1 Kasım 2020 Pazar

Hoca "yeter ki sakatlık olmasın" diyor da, bu sakatlıklar kaç yıldır ısrarla oluyor


Saracchi'yi beğeniyorum. Mevcut oyun kurgusunda "olmazsa olmaz" öneme sahip isimlerin başında geliyor. Saracchi'siz geçen haftaları hatırlayın, çok zorlandık. O bölgede Emre Taşdemir ya da Linnes oynadığında zorlanıyoruz. Özellikle de hücuma çıkmakta. Sol bek alternatifi üretelim diye ısrarla yazsak da, hamle yapılmadı. Maalesef bunun acı sonuçları, Saracchi'nin sakatlandığı dönemlerde ortaya çıkıyor.

Ankaragücü karşısında da sakatlık yaşadı. Umarım ciddi değildir diyeceğim de, Galatasaray'a geldiği dönemden bu yana 4. sakatlığı oldu. Kaçırdığı 8 maç var ve bu sayı daha da artacak gibi görünüyor. Kronik bir sakatlığı olduğunu düşünmek istemesem de, her an sakatlanma ihtimali olan bir futbolcu. Transfer dönemi bunu düşünerek, hamle yapmak gerekiyordu. Emre Taşdemir, kronik sakat mesela. Geldiğinde de böyleydi, aynı şekilde devam etmekte.

Marcao da aynı şekilde sakatlandı. Darbeye dayalı sakatlıklar değil bunlar. Pandemi dönüşü de ciddi bir sakatlık yaşamış ve uzun süre takımla olamamıştı. Adaleler tutulunca, korku başlıyor. Geçen yıllara göre değişen bir şey yok. Hoca "yeter ki sakatlık olmasın" dese de, o sakatlıklar oluyor. Scott Piri diyorduk, o da mı olmadı. Galatasaray, yıllardır bu sorunu yaşıyor ve çare bulmuş değil. Çok eforlu ve tempolu bir oyun da oynamıyoruz oysa.

Umarım sakatlıklar ciddi değildir ve bir an önce geri dönerler. Hadi 1-2 maç Marcao'nun yokluğunu Donk'la idare edersin de, Saracchi'nin yokluğu seni zora sokar. Forma yine Linnes'e gelecek ve sol kanattan gelmekte zorluk yaşayacağız. Saracchi her dönüşünde daha iyi dönüyor ve tekrar sakatlık yaşanıyor. Ocak ayı transferinde, sol bek hamlesini çok daha ciddi şekilde konuşmalıyız. Oraya alternatif üretmediğimiz sürece sorun olacak.

13 yorum:

  1. Sol kanat bekinde sol ayaklı bir isim olması adına Emre Taşdemir oynayabilir.

    YanıtlaSil
  2. Fatih Hoca'nın vardır bir bildiği diyelim yine.
    Hoca geldiğinden beri sürekli geleceğe yönelik hayaller ve vaatler ortaya attı durdu. ve kadro yine yetersiz ve yine sürekli sakatlanan oyuncular var.
    hep bir şeyler eksik kalıyor. Sanki bu iş olmayacak gibi bu sefer.
    bir de üstüne üstlük 3 yıldır takıntı halini almış olan 4-3-3 dizilişi. Yani bunun futbol olarak bir açıklaması var mıdır? varsa gerçekten bilmek istiyoruz?
    4-4-2, 4-2-3-1, 3-4-3 gibi başka taktikler de var. Hatta iki tane hızlı atlet bekimiz varken neden 3-4-3 denemiyoruz merak ediyorum. Ya da Falcao'yu daha efektif kullanmak ve ona boş alanlar yaratmak adına forveti ikilemeyi denesek? Geçen sene akbaba geldiğinde performansı bir anda nasıl da artmıştı?
    Hoca ne yapmak istiyor? amacı nedir? kasıtlı olarak takımı başarız ve yetersiz olduğunu mu göstermeye çalışıyor.
    bilen varsa anlatsın, çünkü bu yol doğru bir yol değildir. her şey pamuk ipliğine bağlı, taraftar 2-3 maç daha böyle rezil, manasız ve açıklaması zor oyun görürse desteğini çeker.
    yönetim diye bir şey zaten yok ama hoca da bırakmak zorunda kalır.
    Futbol namına bir şeyler yapması lazım. Çözüm üretmesi lazım.
    artık şikayeti, bahaneyi, kadro yetersizliğini falan bırakıp, en azından Erzurum, Ankaragücü gibi takımlara karşı sahada adam gibi oynayan bir takım çıkartması lazım.
    bu da mı yönetimin kabahati derler adama?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca, eldeki imkanlara göre de iyi formasyonlar çıkarırdı. Eksik kalırdık, 3lü savunmaları görürdük. Bu sezona yine böyle değişimlerle başladık. Şimdi yine kısır döngüye döndü.

      Yönetimle alakalı kimse bir şey dememeli bence.

      Sil
  3. Hoca ciddi takıntılı. Bek oyuna katılsın diye 4 3 3 yada 4 1 4 1 takılı kalıyor. 3 lü defans oyna o zaman. Bek yerine kanat oynat adam da her seferinde o kadar geriye koşmaya gerek duymasın. Defansa yardıma da orta saha daha fazla katkı versin. Saracchi sol emre sağ kanat oynat. Feghouli yada arda yı da orta sahada forvet arkasına çek. Yok ama taktı 4 3 3 oynayacağım diye başka bir şeye bakmıyor hatta düşünmüyor bile. Etabo ömer taylan kerem ogulcan omar... bak orta saha içinde bir sürü alternatif var kenarda. Dön bir de bu adamların yüzüne bak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4. döneminde cidden bu formasyonlara aşırı takıldı kaldı. Değiştirmiyor.

      Sil
  4. (M.T.A)
    Okan-Omar,Luyindama,Donk,Emin,Emre Taşdemir-E.Kılınç,Ömer,Taylan,Arda-Babel.Top rakipteyken 5-4-1.Hücum yaparken 3-4-3.Neden Babel dersen:Falcao'ya göre daha hareketli adam eksiltme özelliği var mücadele düzeyi yüksek.Keşke aynı şeyleri Diagne ve Feghouli için söyleyebilsem.Diagne vurdumduymaz.Feghouli takımı kafasında bitirmiş.Üzerine sakat oyuncularımız(Belhanda,Sarachi,Marcao).Ayrıca hocanın şans vermediği Oğulcan,Kerem,A.Y.Kol,Emin.Hazır olmayan E.Akbaba,Etobo,Sedika.Tabii ideal yedek Linnes.

    YanıtlaSil
  5. Ocak ayını konuşmaya başladık, çoktan da Seri ve Onyekuru gündeme düştü bile. Hiç mi oyuncu yok dünyada. Neden hep aynı şeyler. Senin Kerem gibi gelecek vaadeden oyuncun var ne zaman deneyeceksin acaba? Ya şu dünkü oyunculardan ne kadar kötü olabilir bu adam veua diğerleri? (Oğulcan, Ali Yavuz, Sekidika vb)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben her zaman öncelikle içten kazanma yanlısıyım :(

      Sil
  6. Terim özeleştiri yapmalı. Tamam yönetim rezalet ama kendisi de iki sezondur formsuz. Teknik ekibi de yeniledi. Ancak hala oyun, fiziksel kapasite, gençlerin durumu bolca soru işareti barındırıyor. Futbol sürekli değişen, yenilenen bir oyun. Bu yenilenmenin gerisinde kalınıyor gibime geliyor. Bütün bunların yanında hocanın yönetim, fenerasyon ve Ali Koç tarafından fazlaca yıpratıldığı ve yalnız olduğu da gerçek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca da bugüne kadar zirvede olmasını değişebilmesine borçluydu. Bu dönem ise ısrarcı, kısır döngüde.

      Sil
  7. Omar'ı kullanırız da, onda düşüş var. Kılınç da dalgalı. Saracci / Babel tarafı güçlü kalıyordu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir