15 Kasım 2020 Pazar

Dorukhan Toköz'ün Galatasaray'a takas ihtimali?


Dorukhan Toköz'ün Beşiktaş'ta yola devam etmeyeceği açık. Ciddi bir yıllık ücret beklentisi var gibi ve Beşiktaş bunu karşılamıyor. Hakları vardır, saygı duymak lazım. Yabancı kontenjanı daralacakken böyle bir yerliyi "bedelsiz" olarak elden kaçırmak yanlış gibi dursa da, işin maddi boyutunu düşünmek lazım. Yine de Beşiktaş bu futbolcu için maddi anlamda bir noktaya çıkamıyor diye, diğer takımların da çıkamayacağı sonucu ortaya çıkmaz. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ilgi alakası herkesin malumu.

İş sezon sonuna kalır ve futbolcu bedelsiz olarak ayrılırsa, ibre Fenerbahçe'ye dönük gibi. En azından çıkan haberlere bakarsak. Bir de Ocak ayı için iddia var. Galatasaray'dan 1 ismin, Dorukhan Toköz ile takas olabileceği yazılmış. Beşiktaş, bu futbolcuyu bedelsiz bırakmamak için, en azından karşılığında bir şeyler alabilelim diye düşünüyor olabilir. Bu haber gündem olunca da, takasta düşünülen isim kim olabilir diye düşünmeye başlamıştık.

Emre Akbaba'ya yorduk direkt olarak. Galatasaraylılığı ile ön planda bir isim. Sakatlık durumu sorun olsa da, hocanın alternatif olarak tuttuğu bir futbolcu. Onun da sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Takasa şaşırmasam da, beklentim yok. Diagne de deniliyor. Beşiktaş'ın 9 numara ihtiyacı açık. Diagne yine de değerli gördüğüm bir futbolcu, şu an satsak 3-4 milyon avro civarı hedeflenebilir. Bu parayı da değerli görüyorum.

Sağ bek almamış olsalar, Linnes de ciddi adaydı. Dönem dönem bu takas konuşulurdu. Aklıma başka bir alternatif de gelmiyor. Beşiktaş'ın da beklentisi olacak çünkü, her önerilen ismi kabul etmezler. Hele ki yabancıysa. Dorukhan Toköz'ü isterim, orta sahanın sertlik açığı var. Dorukhan, tempolu ve enerji katabilecek bir isim. Sertlik açığı da var, bunu giderebilir. Yeri geldiğinde sağ bek gibi de kullanırsınız. Fenerbahçe'ye kaptırılmasını istemezdim.

14 yorum:

  1. dorukhan biraz akıllıysa bize gelir. fener orta sahasında ozan, mhy, sosa, gustavo var. bizde daha garanti 11 oynar. ama akıllı olduğunu sanmıyorum maalesef. emre abisi kandırmıştır çoktan:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tablo ortada, ben olsam gitmem Fenerbahçe'ye. Yarın Dorukhan gider, üzerine başkasını alırlar.

      Sil
  2. Bize geleceğini sanmıyorum. Beşiktaş'ın yapacağı en akıllı iş Fener e satmak olur. Bonservis vermek istemezlerse kadro dışı bırakmakla tehdit eder. 2 milyon a falan satarlarsa gayet mantıklı olur. Dorukhan ne başarmış ki senede 1.5 -2 maaş bekliyor. Alana da mübarek olsun. Ne Mert Hakan ın ne de Dorukhan ın paranın hakkını verebileceğini düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben olsam şu dakika kadro dışı bırakırım zaten. Gideceği belli, boşuna kimsenin süresini çalmasın.

      Sil
  3. oradaki anlaşmazlık para ise ( ki öyle görünüyor ), ben de almazdım takımıma. böyle paragözlere para saçmaya doymuyor kulüplerimiz. şimdi bjk'nin verdiğinden daha yüksek bi ücret bulacaktır dorukhan. halbuki kulüpler bir hareket edip ücreti düşük tutsa, bak o zaman nasıl hizaya geliyor dorukhan efendi. herkese de ibret olur bu olay. böyle tiplere artık pabuç bırakılmamalı, kulüpler bataklıkta yüzüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mecbur bulacak, değersiz bir yerli değil. Biri alacak, rekabet oluşu da futbolcunun ücretine yarar. Doğanın kanunu gibi bir şey. Söylediğin doğru tabii, bu kadar mecbur kılma kendini, alma. Mert Hakan'a yaptığını yap.

      Sil
  4. dorukhan ve salih uçan ile bir anda 2 orta saha kazanabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dorukhan zor görünse de, Salih Uçan'ı mümkünse Ocak ayından bitirmek gerekiyor.

      Sil
  5. ben 40 yaşına geldim, Fenerbahçe'nin misal hatırladığım 30 yılında, Fener'in 2 stratejisi vardır, eğer bir oyuncu GS istiyorsa mutlaka onu al ya da salça ol. Kendin açından da lazım mı değil mi, ben de oynar mı değil, al bulunsun. Çünkü zaten öğütücü dişlileri ile parlayıp çıkış yapmış her kimse mundar etme üzerine kurulu bir yapıdır. Tarihte hiç 3 kere üst üste şampiyonluğu olmaması da bunun bir göstergesi değil mi? İstikrarı kalıcı başarısı olmayan bir kulüp.
    Dorukhan gitse oynayabilir mi? 50 tane adam var orda. Aynı Mert Hakan da yaşıyor. Daha önce Potuk da yaşamıştı. Türk futbolcusunun beyni olmadığının bir göstergesi de bu işte.
    Yaza kalırsa Fener alır. Alacaksak devre arasında alalım. Akbaba'yı istiyorlarsa verelim bizim açımızdan iyi bir takas olur.
    Bizim ihtiyacımız olan tempo, dinamizm, hakeret ve gençlik hepsi onda var. İşlenmeye müsait daha da kendini geliştirebilecek bir orta saha Dorukhan. Ama Emre abisi, playstation kankası Ozan işin içine girdiyse ihtimal az. Bizde de bir yönetim olmadığına göre; şansımız %10 bile değil bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle son yıllarda bu daha da arttı. Yolu bir şekilde bizimle kesişmiş isimleri de alıyorlar. Geneli de kadroda düşünmeyip, yolladığımız isimler oluyor.

      Sil
  6. Zamanında Eskişehirspor'dan transfer etmeyen yönetim ve teknik heyet şimdi başını duvarlara vursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O büyük hataydı işte. Orada duruyor, buradayım diyordu. Bedelsiz gitti Beşiktaş'a bir de.

      Sil
  7. (M.T.A)
    Emre b. olduğu sürece çok futbolcuya yazık olacak.Çok büyük ihtimal Dorukhan Fenerbahçe'de.Hatta İrfan Can Fenerbahçe'de diyebiliriz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir