7 Kasım 2020 Cumartesi

Bunun bir örneğini Rivaldo yapmış


Milli Takım adına sevindiren gelişmeler var. Savunmacıları överken, hücumda da iyi bir jenerasyonumuz olduğunu unutuyoruz. O pozisyonlarda da iddialı gençlerimiz var ve son dönemde yakaladıkları form grafikleri mutlu ediyor. Aralarında ciddi sakatlıklardan dönenler de oldu. Yusuf Yazıcı da o isimlerin başında. Olabildiğince yetenekli ve gole yakın bir 10 numara. "Yıldız ışığı" derler ya, Yusuf Yazıcı da o isim işte.

Geçtiğimiz sezon tam Avrupa'ya alışıyor, uyum sorunu kalktı derken, ciddi bir sakatlık yaşamıştı. Bu sezona da yedekler arasında başladı ve iyi bir giriş değildi. Avrupa Ligi başladıktan sonra ise, forma bulmaya başladı ve takımını Avrupa'da sırtlayan isim oldu. Milan deplasmanında kazanırken, 3 gol birden atmak ciddi anlamda büyük iş. Bunun bir örneğini Rivaldo yapmış, öyle düşünün. Euro 2021 için bizi mutlu eden gelişmelerin başında geliyor.

Cengiz Ünder de Leicester City'e gideli çıkış içerisinde. Roma'dan ayrılığı için iyi oldu diyorum. O da sık sakatlıklar ve uzun ayrılıklar yaşadı. Şu aşamada 11'in vazgeçilmezi olmasa da, rotasyonun en önemli parçalarından biri olması uzun sürmedi. Yavaş yavaş da yükseliyor. Milli Takım rotasyonundan Cengiz Ünder'i çıkardığınızda, bunca yetenek arasında kaleye gitmekte dahi zorlanırsınız. Varlığı "olmazsa olmaz" denilen isimlerin başında geliyor.

Vardy'yle iyi bir ikili oldular ve asistleriyle ön planda. Milli Takım'da ise biraz daha "şapkadan tavşan çıkaran" futbolcu tarafında diyebiliriz. Hücumun kalitesini direkt olarak etkiliyor ve şut özelliğiyle birlikte takımını ayakta tutuyor. Şimdi onun yanına Yusuf Yazıcı da dahil olacak. Hakan Çalhanoğlu zaten formda. Forvette de yaşı ne olursa olsun, formu zirvede olan Burak Yılmaz. Orta saha ikilisine de Ozan Tufan / İrfan Can Kahveci'yi yazınca müthiş bir hat ortaya çıkıyor.

2 yorum:

  1. peki sol açık hangisi olacak, yusuf mu hakan mı:) ikisi de 10 ister

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabit bir yerde kalmaya gerek yok artık, saha içinde pozisyon değiştireceksin :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir