17 Kasım 2020 Salı

Fatih Hoca değilseniz de, bu tepkinin altında kalırsınız


Hamza Hamzaoğlu'yla alakalı dönem dönem yazılar yazar, eskiyi yad ederim. "Olmasaydı sonumuz böyle" diyeceğim teknik adamlardan biri. Maalesef bu "sonu" kendisi hazırladı. O dönem de eleştirim kendisineydi. İyi niyetle hareket etse de, taraftarın beklentisi farklı. Müthiş imkanların olduğu bir transfer dönemi bana göre felaket geçildi ve elde iki bir kadro yoktu. Yine de o kadroyu Hamza Hoca iyi yönetiyordu. Bu sefer de anlamsız korumacılığı ön plana çıkınca, taraftar tepkisi beraberinde geldi.

Bu tepkinin geleceği yer de sosyal medya. Dönemin Dursun Özbek yönetiminin haddinden fazla sosyal medyaya takılı kaldığı ve orada oluşan tepkiye göre hareket ettiği doğru. Rüzgar ne yönden eserse, ona göre hareket ettiler ve dönemlerini kapattılar. Geriye dönüp bakınca, tarihin en kötü yönetimlerinden biri. Kimine göre en kötüsü ve bunu diyene de saygı duyarım. Sosyal medya üzerinden ilk hamleleri Hamza Hoca'yla yolu ayırmaktı. Hoca da geçtiğimiz günlerde eskiyi yad etmiş.

"Galatasaray’dan gönderilme sebebim sosyal medya. Futboldan nemalanan bir kesim var. Siz gidip bir kulübün kasasındaki parayı koruyabiliyorsanız, o zaman hedefteki adamsınız. Biz gittiğimiz her kulübün maddi ve manevi zarar görmesini engelleyecek davranışlarda bulunduk. Bu bazılarının nemalanmasına engel oldu."

Günümüz dünyası bu. Hamza Hoca bunu anlamalıydı. Artık sosyal medya var ve attığınız her hareket, dakikasına yorumlanıyor. Hamza Hoca'nın da hamleleri ve dönemin transfer başarısızlığı eleştirildi. Belki bu transfer başarısızlığı ona ait değildi ama "korumacı" tavrıyla tüm tepkiyi üzerine aldı. Fatih Hoca değilseniz de, bu tepkinin altında kalırsınız. 3 kupanın öz güveni miydi bilinmez. Hoca, Umut Bulut'u koruduğu zaman da yazmıştım, görevine son verecekler diye. 3 gün geçti aradan ve beklediğim gibi oldu.

Hocanın, Galatasaray dönemini bir kenara bırakması ve Galatasaray sonrasında kariyerini nasıl şekillendirdiğini sorgulaması gerekiyor. Sen şampiyon olmuş ve 3 kupa kazanmış bir teknik adamsın. En iyi teklifi beklemek zorundasın. O ise önüne çıkan her fırsatı değerlendirdi ve Anadolu turu atmaya devam etmekte. Belki başarısız değil ama, her yıl neredeyse 2 takım çalıştırma ortalaması da hiç hoş değil. Şu an Galatasaray mümkün olsa adı geçmeyecek, çünkü yolu tıkadı. Bekliyor olsa belki de Milli Takım kapısı ona açılacaktı, onu da kapattı.

8 yorum:

  1. haksız kovuldu bu açık. bazı arkadaşların bayıla bayıla anlattıkları dursun özbek'in en önemli hatalarından biri. mustafa denizli de riekerink de saçmalıktı. en azından sezonu bitirebilirdi. 2016 haziran ayında kovulurdu.

    ancak iletişim konusunda rezil bir isimdi hamzaoğlu. taraftarla boş yere zıtlaştı. işin acı tarafı bugün gelse aynı hataları yapar. "artık yapmaz" diyemiyorum yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İletişim kötü, kadro mühendisliği kötü. Ayakları yere basmadan, bir anda korumacılığa girişti ki gerek yoktu. Yapar abi, bugün de yapar. Kariyerini nasıl şekillendirdiği ortada.

      Sil
  2. Nurika: Kulubun parasini savurmamak guzel de o zaman Riza Calimbay gibi dikkatli maliyetsiz titiz transfer yaparsin, yaslanmis ve dinamizm diye bagiran kadroya neredeyse rotasyon oyuncusu bile katmadan devam etmek kulubu korumak degil, sonraki yillarda da Hamza Hocanin hic nester vurmadigi arizali iskelet sorun olmaya devam etti, savruklundan dolayi cok hakli olarak elestirilen Ozbek ne olursa olsun dogru transfer hamlelerini yapip Belhandayi vs getirene kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmkan varken kullanırsın ve burası Galatasaray. Sivasspor'daki işleyişler burada yürümez.

      Sil
  3. Fazla iyi niyetli bir insan olmasından kaybetti o dönem. Şimdilerde de ondan kaybediyor Hamza Hoca. Bülent Hocayla birlikte Fatih Terim sonrası için aday olabilirlerdi fakat şimdi çok uzaklar ona.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübe olmuştur diyeceğim ama pek değişeceğini zannetmiyorum.

      Sil
  4. Kulübün parası diyor da; kadromuzda Telles Bruma Xhemaili Melo vardı. Hiç transfer yapmayıp, bunlara Sneijder ve Burak ı da koysan taş gibi kadroydu.

    O bu adamların hepsine teneke bağladı. Carole, Sinan Gümüş, Jem Karacan Bilal Kısa ile oynamayı tercih etti. Kadroyu bitirdi. Sezonu çöpe attı.

    Kulübün parası bu şekilde mi korunur.

    Xhemaili gibi adamın maaşının 1.3 milyonunu ödeyip başka bir kulüpte oynatmak mı kulübün parasını korumaktadır?

    Fatih Hoca'nın farkı; gelir gelmez De Jong'u bile kadroya aldı. Kimseye yüz çevirmedi. Kadrodaki her oyuncuya kulübün bir değeri olarak baktı. Yanlış doğru ama herkesten faydalanmaya çalışıyor kendi yöntemleriyle.

    O yüzden bu kafatasçı, yabancı düşmanlarının hiç biri Fatih Terim olamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yandan sat sat sat, o bana yeter de derken kadro kalitesi yerlere düştü. Başarısız olacaktık, o kaçınılmaz sondu. Devam etse belki 2. ya da 3. bitirirdik, o ayrı da, kadro yapısını toparlayamadık uzun süre.

      Yalnız şu var. De Jong'u kadro dışı bırakan Tudor. Donk'a sen kafana göre takıl dahi demiş. Yerli diye ayırma asla.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir