25 Kasım 2020 Çarşamba

Bitirici kalitesinin düşüklüğü ve Lung faktörü engel oldu


Row-Z Report (https://twitter.com/RowzReport) 'un grafiklerini konuşmaya başlayalım. xG gol beklentisi bu şekilde. 27 şutun ve 1 golün var. Rakip ise 3 şutta 1 golü buldu ki, o da ceza sahasının dışından, Galatasaray'ın hatasıyla geldi. Şu 27 şutun en az yarısı direkt pozisyon. Organizasyon dahilinde gelişmiş ataklardan bahsediyorum. Özellikle ilk yarıda çok çılgın bir hücum görüntüsü vardı. Sürekli pozisyona girilse de, bitirici kalitesinin düşüklüğü ve Lung faktörü buna engel oldu.

Oynanan oyun ya da hücum üzerinden eleştiri yapamam. Girebileceğin kadar pozisyona girdin ve bunları da organizasyon dahilinde oluşturdun. Rakip ceza sahası çevresindeki paslaşma hızın harikaydı, bu sayede pozisyon ürettin, rakip ceza sahası içinde fink attın resmen. Şut deyince yanlış anlaşılmasın, ceza sahası içinde vurdukların da şut. Pozisyonun her türlüsü var. Kaleciyle karşı karşıya, net açı, kafa, her şey var.

Galatasaray'daki sorunun "forvetten" yana olduğunu düşünüyorum. Kağıt üzerinde iyi dursa da, sahaya yansımayan bir hat. O rotasyonu yapılandırmadığımız sürece de bir şey değişmeyecek. Falcao sahada olsa ilk yarıda 3 atardık diyoruz, adam sahada yok. Diagne'nin etkisi bence düşük ve bitiriciliğini dahi kaybetmiş halde. Oğulcan Çağlayan'ı da forvete çektik, yetmedi. Şu oyuna, Belhanda, Arda Turan ve Babel gibi kaliteleri eklesek yine rahat kazanacaktık.

Hocanın da 2. yarının ilk dakikasından itibaren ki alakasız dokunuşları, oynanan iyi oyunun bozulmasında etken oldu. 2. yarıdaki hücum etkinliğimiz daha düşük olsa da, yine pozisyonlar var. Penaltı sonrası dahi, Emre Akbaba'nın kaçırdığı bomboş kafa var. Oyuncu değiştirmeyip, aynı oyun devam etse yine fark oluşacak. Böyle maçlar bence de nadir gerçekleşir ama gerçekleşiyor işte. 2. golü bulamadıktan sonra, bu maçın 1-1'e geleceği herkesin aklındaydı.

4 yorum:

  1. Biraz özgüven eksikliği de yaşıyoruz sanırım. Büyük takım olduğumuzu Galatasaray olduğumuzu unutuyor oyuncular sahada. Biz bile Kayseri ile kendi sahamizda oynamamiza rağmen 1-0 olsun bizim olsun dedik bunu kabullendik. Onun yerinde Galatasaray büyük takım bu maçı forması ile bile rahat kazanmalı diye düşünemedik. Aynı ruh hali oyuncularda da vardı galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabullenme değildi, oyun düşmüştü. Yine baskılı olabilirdik, pozisyonlar bulduk. Hocanın oyuncu değişimlerine kadar.

      Sil
  2. böyle maçlar nadir gerçekleşir demişsin ama artık bizim maçlarda böyle saçma sapan puan kayıpları rutin hale geldi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir