25 Ekim 2020 Pazar

Şu koşular daha sık gelse, nice goller atılacak


Falcao'nun son gördüğü kırmızı kart, 2008 yılında River Plate formasıylaydı. O zamandan, bu zamana kırmızı kart görmemişti. Erzurumspor karşısında yediği kırmızı kart da son derece ucuz ve adaletsiz. İlk sarı kartı dahi tartışılırken, 2. sarı kartı o kadar ucuz ki. Falcao da uyanık olmalı tabii, hakem pusuda bekliyor. Fırsatı bulunca da, çok ucuz bir şekilde Galatasaray'ı 10 kişi bıraktı. Fatih Hoca da söyledi, hakem tarihe geçme fırsatını kaçırmadı.

Ligin 6 haftasında 5. golü oldu. Geçen sezon da, sahada kaldığı süre bandındaki gol ortalaması oldukça iyiydi. Penaltı da olsa, başka bir şey de olsa, golle buluşmakta zorlanmıyor. İyi penaltı kullanıyor olmak da bir tek ülkemizde ayıp gibi. Rakip ceza sahasında kalıp, o penaltıyı bir şekilde alıyorsun. Falcao da bunu golle buluşturuyor. Geçmiş yıllara bakın, penaltı konusunda istikrarımız yoktu. Bu da iyi bir meziyet.

Akan oyundaki etkisini konuşalım. O tarafta eleştiriyorum işte. Forvete top gelmediğinden bahsedilse de, hareketsizlik sorun. Bunu Babel de yaşıyor. Hareketsiz kalıyorlar ve bu durum da klaslarını gösterme tarafında engel oluyor. Falcao'nun Erzurumspor karşısındaki golüne bakın. Müthiş bir gol koşusu ve harika bitiriş. Klasını ve kalitesini kim tartışabilir ki. Harika bir gol vuruşuydu. Şu koşuları atsa, daha nice goller atacak.

Hareketsiz kalıyor ve stoperlerin kucağında. Fizik olarak da eski havasının çok uzağında olduğu için ayakta kalmakta zorlanıyor. Bir de ceza sahası içinde topla çok fazla haşır neşir. Tekte vursa o klası yine görürüz. Erzurumspor karşısında direkten dönen topta, topu iyi çekmesine rağmen, diğer maçlarda bu konuda zaman kaybı yaşıyordu. Klasını hatırlaması hareketliliğiyle alakalı. Oyun aklını kullanıp, kendini rakip savunma arkasına sarkıtması lazım. O koşuları görelim artık. Bu şekilde 20  - 25 gol bandına çok rahat ulaşacaktır.

4 yorum:

  1. Bu attığı golün üstüne on on beş maç daha yatmaz umarım. Aldığı maaşa göre yılda 30 gol atması lazım minimum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yatmaz, sanmıyorum. Yatmıyor da aslında :)

      Sil
  2. Bakıyorum köşe yazarlarına Falcao ya pas atacaksınız pozisyon hazırlayacaksınız diyorlar yav arkadaş seninde dediğin gibi abi adam koşu atmıyor ki pas atsın bizimkiler bak dun koşu gösterince belhanda da pas atıyor saracchi de orta yapıyor sana babel de pas atıyor sen göster koşuyu zaten atacaklar o pası sana, Taylan da atar yeri gelir feg de marcao da, böyle devam eder inşallah çünkü Falcao dan bu tarz kendi kariyerine yakışır goller atması bekleniyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koşuyu gösterirse pası alır. Tabii orta sahada Seri gibi bir ismin olmaması, o pası atabilme noktasında eksi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir