2 Kasım 2020 Pazartesi

Galatasaray'ın santraforu maçın özetinde görünmedi gibi bir yorum yapabiliriz


Row-Z Report 'un (https://twitter.com/RowzReport), maçla alakalı paylaşmış olduğu bazı istatistikleri konuşalım. Sağ olsun, her maçın ardından bu tarz istatistikleri bizlerle paylaşıyor. Ben de, rakam ve grafikler üzerinden konuşmayı seviyorum. Saha içi yerleşimi de, en sevdiğim grafik diyebilirim. Kim nerede oynamış, pas kanalı, oyun ağırlığı ne şekilde gerçekleşmiş üzerine daha sağlıklı yorum yapabiliyoruz.

Galatasaray'ın santraforu maçın özetinde görünmedi gibi bir yorum yapabiliriz. Özete koyma imkanınız yok, adam ne pozisyona, ne de aksiyon içine girdi. Galatasaray santraforuna top gelmedi de, onun da garip bir çabası vardı. Babel, Emre Kılınç ve Ömer Bayram'ın daha gerisinde yer almış. Orta sahana yaklaşıp, pas organizasyonuna katılmak böyle bir şey değil. Zaten katılamamış da, grafikte daha net şekilde görebiliyorsunuz.

Kendi başına bağımsız bir şekilde hareket ediyor. 2-3 uzun top atıldı, onlara çıktı ancak. Öne koşu atamıyor ve göstermiyor. Şu maçta Galatasaray'ın forvetleri, kanatları gibiydi. Emre Kılınç etkisiz, Babel ise oyun içindeki tek akıl gibi. Şu hücum görüntüsünde ne yapabilirsin? Saracchi ancak soldan top taşır, Babel de ceza sahası içine girdiğinde topla buluşursa golü yapar. 1 kez oldu, 45. dakikada gol geldi.

Sol kanatta bir üçgen var da, Ömer Bayram bozuyor onu. Arda Turan sahada olduğunda farklı oluyor, oyuna akıl geliyor. Sağ tarafta Omar da yalnız, Emre Kılınç'ın ciddi anlamda oyunla pek alakası yoktu. Ömer Bayram yine de iyi kötü sola yakın, aksiyon içinde. Etebo ise sağda bunu yapması gerekirken, Taylan Antalyalı'ya yakın oynuyor. Alanyaspor maçında da bu oldu. 6 numaraya yaklaştı ve bu 2 isim birbirini bozdu. Etebo'nun şu maçta durduğu yer o kadar yanlış ki.

4 yorum:

  1. Geçen sezonun ilk yarısını tekrar yaşıyoruz. Savunma kısmında iyiyiz 7 maçta 5 gol yedik ama atma kısmında yine çok kısırız.

    YanıtlaSil
  2. Hucum anlamında hiçbir organizasyon iki ihtimal var ya kanerdan bu konuyla alakalı sağlam bir plan sunulmuyor ya da oyuncular sunulan planı uygulayamiyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir