16 Ekim 2020 Cuma

Yavaştan Alanyaspor maçını konuşup, hücumda ne yapabiliriz diye bakmalıyız


Yavaştan Alanyaspor maçını da konuşmak lazım. Avantaj, maçın Pazartesi oynanacak olması. Milli Takım için uzun yolculuk yapan ya da sık maça çıkan yabancılar var. Milli Takım fikstürleri de garipleşti. Her Milli Takım arasında 2 maç oynanırken, bu dönem 3 maça çıkıldı. Zaten yoğun fikstürden çıkmışız, bir de bu maçlar eklendi. En azından Pazartesi oynamak iyidir. Dinlenmek için biraz daha fırsat demek. Sakatların da tam anlamıyla dönebilmesi anlamını da taşıyacak.

Taylan Antalyalı oynar mı oynamaz mı belli olmasa da, riske edilmez diye düşünüyorum. Bir sonraki maçta sahadaki yerini alır. Diğer sakatlar ise takımla çalışmalara başladı ve hazır durumdalar. Bu da eli güçlendiriyor. Hamle yapmak ya da kurguyu değiştirmek anlamında iyi haber. Alanyaspor, ligin flaş takımlarından. Gerçi son yıllarda sürekli aynı şeyi yazıyoruz. İyi takımlar kuruyorlar ve hocalar, futbolcular değişse de, felsefeleri aynı. Özellikle de transfer konusunda çok başarılılar.

Çağdaş Atan, 1. adamlık için yeni bir isim olsa da, büyük potansiyel vaat ediyor. Sezona da iyi başladı. Yine iyi yabancıları var, bir yandan elde Efecan Karaca ve Salih Uçan gibi istikrarlı yerlileri var derken kaliteleri yükselmeye devam ediyor. 4 maçta 11 gol atıp, sadece 1 gol yediler. 6 golü Hatayspor'a atmış olsalar da, Hatayspor da sezona iyi giren bir takımdı, yabana atılmasın. 9 kişi kalmış Hatayspor'a, Fenerbahçe gol atamadı. Hücumda da, savunmada da iyi bir düzenleri var.

Tam da bu noktada değişiklik gerekiyor. Galatasaray'ın çözülen bir oyun düzeni var. Sezona iyi girilse de, yoğun fikstürle birlikte, çözülme de hızlı yaşandı. Stoperler ve Taylan Antalyalı baskı yediği an, geriden çıkabilmek problem oldu. Hücumcular da formsuz olunca, ileride top tutamadık. Haliyle de oynanan futbol çok kötü bir hal aldı. Bunu değiştirmek, biraz olsun 4-1-4-1 / 4-3-3 ısrarından sıyrılmak gerekiyor. Tabii bazı formsuzları da kenara alarak.

Taylan Antalyalı'nın yokluğunda Belhanda'yı bilmem de, Feghouli'yi kesin olarak kenara almalı. Sağ kenara Emre Kılınç da geçebilir, Oğulcan Çağlayan da. Hatta hız derken, Sekidika dahi bir alternatif. Madem takımda kaldı, kullanmayı düşünmeli. Kanatlardan birini bu şekilde hızlandırmalıyız. Emre Akbaba da alternatif, belki de 4-4-2 tarzı bir oyun gelir ve 2. forvet olarak düşünülür. Bu sayede Falcao yükselir, hücumda top tutulabilir. Etebo gibi bir enerji silahın varken, orta sahada ciddi sorunlar yaşanmaz.

Farklılık olur, rakibi de şaşırtırsın. Dikine oynamaya çalışırken, tam anlamıyla hızlanmak, rakibi kararsızlığa sürüklemek lazım. Saracchi'nin dönüşüyle bek dengesini de yeniden oturturuz. Şu aşamada savunma değil de, hücumdaki sorunu çözmeli. Topu orada tutmalı ve ligin ilk haftalarında olduğu gibi daha hızlı atağa çıkmalıyız. Rakip ceza sahasının içinde bir şekilde bitiricimiz oluyor. Forvetin yırtıcı olmasını ben de istiyorum ama eldeki şartlar bu. Rakip ceza sahası içinde mümkün olduğunca kalabalık olmalısın.

2 yorum:

  1. Alanyaspor özel bir diziliş ve düzen isteyen bir takım ligin ilk haftalarinin en formda takımı. İyi calismadiysak eğer ligin geri kalanında da bizi moral olarak cokertecek kötü bir sonuç çıkabilir sahadan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam takımız, sakatlar döndü. Bu avantaj olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir