6 Ekim 2020 Salı

Telles payı geldi gelmesine de, şu adamdan ciddi anlamda katkı alamadık


Galatasaray scout ekibinin hakkını vermek gerekiyor. İyi isimler bulsak da, çoğunun alınamadığını ve olmadık rakamlara x kulüplere gittiğini görmek üzücü. Sonrasında da o futbolcuların geldiği yeri görmek çok daha üzücü. Kimi de Galatasaray'a gelip, beklenen gelişimi sağlayamadı. Daha doğrusu, biz onları kullanamadık diyeyim. Yanlış zamanda transfer olmak diyebiliriz. Telles'in Galatasaray'daki hikayesi de biraz böyle.

Galatasaray'a transfer olduğu dönem, çok ciddi bir transferdi. Gremio formasıyla, konuşulan bir potansşyelden bahsediyorum.6.15 milyon avro'ya transfer ettik, sezona da fırtına gibi girdi ama düşüşü bir o kadar hızlı oldu. Mancini, Prandelli ve Hamza Hamzaoğlu gibi teknik adamlarla çalıştı. Hamza Hamzaoğlu dönemi gelen şampiyonlukta Telles / Yasin Öztekin / Sneijder'li sol kanat üçgeninin önemini bugün dahi hatırlarız. 

Sonraki sezon ise, son gün Inter'e kiralandı. Üstelik zorunlu satın alma opsiyonu dahi koydurmadan. Mantıksızlığa bakın. Carole / Olcan Adın sol bek rotasyonu ile Şampiyonlar Ligi oynadık. Telles de o yaz dönemi takıma ilk gün katılan ve çalışan futbolcuların başındaydı. Sezona yine iyi girmişti. Bir anda kesildi, Carole'ye dönüldü derken son gün, yerini dahi doldurmadan Inter'e kiralandı. Ne kazandı bu işten Galatasaray?

Inter'den dönüşünde de Porto teklifiyle geldi ve Galatasaray'da kalmak istemedi. Bruma da o yaz PSV teklifiyle geri dönmüştü ama Riekerink sağ olsun ikna etti. O sayede de yaz dönemi ciddi bir bonservis bedeli kazandık. Telles ise ikna olmadı ve 6.5 milyon avro + yüzde 10'luk sonraki satış payı karı karşılığında gitti. Porto'da geçirdiği yıllarda bayrak adam oluyordu neredeyse. Asist rekorları kırdı, büyük bir istikrar ve gelişim sağladı.

O istikrarın sonunda da bugün Manchester United gibi bir deve gidiyor. Sözleşmesinin son yılı olduğu için bonservis bedeli 15 milyon avro'lara düştü. Galatasaray da bu işten 850 bin avro kazanmış oldu. Tabii ne geçti ele, koca bir hiç. Ocak ayında bu para kullanılsa ne olur, kullanılmasa ne olur. Telles açısından bakınca, gururluyum. Sevdiğim bir futbolcu, Galatasaray'a aidiyeti çok yüksek. Potansiyelinin çeyreğini dahi alamadık ondan, bu da bizler adına üzücü.

3 yorum:

  1. Yönetim cebine atıp gider işte parayı zaten şu anda dertleri Galatasaray değil. İçerdeki paralarını kurtarıp kaçmak.

    YanıtlaSil
  2. Bir bekin ilk görevi defansif yükümlülüklerini yerine getirmesidir. Sol açık Riera bile Telles'ten daha iyi defans yapıyordu. Portekiz'i maalesef ölçü olarak görmüyorum, ama tabii ki muazzam bir hücum gücü var. Umarım United'da tutunur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O Telles çok gençti ama, bu daha olgun. Oyun yapısı da değişti. Ölçü alman önemli değil, artık Brezilya Milli Takım'a seçilen bir bek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir