12 Ekim 2020 Pazartesi

Saracchi'nin yokluğuyla, dikine, hızlı oynamaya çalıştığımız oyun yara aldı


Milli Takım arası ilaç gibi gelecek ve Saracchi / Emre Akbaba gibi isimler takıma dönmüş olacak. Kadro planlamasında Emre Akbaba'yı çok fazla hesaba katmasam da, gelinen noktada yine önem kazandı. Gol sorunu var ve bunu da çözebilecek isimlerden. Yapılmayan orta saha hamleleri, takım içi formsuzluklar gibi etmenler de var. Falcao'yu yükseltmek ve yalnız bırakmamak adına belki de en doğru alternatif. Geçen sezon bunu görmüştük.

Saracchi ise daha da enteresan. Geçen sezon eleştiriliyordu. Sezona iyi girse de, sakatlık sonrası ciddi anlamda sallandı. Genç bir isim, erken hüküm vermemek gerekiyor. Sallanması biraz da takımın yapısı ile alakalı diyebilirim. Onyekuru onu bozuyordu mesela. Onyekuru, topsuz oyunda var ve sadece hücuma odaklıydı. Eski Onyekuru ise savunma yardımı, takım içi mücadelesiyle de öne çıkıyordu. Yeni Onyekuru ve Saracchi uyumu bu yüzden olmamıştı.

Saracchi'nin bu sezona iyi girmesi ise biraz da Arda Turan'la açıklanır. Arda Turan'ı alternatif olur ve biraz daha merkezde oynar diye düşünüyordum. Direkt 11'e yerleşti ve sol tarafta "kanat oyun kurucu" gibi oynuyor. Saracchi'yi de iyi kullanıyor diyelim. Saracchi'nin karakterinde hücum var ve Arda sayesinde en doğru noktada topla buluşuyor. Sakatlanan kadar ki etkisi oldukça iyiydi. Hatta takımın en iyilerinden biri.

Sakatlığı sonrası sallandık mesela. Dikine, hızlı oynamaya çalıştığımız oyun yara aldı. Sağ / sol kanat dengesini kaybettik, sol tarafı iyi kullanamaz oldu. Arda Turan, biraz da bu yüzden düştü. Emre Kılınç'ı da dahil ederek, sol kanat üçgeni diyordum. Bunu kaybettik aslında. Milli Takım arasının bitmesinin ardından da yeniden kazanacağız. Avrupa defteri de kapanmışken, Çok fazla sakatlık ve yorgunluk olacağını düşünmüyorum.

6 yorum:

  1. Elinde gecen sezonun en iyi sol kanadı var ama sen onu sol içe hapsediyorsun ama ne vereceği meçhul hatta oynadığı maçlar da bir şey katmadigini gördüğüm adamı sol kanatta oynatiyorsun. Bir de bu ikisinin yerini değiştirip denesen hoca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılmıyorum. Geçen sezon asıl performansı sağ kanattaydı, solda oynayabilmesi farklı durum. Orta sahaya çekmen, onu hapsetmez, özgür kılar. Aksine kanatta tutman çizgiye hapseder. Orta sahada, kanatta olduğundan daha fazla potansiyel vaat ediyor. Hoca orada müthiş bir dokunuş yapmıştı.

      Sil
  2. Sahada olduğunda fark yaratan bir oyuncu kesinlikle... Ama sanırım çok fazla zorluyor kendini bu yüzden de sakatlaniyor hemen. Yedeginde iyi bir alternatifi olmalı mutlaka

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle bu sezona oldukça iyi girmişti.

      Sil
  3. Saracchi'nin bu yıl iyi başlasa da devamında yine sorunlar yaşatacak bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Oyun okuma zekası çok düşük ve kart görmeye çok müsait bir isim. Ne Saracchi ye ne de Emre Akbaba'ya güvenim maalesef yok. Fikrim, istikrarsızlıkları devam edecek. Ayrıca bir kanat oyuncusu oynamıyor diye koskoca Galatasaray'ın oyun düzeninin karışması performansının düşmesi açıklanabilir bir durum değil genel etmenlere de bakmak gerekir. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakacağız artık. Saracchi gibi bir ismin yokluğu, alternatifinin olmaması kaynaklı sorun. Sezona müthiş girmişti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir