21 Ekim 2020 Çarşamba

Sezona ne güzel mazeretsiz girmiştik


Sezona mazeretsiz girmiştik. Transferler yine gelmemişti ama içeriden yapılan sürpriz kazanımlar değerliydi. 4-1-4-1'e döndük, Taylan Antalyalı'yı 6 numarada, Emre Kılınç'ı da sol iç orta sahada izliyorduk. Bunlar beklenmeyen, yeni hareketler. Oynanan futbol da iyiydi ve yeni sezon adına fazlasıyla umutluyduk. Hoca, olabildiğince sahaya odaklıydı. Odaklandığında da zaten her şey o kadar kolay gelişiyor ki. İlgi dağıldığı an, ısrarlar, ezberler derken, sarmal içinde aşağı doğru geliyoruz.

Abdullah Avcı'yı teknik direktörlük konusunda çok eleştirsem de, Beinsports'daki yorumculuk günleri iyi geçiyor. Verdiği bilgiler ve analizleri keyifli. Galatasaray'la alakalı da şöyle bir yorumu var, üzerine konuşmak isterim;

"Galatasaray atlet oyunculardan kurulu değil. Arda'nın oyun aklı fazla ama atlet değil, Feghouli de. Galatasaray'ı ilk maçlarda öne çıkaran ön oyuncularıyla derinlik verip, bekleri daha fazla kullanmasıydı. Maçın başında skoru alırdı."

Arda ve Feghouli, 2 kenar oyun kurucuydu. Orta sahada ise Taylan, Emre Kılınç ve Belhanda'yla olabildiğince hareketliydik. Kanatlar serbest oynuyor ve içe doğru kat ediyorlardı. Saracchi ve Omar da 2 tempolu, hücumu seven bek. Kanatlar onlara alan açıp, boşalan alanı beklerle dolduruyorduk. Bu da sizi hücumda hem daha fazla futbolcuyla bulunmanızı sağlıyor, hem de hızınızı arttırıyor. Atlet olmasa da, hareketli bir yapıydı. Etebo da bu oyuna uygun bir orta saha, onu da ekleyelim.

Saracchi'nin sakatlığı bu kanat dengesini bozdu. Avrupa'ydı derken yorgunluk oluştu ve baskı yediğimiz an da oyun dağıldı. Geliştirilebilir bir oyun olsa da, vazgeçtik. Emre Kılınç önce kenara geldi, sonra sağ kanada geçti. Emre Akbaba'yla 4-2-3-1'i gördük, bu tabloda orta sahalar çok defansif kaldı. Etebo'nun savunma önüne çekildiğince ne kadar dengesiz olabileceği dahi görüldü. Kanatları hızlandırdık da, oyunu kim yönlendirecekti?

Arda ve Feghouli bunu yapıyordu. Arda'nın Saracchi ile uyumu mükemmel. Feghouli ise formsuz, kenara almak doğru. Yine de o profilde 2. bir ismin olmaması sıkıntı. Belki de Belhanda'yı kanada atıp, yine aynı formattan devam edebilirdik. Şu an yeni bir oyun bulma gerekliliği var. 4-4-2 de olabilir. Babel ile Falcao yan yana olur, kanadın biri ya Belhanda ya Arda, diğeri de hız için Emre Kılınç. Denemekten başka bir çare yok.

12 yorum:

  1. Falcao ya gerek yok boşuna yük oluyor takıma, babel gayet iyiydi ileri uçta tek başına

    YanıtlaSil
  2. Burak bu kadroyu sahaya kim çıkarıyor? Fatih hoca değil mi? Görmüyor mu peki oyun içerisinde aksayan yönleri. Oyun oynanırken formatı değiştirmek bu kadar zor mu? Etabo defansa yakın olmuyorsa bunu görmüyor mu? Yada bu düzende olmuyorsa format niye değişmiyor 3 5 2 ler 4 4 2 ler 4 2 3 1 ler. Altarnatif yaratacağın bir çok format var. Önemli olan kafandaki oyunu oynatmak değil elindeki oyuncu grubuna uygun oyunu sahaya yansıtmak. Hoca çok formsuz ve bence artık hocayla olmayacak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüyor da, özellikle orta sahadaki malzeme, yapılamayan hamleler belli. Şu an orta sahadaki 2 ismi yine o kazandı. Eleştirilerinde haklısın, hocayla olmayacak kısmına katılmam ama senin görüşündür.

      Sil
  3. Marcao donk luyindama orta 5li saracchi Ömer Taylan belhanda omar en önde babel Kılınç olabilir, emre ile kontraları sürüklersin, Falcao berbat akbaba bu haliyle zor oynaması, babelin yanına feg de olabilir bu arada emre Kılınç merkeze geçer yine falan, birçok şey geliyor aklıma hoca yeter ki kafayı buraya versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-5-2 olur, 4-4-2 olur. Değişimi şart görüyorum.

      Sil
  4. sonuçta bir sistem bir plan vardı. neden bozuyoruz ki? neden illa hızlı sol kanat lazım diye saplanıp kalıyoruz ki? çok saçma. gereksiz.

    arda ve fegh top tutar, belhanda kılınç deler sistemi işliyordu zaten. hoca panik yaptı demeyelim de boş yere kurcaladı sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O mantıkla girse, sezona da öyle başlardı. Hız mevzu değil de, başka konular var.

      Sil
  5. Takım çok çabuk karamsarlık durumuna geçiyor. İşler birazcık kötü gidince öyle bir atmosfer oluşuyor ki kulüp içinde sanki ligden düşeceğiz. Biraz sakin olup "Galatasaray" olduğumuzu hatırlasak çok daha iyi oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetim de yok maalesef, karamsarlık ister istemez olacak.

      Sil
  6. ilk plana sadık kalmak lazım bence de. 4-1-4-1 iyi işledi. Rakipler bir çözüm ürettiyse bizim de karşı çözüm üretmemiz gerek. Bunu oyuncu değiştirerek de yapabiliriz. İlla ki hemen işleyen sistemi değiştirmeye gerek yok.
    buna sebep yorgunluk, üst üste yapılan maçlar, kilit oyuncuların sakatlanması da sebep olmuş olabilir.
    şu an ihtiyacımız olan aslında sakinlik. biraz daha sakin olmaya ihtiyaç var ama yönetimin başkanın sahaya dair ardı ardına açıklamaları normal değil.
    net bir şekilde seçime odaklı sözler bunlar ama çok zarar veriyor. Gençlerin oynaması gerektiğini neye dayanarak söylüyor. Böyle bir düşüncesi varsa bunu hoca ile konuşmalı ki bence bu teknik direktöre başkanın söylemesi de çok yersiz ve çok abestir. Yakışmaz. Hele fatih hoca'nın olduğu yerde başkandan böyle sözler, telkinler hiç olmaz.
    Başkan ve diğerleri o kadar amatör o kadar kötüler ki artık iş çığrından çıktı. umarım seçim hemen 1-2 ay içinde yapılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona çözüm, daha iyi pas yapabilmek de, şu an ne Seri ne de Mariano var. Çözüm o formatta zor. Yeni bir şey lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir