmayan en önemli etmen.

Futbolcular özelinde rotasyon gelse de, taktik olarak gelmiyor. 4-3-3 bir sarmaldı, şimdi de 4-1-4-1 zorlanıyor. Kasımpaşa karşısındaki 4-2-4'e dönüş tamamen paniğin eseri. Karambolden bir şey çıkar mı derken çıkaramadık. İşin transfer boyutundaki eksikleri ise yönetime yazacak. Orada hoca için bir şey demem. Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç gibi kazanımları yapan da o. Eğer yapmamış olsa, bugün daha büyük bir kaostan söz ederdik.

Biraz daha radikal ve cesur olabilmek gerekiyor. Gençleri sürekli kiralarken, ezber isimleri 11'de zorlamaya devam ediyoruz. Mevcut kadroda bazı isimlerin alternatifinin olmaması doğru da, o isimler saha bir şey vermez oldu. Satamamak bir yönetim beceriksizliği, bu konuda hoca bir şey yapamaz. Hocanın yapabileceği şey biraz daha yeni ve genç isimleri zorlayabilmek diyelim. Hoca da mutlaka bunu görüyor ama tablo bu.

İflas etmedik. İyi başlangıcın ardından hızımız erken kesildi. Milli Takım arasının ardından toparlamak olası olsa da, nasıl gerçekleşeceği üzerine inanç sorgulanmaya başladı. Yine aynı isimler sonuçta. Geçen yıllarda da bu eleştirileri yapıyorduk. Neşter ve değişim derken, yine aynı isimlere dönüyorduk. Ben bu yazıyı yazarken ufukta transfer yoktu. Gün içinde olur mu emin de değilim. Hocanın da işi zor ama şu tabloda eleştirilecektir. İsyan edip, maç bitmeden soyunma odasına gitmek olmaz.

25 yorum:

  1. Taraftar işin kolayını bulmuş sanki tek suçlu yönetimmiş gibi ona sallayıp işin içinden çıkıyor. Oysa şu durumda herkesin ortak payı var. Kadro eksik olabilir ama Galatasaray'ın şu an bir oyun planı ve taktiği var mı sence ? Mevcut kadro Kasımpaşa'ya üstünlük sağlayamayacak kadar kötü bir kadro mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tek suclu yonetim. Oyunun degismesini istiyorsunuz oyuncular degismeden imkansiz. Dune gelinirse mental ve fiziksel yorgunluk yuzunden kaybetti gs. Plani ve taktigi de gormek isteyene acik

      Sil
    2. Tek suçlu yönetim tabii. Hoca rol haritasını çiziyor, scout adımları belli. Konuşuyoruz isimleri. Hangi birini alabildiler? Maç eleştirisi ayrı da, bu yapıda istikrar imkansız.

      Sil
    3. Siyasetin esiri olmus bir yönetim acikca söyleyelim, gelecek sezonlarin da parasi icin anlasilmis ya da alinmis gibi söylentiler var bu nedenle TFF'ye tek kelime bile edemiyorlar, bu sene de sampiyonluk hayal kimse kusura bakmasin bu TFF, hakemler ve bizdeki yandas yönetimle hicbir sey yapilamaz.

      Sil
  2. Kerem, Ali Yavuz, Oğulcan oynasalar Babel'den, Feg'den daha mı kötü oynayacaklar? Kaybedersek bu çocuklar ile kaybedelim, tecrübeleri de artsın. Zaten oynamıyorlar, kiralanmıyorlar da. Olası iyi oyuncuları da kaybediyoruz. Cidden bazı ezberler iyice oturmuş durumda. Hoca Sinan'ı Feghouli'ye tercih ediyordu yahu, şuan şu formsuzlukta vazgeçilmez oldu. Sinan'ın oyun içi etkinliğini yapamayacak mı bu çocuklar? Tamam, hiçbirinden C.Ronaldo beklemiyorum da dediğin gibi taktiksel ezber de söz konusu, kadro ezberi de. En azından son maça kadar öyle oldu. Umarım milli arada bir şeyler değişir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından gençleri kazandım dersin, bazı ısrarları ben de anlamıyorum.

      Sil
    2. bak arkadasim. belli ezberler uzerinxen gidiyorsunuz surekli. ortasahan taylan beklerin emre-omarsa oyun kurucu ozellikli kanat oynatmak zo run da sin. keremle ogulcanla anca baski oyunu oynarsin. Geriden cikamiyoruz ne seri ne mariano ne de ikinci stoper donk yok. feghouli-ardaya mecburuz. ilk iki haftadan tek farkimizi oyuncularin yasindan dolayi tempoyu kaldiramamasi. Muhtemelen hoca taylani cekip eteboyu koyucak merkeze. O zaman isler biraz daha yoluna girer oyun kurulumunda. o cocuklarin hepsinin daha zamani var

      Sil
    3. Bir kanadı farklı kullanabilirsin. Kılınç kanatta, beki ile yine uyum sağlar. 2 kanatta böyle olmayabilir. Bir de Saracchi olmayınca, önünde oynayan isim fark etmiyor, eksik klalıyoruz.

      Sil
  3. Belhanda'yı 5 milyon € satsaydık bari.€-TL bazında zararımız olmazdı(bonservisi TL'ye dönüştürdüğümüzde...)

    YanıtlaSil
  4. Yonetim biraksin bu saatten sonra, ama payi ne oranda olursa olsun Terim'im de payi var bu basarisizlikta, zira 18-19 devre arasinda 22 milyon euro girdi kasaya, o paranin daha iyi kullanilmasi gerekirdi. Yine ayni sezonun basinda Gomis 6,6 milyona satildi, Belhanda ve Fernando icin toplam 15 milyonluk teklifler vardi, Maicon keza oyle..
    Hep zor isimlerin pesinde kostuk ve sonuc ortada. Haaland'i falan gectim ama Ianis Hagi, Kaan Ayhan, Merih Demiral, Zeki Celik, Umut Meras gibi gozumuzun onundeki isimlere yonelmemiz bile yeterli olacakti..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devre arasında transfer zor. Marcao ve Luyindama'yı aldın işte. Sattığın kadar al varken de, parayı yaza aktaralım diye Diagne geldi, son gün. Ona bir şey yapamazsın. Şu an elindeki tek değer o 2 stoper. Fernando için öyle bir teklif hiç olmadı, Belhanda için de o Ocak ayı max 12 milyon görüldü.

      Sil
  5. Bruma da Olympiakos'a kiralanmis en azindan sunu yapabilirdik, bahsettigin gibi kanatlar cok yavas kaliyor, Fener bu hatasini gördü ve kapatti biz ise beceremedik bu sezon facia bir transfer sezonu oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alabilirdik tabii, resmen bedava şartları.

      Sil
    2. Ben de onu anlamadim haber bile gönderdi transfer sezonunda adam bize Fatih Hoca varken kosarak gelirdi neden yapamadik ben gercekten anlayamadim yani Ozonwafor'a ya da Sekidika'ya lisans cikartacagina Bruma olsaydi bunun aciklamasini yapabileceklerini sanmiyorum, gercekten art niyet ararim ben burada.

      Sil
    3. Bruma konusunu bilmiyorum. Bana da garip geldi. Hocayla da yarım kalmış bir hikayesi vardı.

      Sil
  6. taraftar futboldan anlamıyor. fatih i suçluyorlar. başka maç izledik herhalde. fatih net 4 pozisyon çıkardı. daha ne yapsın.

    yönetime gelince. nzonzi seri lemina geldi de ne oldu? terim transfer istiyor da başka takımlar kimlerle oynuyor. biraz top oynasak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı noktalar alternatifsiz kaldı. Taylan'ı zaten olmayan bir yere çekti, adam alamadın oraya. Bak bugün Taylan da sakatlandı. Geçmiş olsun.

      Sil
  7. feldkamp olsa kerem ali yavuz oğulcan atalay taylan ile oynardı. emekli herkesi kadro dışı bırakırdı. 120 km koşan bir takım izlerdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin bitmesine 7-8 hafta kala da istifa ederdi.

      Sil
    2. Burak kusura bakma ama bu da çok ezber bir cevap :) Yönetim veya hoca çıksa bu sezon yapılanma sezonu dese, çıkabileceğin kadar kontrattan fesih veya kiralık çıkıp gençlerle oynasan sağduyulu olan taraftarlar ağzını açıp tek kelime etmezdi; elbette ki sahada bir şey vadeden bir oyun olması şartıyla.

      Sil
    3. Ezber değil ya, bazı cevaplar kısa ve net. Şimdi Feldkamp örneği vermek mantıksız. Konuştuğumuz isim yaşayan Galatasaray tarihi Fatih Hoca. Bugünü eleştiriyoruz da, Kalli'ye oranla yaptıkları konuşmaya kalksam günler yetmeyecektir. İsteyen eleştirir, isteyen nefret eder. Eleştirene lafım yok, Galatasaray içinde Fatih Hocadan nefret eden bir güruh var. Buraya da nefret yansıtmaya geliyorlar. Ben de eleştiriyorum yoksa.

      Sil
    4. Mantıksız soruya, ezber cevap. Kafa yormam çok cevap vermek için.

      Sil
  8. Birkaç genç oyuncuyu artık takıma almalıyız. Transfer dönemini maddi anlamda çok çarçur ederek kapatmadik birkaç genç ismi de parlatip satarsak daha da rahatlariz maddi olarak. Feghouli, Falcao ve Babel ise ilk planda direkt kadro dışı kalmalilar. Onları Belhanda takip etmeli. Bu adamların amacı oynamak filan değil. Burda yata yata para kazanmak amaçları. Bu saatten sonra onlardan saha içinde veya dışında verim almak imkansız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de almalıyız, kadro içi yenilik gerekecek. İlk 2-3 haftanın da sihri buydu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir