20 Ekim 2020 Salı

Öyle bir haldeyiz ki, gözden çıkardığımız Babel bu 2 isimden daha hazır ve iyi durumda


Falcao ve Diagne için "kağıt üzerinde müthiş rotasyon" diyorduk. Dediğimiz gibi de oldu, kağıt üzerinde kaldılar. Forvete top gelmemesi, onları doğru kullanamamak ayrı konu. Yırtıcı değiller, rakip savunmayı rahatsız edemiyorlar. Bu da apayrı bir konu. Öyle bir haldeyiz ki, gözden çıkardığımız Babel bu 2 isimden daha hazır ve iyi durumda. Hatta fizik ve mücadele anlamında, her ikisini de cebinden çıkarır diyeyim.

Sonradan oyuna dahil olduğu maçlarda etkiliydi. İlk 11'de iyi bulmuyordum. 4-4-2'ye dönüş ihtimalinde, ilk 11 başlayacağını tahmin ettim de, sol kanat için Arda Turan oynar diye bekliyordum. Feghouli ve Belhanda'nın kesilmesi hemen hemen hepimizin beklediği bir şeydi. Gerçi 4-3-1-2 gibi oynadık. Babel solda görünse de, sıklıkla forveti çiftledi ve Saracchi o kanadı bütünüyle kullandı. Babel'i de sezon başından bu yana olduğu gibi fena bulmadım.

Sonradan oyuna girdiği maçlarda, fiziği ve topu tutabilmesiyle etkiliydi. İlk 11 başladığında biraz olsun sallanıyordu. Alanyaspor karşısında takımın iyilerinden biriydi diyelim. Hele ki 2. yarıda. Mücadele etti, top tuttu, rakip stoperleri bozmaya çalıştı. Bunu ne Falcao yapar, ne de Diagne yapabilir. Yapar da, yapamıyorlar işte. Bu Babel de, bahsettiğim forvetlere kıyasla çok daha iyi durumda. Haliyle de oynamayı hak ediyor.

Acı tablo aslında. Gözden çıkardığımız, gitmesi gereken bir isim. Yüksek maaşı, istikrardan uzak olması gibi tonla sorun var. Yine de, mevcut yapıya bakınca oynaması gerekiyor. Babel'i şu dakika kenara almak ve Falcao / Diagne ısrarı adaletsiz bir hareket diye düşünürüm. Galatasaray, ciddi anlamda kötü durumda ve enkaza doğru sürükleniyor. Alakasız maaşlar, formsuz isimler ve kadro yapısı / formasyondaki bazı ısrarla bizi iyi kılmıyor.

13 yorum:

  1. Fatih hoca da Şenol Güneş gibi bazı ezberlere takılmaya başladı. Özellikle oyuncu bazında. Başlangıçlar olsun, değişiklikler olsun... Bir de hiç B planımız yok, hep doğaçlama oynuyoruz. Ya da bana öyle geliyor. Keyfimiz kalmadı hiç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ezber ve ısrarlar sarmala dönüştü. Bu da zarar veriyor.

      Sil
  2. Eğer adaleti sağlamazsanız diğer oyunculardan verim alamazsınız,kim ne kadar form da olursa olsun x oyuncu her türlü oynar kafası var hoca da, koskocaman fatih terim sırf yüksek maaşı ismi var diye bitik falcaoyu oynatıyor, bu arada feg belhanda için yaptığı açıklamaları gördüm üzüldüm, ister beğenin ister beğenmeyin senin en iyi 2 oyuncun hala bu adamlar, babel dokunmasa elle maçı kazandıracaktı belki de belhanda,arda babel akbaba Falcao falan bunlarla olmayacak belhanda feg ile olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hangi açıklamasına uzuldunuz hocam? zira oyunculara yonelik hicbir sey soylemedi. idari konu beni ilgilendirmeze getirdi. tam olarak neresine takildiniz

      Sil
    2. Yeni isimler görelim, hep oradayız. Sezon başına yeni isimleri, yepyeni yerlerde kazanırken mazeret üretmiyorduk. Şu an yine mazeret ettiğimiz günlere geldik.

      Sil
  3. Fatih terim cok formsuz,falco zaten bitmis,ogulcan ,ali yavuz kadroda bile yok,

    YanıtlaSil
  4. diagne+falcao'nun 7 maçta yapamadığın 45dkda yaptı

    YanıtlaSil
  5. Hadi Belhanda Feghouili ısrarını satış için yaptı diyelim hâlâ gereksiz ısrarları var hocanın. Ya genç takımla çok eleştirirsem adam değilim. Fatih Terim bu değil ya, neler oluyor anlamadım, inceldiği yerden kopsun kafasında mı acaba??

    YanıtlaSil
  6. Madem olmuyor bu adamları tamamen devre dışı bırakıp gençlere ne zaman yonelecegiz. Babel'le 5. Veya 6. Olacağımıza Ali Yavuz Kol'la 12. Olmaya razıyım ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel değil konu, yine yazıyorum. Babel, içlerinde en iyisi belki de :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir