30 Kasım 2020 Pazartesi

Diagne neden iyi oynadı sorusunun yanıtı da otomatik olarak ortaya çıkıyor


Row-Z Report'un paylaşmış olduğu aksiyon haritasına bakınca, Diagne neden iyi oynadı sorusunun yanıtı da otomatik olarak ortaya çıkıyor. Sahada adım atmadık yer bırakmayıp, pas oyununa dahil olunca katkınız da büyük oluyor. Attığı 3 gol zaten bir beklenti de, oyun içi katkısı da eklenince görüntü güzel oluyor. Kayserispor maçında da bunu yapmaya çalıştı, fizik ve hareketlilik olarak geçen maçlara göre daha iyiydi. Bitiricilik gelmeyip, çok gol kaçınca doğal olarak eleştirildi.

Rizespor karşısında ise bitiricilik de vardı. Fizik olarak ayaktasın, pas oyununa girdin, top tuttun, alan açtın derken hocanın bahsettiği "dominant santrafor oyunu" buymuş dedirttin. Şu görüntüyü istikrarlı olarak verebilmesini isterim. Elimizi güçlendirir ve transfer noktasında bize nefes aldırır. Falcao'yu sahada göremiyoruz, en azından Diagne her fırsatta sahada. Değerini katlamış olur ve şampiyonluk için bu performanslara ihtiyaç var.

Feghouli de merkezde çok daha iyi. Başarısız işi az ve topla olabildiğince çok buluşmuş. Generali az, askeri bol bir takımdı. Takımın tek generali de Feghouli. Topla çok hareketli ve 360 derece açıya sahip, her yere dönebiliyor. Savunmasına gelip oyun da kurmuş, sağ kanata da geçmişi ceza sahası çevresinde pas aksiyonunu da yönetmiş. Bir oyun kurucu ancak böylesini yapar ve 8 numara oynadığının altını çizelim. 6 tane de pas arası var, savunma katkısı konuşulmalı.

Emre Kılınç'ın görüntüsü ise beklediğim gibi. Topla çok fazla buluşmasına gerek yok, daha çok topsuz oyunda önemi ortaya çıkıyor. Topla hızlı bir isim ve savunma arkasına koşuları değerli. Oyunun da 2 yönünde katkı verip, fizik olarak yıkılmıyor. Pres gücünü yükselten isimlerden. O da hemen hemen tüm sahada topla buluşmuş ve başarılı. Şut da atmaya başladı, değerli olan şeylerden biri de bu. Sivasspor'da uzaktan attığı goller var, bizde de izlemek isteriz.

6 yorum:

  1. Yazı ile alakasız olacak ama yine de söylemeden geçemeyeceğim, üstte yer alan sportif cümleler yazılı yeni resim güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimde var bu tarz banner'ler. Değiştirdim, can sıkıntısı :) Yenilerini de yaptırmak lazım. Teşekkür ettim.

      Sil
  2. 3 sezonda 50 gol atsa kimse parasını konuşmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette konuşmaz. Aksine ne kadar iyi hamle olduğunu belirtir :)

      Sil
  3. Aksiyonun içinde olmaya karar verdiğinde ve bir hedefi de varsa önemli bir koz oluyor. Umarım bu motivasyonu hep devam eder Diagne'nin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu istikrarı koruyacak mı, en büyük mesele de o.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir