28 Ekim 2020 Çarşamba

Marcao baskı yedikten sonra, Luyindama da bu işin içine girmeye başladı


Erzurumspor maçıyla alakalı son yazı olsun. MatchStudy'nin "pas bağlantıları" noktasındaki paylaşımı. Saha içini grafik olarak paylaşanlar oluyor da, en çok kim kimle paslaşmış ve bunu da sayı olarak görebilmemiz değerli. Yine bir Saracchi övgüsü de diyebiliriz. Galatasaray'ın, Erzurumspor karşısında topla en çok buluşan futbolcusuydu. Sol bek diye geçmeyin, önemli işte. Saracchi olmadığında da, oyun düzenin direkt olarak bozuluyor.

Alternatif üretmemek, yerine kimseyi yazamamak en büyük etmen. Geçen sezon eleştiriliyordu, bu sezon ise olmazsa olmaz. Savunma tarafında da iyi bence, hızıyla orayı kapatıyor. Zaten iyi bir hücum beki. Bir de savunmadan çıkma ve oyunu kurma noktasında da var olmaya başladı. Mariano gibi bir beki kaybetmiş olsak da, sol tarafta Saracchi'yle de bir şeyler yapılabiliyor. Genç bir isim, oyunu gelişmeye ve yön kazanmaya devam ediyor.

Orta sahada Ömer Bayram'ı denklem içine yazamıyoruz. Topla ilişkisi kötü. Mücadele, hız tamam da, pas bağlantılarında başarılı değil. Yük doğal olarak Taylan Antalyalı / Belhanda hattına kaldı. Onlar da bu işi iyi yaptı diyebiliriz. Takımın saha içinde yerleşmesinde de, Ömer Bayram'ı en önde görüyoruz. Falcao'nun da pas bağlantısında değeri var, geriye sık sık geliyor. Ömer Bayram'ı ise oraya sokamamak sorundu.

Marcao, baskı yedikten sonra, Luyindama da bu işin içine girmeye başladı. Topla dikine çıkışları arttı, top kullanımı yükseldi diyebiliriz. Rakiplerin de tercihi tabii, takımın Marcao'yla çıkmasını istemiyorlar. Neyse ki, Luyindama'nın da topla ilişkisi fena değil. Özellikle de topla çıkarken. Bu da ilerleyen dönemde, takımın kozlarından biri olacak. Luyindama da gelişiyor ve sakatlık etkisini iyice üzerinden atmak üzere.

Beklerin hücum katkısı değerli. Kanat gibi oynuyorlar, onlar da böyle oynarken, Babel ve Emre Kılınç gibi isimleri forvet gibi düşünüyoruz. Emre Kılınç, bahsedilen "hızlı kanat" rolünü iyi çevirmeye başladı. Babel de sık sık forvetinin yanına geliyor ve çift forvet gibi oluyorlar. Hücuma kalabalık ve hızlı çıkıyoruz. İşin içine biraz daha organizasyon katıp, Falcao'yu rakip ceza sahası içinde daha sık görürsek, hücum da ligin ilk haftalarındaki seviyesine gelecek.

4 yorum:

  1. (Emre)
    Hucumda 2-1-7 oynayan bir takim. Bekler kanat oynuyor. Kanatlar forvete yakin. Taylan-Belhanda uyumu cok ønemli.
    Gøruldugu gibi de kompakt oyun oynaniyor. Belhanda ve Falcao'nun ønemi burda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao'nun oyun aklı ve Belhanda'nın hareketliliği.

      Sil
  2. Ömer sola açılınca hücumda çift forvete dönmüşüz. Hücum ve savunma için iki farklı diziliş iyi uygulanabidiginde gayet mantıklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bu durumu biraz daha güçlendirmek gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir