18 Kasım 2020 Çarşamba

Babel ile alakalı +1 yıllık sözleşme opsiyonu muhabbeti nereden çıktı bilmiyorum


Babel'in +1 yıllık sözleşme opsiyonuyla alakalı muhabbetler dönüyor. Kaynağını bilmiyorum ama sözleşme süresi 3 yıllık. En azından kap açıklaması böyle diyor. Opsiyon olsaydı, o dönem konuşulurdu da. Opsiyonu olanın opsiyonu kap açıklamasında belirtiliyor ve 1+1, 2+1 ne ise bu şekilde açıklanıyor. Babel şu kadar maça çıkarsa bu kadar daha sözleşmesi uzar tarzı haberlere aldırış etmemek gerekiyor. Sözleşmesi 3 yıllık.

Haliyle de iyi görüntüsünü opsiyon gibi konularla açıklamamak lazım. Daha önce de belirttim. Milli Takım'da devam ediyor ve Euro 2020 / 2021 kadrosunda yer almak gibi bir hedefi var. Galatasaray teklifi hem onun için iyiydi, hem de Avrupa'da göz önünde olmaya devam etmesi adına önemliydi. Bildiği şehir ve ortam olunca da fırsatı kaçırmadı. Galatasaray döneminde de, en kötü halinde dahi Milli Takım'a çağrıldı.

Bir tek Ajax dönemi biraz sallandı ve gözden düştü. Ajax'a gidişi de aslında, Galatasaray'da bulduğu şansın azalmasıyla alakalıydı. Galatasaray'a geri döndüğünde hiç şansı yok gibi düşünürken, rotasyonun en önemli parçalarından birine dönüştü. Bu da biraz takımın yapısının değişmesine, daha doğrusu hızlanmamızla alakalı. Babel kötü bir isim olmasa da, mental açıdan çabuk kayboluyor. Bu sezon o da biraz daha aidiyet gösteriyor.

Geçen sezon daha umursamazdı. Bu dönem ise başarıyı istediği her halinden belli. Sahada kötü bir şey olduğunda da isyan etmeye başladı. Bu hali de doğal olarak katkı veriyor. X teklif gelirse yine yolları ayırırsınız, o ayrı konu. Şu an katkı almak doğru, takımın 12. futbolcusu. Solda da iyi, forvette de. Umarım covid etkisini çabuk atlatır da, takıma bir an önce döner.

8 yorum:

  1. Ben hala santrfor olduğu kadar kanat da etkili olduğunu düşünmüyorum, kanat oynarken de santrforluk yapmaya çalıştığı için oyunu sekteye uğratıyor bir nevi,arda kanat da daha faydalı mesela babel kanat oynarken Falcao nun yanına çok sık giriyor bu da saracchinin çok fazla uzun pas oynamasına neden oluyor ama arda olunca saracchi daha iyi çünkü arda ona yaklaşarak oynuyor babel öyle değil maalesef,mümkünse ileri uç oynamalı Falcao eğer Erzurum maçı gibi oynamayacaksa babel en doğru aday ileri uç için önümüzdeki maçlarda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevcut oyun yapısında kanat gibi oynamıyor ki, 10 numara gibi düşün. Serbest roldeler. Bu yüzden de etkiliydi.

      Sil
  2. solda el freni. forvette çok iyi. top indiriyor. duvar oluyor. pas trafiğine giriyor. diagne ile alakası bile yok. çok üstün.

    diagne nasıl satılacak bilmiyorum. berbat durumda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanat olarak evet ama oyun kurucu rolünde el freni değil bence. Tabii en iyi pozisyonu bence de forvet.

      Sil
  3. Beklediğimden daha iyi bir sezon geçiriyor. En azından sürekli sakat değil. Sahada olduğunda da bunun hakkını vermeye çalışıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalitesi zaten baki, ondan hiç kuşkum olmadı.

      Sil
  4. Bu söylenti çok fazla dillendirildi. Ota kakaya açıklama yapan yönetim öyle veya değil diye bir açıklama yapmadı. Haliyle sukut ikrardandır diye düşündü çoğumuz. Kap açıklamasında yok demişsin ama sende iyi biliyorsun ki transferde bizden çok fazla şey gizleniyor. Galatasaray'ın eskiden olduğu gibi transfere özgü şeffaflığı yok artık. Tıpkı diğerleri gibi buzdağının görünen kısmı var açıklanan bir de suyun içinde kalan kısmı var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi bu konuda açıklamaya gerek yok ki, 3 yıllık sözleşme işte. Opsiyonlu olanları, opsiyonlu şekilde açıklıyorlar zaten. Arda Turan örneği gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir