24 Ekim 2020 Cumartesi

Yeni bir şeyler görebilir miyiz?


Kafamdaki 11'leri konuşmak isterim. Bu şekilde oynamayacağımızı düşünüyorum, onu baştan ekleyeyim. Böyle olsa nasıl olurdu tarzında benim düşüncem. Bazı yerler değişir de, aynı kurgu devam eder. Feghouli de yok gerçi, sezon başındaki yapı ister istemez değişir. 2 kenar oyun kuruculu düzen, bir kanadı farklı şekilde olur. Babel solda olsa, Arda Turan sağa çekilmez. Arda Turan solda olursa da, Babel sağa çekilmez. Babel forvete geçebilir, hatta bunu hak ediyor da.

Babel'i solda kullanıp, Falcao'yu sık sık tamamlaması için kullanma gibi bir düşünce doğmuştu. Emre Akbaba'nın fizik olarak hazır olmaması, sağda da Emre Kılınç'la birlikte, o yapı işlemedi. Top taşıyamadın, hücumda kalamadın. Falcao da mücadelede hiç yok. İş sadece Emre Kılınç'ın hızına ve Babel ne yaparsa durumuna dönüşmüştü. 10 kişi kaldıktan sonra ise, Belhanda ve Ömer Bayram hamleleriyle birlikte topu hücuma taşıyabildin. Babel de biraz daha mücadele etti, top tutmaya çalıştı. 80. dakikadaki hamlelere kadar o düzen işliyordu.

Fatih
Omar Luyindama Marcao Saracchi 
Kılınç Taylan Belhanda Ömer
Falcao Babel

Olur mu mesela? Falcao'yu çift forvette kullanmak, biraz daha rahatlatıcı olabilir. Babel'den de katkı alınabilecek tek pozisyonun forvet olduğunu düşünüyorum. Taylan Antalyalı ve Belhanda da oyunun 2 yönünde hareket edebilecek orta sahalar. Ömer Bayram zaten orta sahaya da katkı sağlar, Emre Kılınç'la topu hücuma hızlı getiririz. Arda Turan da olabilir tabii, top tutma, Saracchi'yi doğru kullanma noktasında iş görür. Yine de orta sahayı zayıflatıcı bir hareket olur.

3-5-2 oynayabilir miyiz sorusunda ise, stoper rotasyonu sorun. Donk'u oraya çeksek de, kulübede yedek bir stoper kalmıyor. Olası bir stoper sıkıntısında, formasyon değişmek zorunda kalır. Yoksa Omar ve Saracchi gibi beklerle belki de en iyi oynanabilecek oyun buydu. Emre Kılınç, Taylan Antalyalı ve Belhanda'lı orta sahayla da olabildiğince dikine oynayabilirdin. Forvet hattın ise yine aynı kalır. Bazı noktalar eksik olsa da, hamle şansın var yani.

2011 / 2012 şampiyonluğunda, müthiş bir 4-4-2 izlemiştik. Sezonun ilk haftaları yine 4-1-4-1 benzeri bir oyun oynansa da, 4-4-2'ye dönüşle birlikte takımın hızı ve kalitesi artmıştı. O gün, belki de şu zamana göre daha dar bir kadro vardı. İlk 11'i kaliteli olsa da, alternatif yoktu. Tek orta saha alternatifin Ceyhun Gülselam, Emre Çolak ve Engin Baytar gibi kanatta kullandığın isimleri, yokluk anlarında orta sahaya çekiyordun.

Sağda Yiğit Gökoğlan, solda Sercan Yıldırım. Eleştirdiğin, yerden yere vurduğun Riera (sol beke geçene kadar). Aydın Yılmaz'ı kazandın mesela, 12. adam yaptın. Kim tahmin ederdi? Bugün de bazı pozisyonlar alternatif anlamında sorun yaşıyor olabilir, yine de iyi bir kadromuz var. Hatta bazı noktalarda daha da derin diyebiliriz. İş hocanın dokunuşuna kalıyor. Dokunmuyor yine de, belli bir oyun kurgusu ve futbolcu yapısına çakılı kaldı. Eleştirdiğim noktası da bu. En iyi yaptığı işleri yapmaması ve ısrar etmesi.

6 yorum:

  1. Hoca o kadar düşünmüyor ki taktik ve yerleşim ile ilgili emin bayram maç kadrosunda bile yok mesela. Dolayısıyla kafasında 3 5 2 gibi bir plan yok. Yada marcao yu defans önünde taylan ın yanında oynatıp onunla geriden oyun kurmayı falan da düşünmüyor. Arda yı mesela 10 numara gibi kullanmakta aklına gelmiyor onun kafasında arda sol kanat başka bir şey oynatmak gelmiyor aklına. Yada sert kararlar almak ta gelmiyor. Feghouli ısınmaya çıkmıyor takımla yada yalandan sakatim numarası cekiyor burada patron benim mesajı vermek adına kadro dışı bırakamıyor. Kötü sonuç almak için elinden geleni de yapıyor bence. Yönetime karşı savaş açmış kötü göstermek adına herşeyi yapıyor. Oysa gerek yok yönetimin kötü olduğunu kör olan bile görüyor. Iki taraf arasındaki güç savaşı takıma zarar veriyor bunu gören yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-3'ü geliştirmeyi denedi, biraz daha doğru oynadık. Feghouli konusunu yönetime yaz, hocayla alakası yok.

      Sil
  2. Okan
    Omar Luyindama Marcao Saracchi
    Donk Taylan
    Kılınç Belhanda Ömer
    Babel
    Yedekten Girecekler:Akbaba,Taşdemir,Oğulcan,Kerem,?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk orta sahada düşünülmüyor. Hızı düşürmemek adına.

      Sil
  3. Orta sahada Donk'u çekmek yerine ayakları iyi, oyun kurma özelliği olan Marcao'yu defansın önüne evirip Donk-Luyindama tandemi ile oynamakta bana çok mantıklı geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk'u çekersen de tempoyu kaybedersin. Bu daha büyük sorun olur. Marcao'nun yerini bozmamak lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir