6 Ekim 2020 Salı

Sanki çok daha uzun yıllardır Galatasaray formasını giyiyor gibiydi


3.5 sezondur Galatasaray formasını giyiyordum dese de, sanki çok daha uzun yıllardır burada gibi. Galatasaray'a transfer olduğunda ciddi bir potansiyeldi ve mutluydum da. Gençlerbirliği'nde çok genç yaşta kaptan olmuş ve genç yaşına rağmen ciddi bir tecrübesi vardı. O ara da Milli Takım'a seçilebilecek kadar iyiydi. Galatasaray'a da büyük beklentilerle geldi. Çok ciddi şanslar bulmasına rağmen olmadı tabii. Bu seviyede tutunamadı.

Yerli olmasının avantajı belki de, bir şekilde takımda kaldı. 5. stoper olarak da hayatına devam ediyordu. O dönem için ciddi bir bonservisi ve yıllık ücreti vardı diyebilirim. Bu ayrılığı uzun süredir konuşsak da ancak gerçekleşebildi. Galatasaray'da sözleşmesinin son yılına giriyordu. Yaşı da 26'ya geldi, 1 yıl daha Galatasaray'da devam etmesi onu biraz daha aşağı geçerdi. Emin Bayram da yükseliyorken, Ahmet Çalık'la devam edilemezdi.

Anadolu için yine de iyi bir stoper. Sert, mücadeleci, hava toplarına hakim, hızlı sayılabilir. Kapanan savunmalar adına doğru tercih diyelim. Geriden oyun kurması problem, topla çıkamaz ve odak kaybı yaşar. Bunlar da büyük takımlarda oynayabilmesine engel. Bu konuda gelişim gösteremediği gibi, ilk dönemlerindeki potansiyeline yaklaşamadı. "İstikrarlı yedek" kavramı vardır ki o da olmadı. Ne zaman şans bulsa çok büyük sorun yaşadık.

Severim kendisini, lider özellikli bir futbolcudur. Gençlerbirliği'nde çok genç yaşlarda kaptan olması boşuna değil. Galatasaray içinde de sevilen, özellikle genç futbolcuların tuttuğu bir isimdi. Konyaspor'da başarılı olmasını isterim. Kendisi adına ideal bir adres. Kapanan takımlarda kendini gösterir ve biraz olsun adını yeniden hatırlatır. Hayırlısı olsun diyelim. Yine de transfer yapılamayacağı bilinse gözden çıkarılır mıydı emin olamadım.

6 yorum:

  1. Anadolu'da tekrar parlar sonra yine üç büyüklerden birisi alır yine olmaz :) yolu açık olsun. Maaş bütçesinden düşmüş olduk.

    YanıtlaSil
  2. Sahada istediğimizi alamadık ama GS markasını temsilde gayet başarılı oldu. Oturup paramı alayım diye de düşünmedi. Kiralık gidip oynamak istedi ama çeşitli nedenlerle olmadı. Son dakikada olmayan bir Granada teması hatırlarım. Yolu açık olsun. Kapanan takımlarda başarılı olur. Bu nedenle Konya macerasının iyi geçeceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunlu bir futbolcu asla olmadı. Kapasitesi dahilinde katkı verdi ama gelişim göstermesini beklerdim.

      Sil
  3. Gitmesi kendisi için iyi oldu.Galatasaray'da 1 sene daha kalmasının bir anlamı yoktu.Ancak bize karşı iyi top oynayacağından eminim.Sorunsuz bir profili vardı.Alemi yok,sakatlığı az.Saha içi mücadelesi yüksekti.Umarım tekrar yükselişe geçip Milli formaya göz kırpar.Artık futbolunun en verimli dönemine giriyor [26-30 yaş aralığı].Hakkında hayırlısı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 yıl daha kaybetmiş olacaktı ve belki de bu seviyede bir teklif gelmeyecekti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir