29 Kasım 2020 Pazar

Feghouli'nin merkezdeki görüntüsü bence çok daha iyi


Row Z-Report (https://twitter.com/RowzReport) 'un yayınladığı, Feghouli'nin Rizespor karşısındaki pas haritası. Kayserispor karşısındaki iyi görüntüsü devam ediyor. Hatta Sivasspor maçını da ekleyelim. Sahaya çıkan isimler içinde, oyun aklı en yüksek olan isim. Performansı da yükseliyor, istikrarı kazanıyordu. Israrla beğenmeyen var. İstikrarına eleştiriyi anlarım, geçmişi üzerinden güvenmeyen de haklı ama eldeki kadroyu düşünün. Herkesi kazanmak zorundasın, hele ki Feghouli'yi.

Merkezdeki görüntüsü bence çok daha iyi. Sağ kanatta da orta saha gibi, daha serbest rolde. Direkt 8 yazdığımızda ise çok daha özgür. Hareketli bir orta saha. Topla ilişkisi mükemmel ve yapacağını da tek topla yapıyor. Topu alayım biraz dürteyim değil, tek pas. Bu da pas hızının artışı demek. Rakip ceza sahası çevresinde organizasyonumuz güçlendi ve hızlandı. Bunda da Feghouli en büyük etken. Yarın eksikler geri dönse de, Feghouli'yi merkezde tutmaya devam ederim.

Kanatlar oyun kurucu rolünde oluyordu, belki de Belhanda ve Emre Kılınç gibi isimler oraya kayar. Emre Akbaba da iyi performans gösterdi mesela. Yine de Belhanda'nın o pozisyonda daha iyisini verebileceğini düşünüyorum. Feghouli'nin merkezdeki görüntüsü ise bambaşka, 2. bir ismi oraya yazamayabiliriz. Feghouli'yi de yerin dibine sokmak yerine kazanmalıyız derken anlatmak istediğim buydu. Kimseyi, hele ki böyle bir ismi kenara alma lüksümüz yok.

Performans ortada. Sol tarafta 3 Emre'nin uyumu harikaydı. Feghouli de biraz daha sağa kaydı ve oyunu dengeledik. Savunmasından da top çıkardı ve oyunu oradan kurdu, rakip ceza sahası çevresinde zaten çok etkili. Hücum organizasyonunun beyni, her şey onun üzerinden dönüyor. Ceza sahası içine attığı paslar harici pas hatası dahi yok. Orada da düşünce doğru olsa da, hızı ayarlayamadı. Bu denli hızlı bir oyunda doğal. Ölçüp biçmek kolay olmuyor.

16 yorum:

  1. Belhanda dönünce iki iç belo-feg olmalı bence sen ne düşünüyorsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Kılınç orta sahada değerli, yeri değişmemeli.

      Sil
  2. taylan'ın önünde belhanda ve e.kılınç oynarken sistem iyi işliyordu ama bence artık feghouli merkezde devam eder. e.kılınç sağa feghouli'nin yerine geçer, arda da solda devam eder. feghouli merkezde e.kilinc kadar savunma katkısı veremez belki ama takım oradan daha rahat hücuma çıkar. ayrıca e.kılınç ile bi kanadı daha çok hızlandırmış oluruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli sana daha büyük oyun aklı vaat ediyor. Kılınç kanada atılamaz, o da orta sahada fazlasını vaat ediyor. Kanatta sıkışır, kullanamazsın. Belhanda / Akbaba değişir, takım bu olur.

      Sil
    2. Arda da döndüğünde ?

      Sil
  3. Sağ önde oğulcanın olması da rize maçında çok büyük özgürlük verdi ona

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hareketli isim ve oyunun savunma yönünde de katkılı. Değer kattı.

      Sil
  4. (nurika) Row z report analizlerin genelde en beğendiğim yazıların oluyor :) skordan bağımsız olarak Marcao ve beklerin performansı ve ortasahada çağ dışı bulduğum Akbabaya kadar herkesin prese katılması beni çok mutlu etti, tahminen hocayı da etmiştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olsun, izin aldım kendisinden. Sayesinde ben de rakamlar, grafikler üzerine daha rahat konuşabiliyorum.

      Sil
  5. Belhanda dönünce ortada ikisi mi oynar. Belhanda da orda çok iyi oynuyordu. Feghouli iyi diye Belhanda'yi yerinden etmek bu sefer Belhanda'ya zarar verebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda dönünce bence Akbaba'nın yerinde oynar, takım aynı devam eder.

      Sil
  6. Oğulcan'ın varlığı onu rahatlatıyor. Presi, fiziksel üstünlüğü ve topsuz koşuları Feghouli'nin istediği oyunu oynamasına etki ediyor. Milli takımdaki Kenan gibi bir nebze.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merkezde daha rahat bir de, daha özgür, sınırsız diyelim.

      Sil
  7. slm
    Feguli'nin oynadığı yerde bence Arda oynar..Arda orda oynarsa ve alışırsa oyunumuzu 2 basamak yukarı taşır.
    Arda Barcelonada Atletıco Madrıd'de pas oyununu ve takım savunmasını saha parselizasyonunu cok ıyı öğrenmiş tatbik etmiş bir oyuncu.. Geçmişinde defansif oyunu öğrenmiş yetenekleri ile şuan Türkiye liginde alternatifi olmayan bir oyuncu.. Ve Arda bizim kadromuzda kanaatimce Arda merkezde olursa takımın Hagi'si olur..Mevcut kadromuzun 1 oyuncu hariç (UÇAK KANAT) çok iyi olduğunu düşünüyorum..Bu kadro yapısını Fatih hoca artık oturtmalı ARDA'yıda merkezde kullanırsa başka bir şey konuşuruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynayamaz, bu hareketliliği gösteremez, savunma tarafı da büyük sorun olur. Kanada Feghouli geçer çünkü, bu hareketlilik tarih olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir