12 Kasım 2020 Perşembe

Hocanın hakkı ve emeği çok ama, bu sezonun da tarifi yok


Basketbolu daha yakından takip eden arkadaşlar, işin özünü daha iyi anlatır. Ben ise gördüğüm kadarıyla yorum yapmak isterim. Ertuğrul Erdoğan konusunda bir bölünmüşlük vardı çünkü. Gün sonundaki ayrılığı herkes tarafından "olumlu" karşılansa da, önceki 2 yıla bakınca o bölünmüşlüğü görebilirsiniz. Önceki 2 yılı için "haksızlık" yapıldığına inanıyorum. Düşük bütçelerle ve kötü bir yönetim içerisinde, elinden geleni yapmış, o çok eleştirilen "Euroleague'e oyuncu mu hazırlıyoruz" mantığıyla da "x adama borç var, y adam bizi Fiba'ya şikayet" etti gibi olaylardan sıyrılmıştık.

Takımın da bir karakteri oluşmuştu ve bu felsefeyle birlikte bana göre başarılı bir 2 yıl geçti. Tabii eldeki imkanlara bakarak bunları yazıyorum. Her yıl daha da düşen bütçelerden bahsediyoruz. Bütçe düşüyor ve takımlar da geç kurulmak zorunda kalınıyordu. En azından o 2 yılda belli bir seviyeye gelmiş ve mücadele ediyorduk. Daha iyisi olur muydu bilmem, elbette hocanın eleştirilecek tarafları vardır. Görüntüyü başarılı buluyordum, söylemek istediğim bu. Hocanın da hakkı, emeği bu anlamda geçmiştir. Kendisine teşekkür etmeyi borç bilirim.

Bu yıla bakınca ise ilişkinin tıkandığını gördük. Oynanan oyun basketbol değildi. Ligin en kötü takımları karşısında dahi yokları oynayan, an gelip 8 dakikada sayı atamayan, garip bir kadro yapısı. Bu takımı kuran da kendisiydi. İyiye gidişat yönünde ışık olmadığı gibi, şu yapı ciddi anlamda düşmeme mücadelesi verecekti. İlk 2 yılda karakter kazanıldı diyordum ya, son birkaç ayda tamamen yitirdik. Doğal olarak da yollar ayrıldı. Bunu doğal karşılamak gerekiyor. Gider ayak da böyle bir karar alabilirsiniz.

Galatasaray'daki basketbol yapısı bence de bozuk. Bu ayrı bir konu. Derine inersek, çözüme kavuşması gereken çok daha büyük meseleler görürüz. Garip şeyler oluyor, ben de farkındayım. Hocanın gitmesine 2 gün kala Tyus transfer ediliyor mesela, ne alaka? Bugün ne yaparız, ona bakacağız. Öyle bir hal var ki, getirebileceğin isim sayısı da az. Ayrıca ufukta olan bir kongre var. Yeni yönetimlerin önünü de tıkamamak gerekiyor. Yeni bir Oktay Mahmuti hadisesi yaşanmamalı. Dursun Özbek dönemi kendisi geldi, Mustafa Cengiz göreve geldikten sonra ise anlaşmazlık çıktı ve sorunlu bir ayrılık izledik.

Benim hayalimde olan isim Orhun Ene. Galatasaray'ın efsane isimlerinden biri. Yalnız coach'lık hayatına oldukça profesyonel bakmakta ve sezon başında takımı almak istemekte. Plan, proje de bekliyor tabii. Galatasaray zor durumda diyerek, Galatasaraylılık refleksi göstermiyor. Başka bir iddialı yerli görünmemekte. Yabancı isimleri bilmem, basketbolu takip eden isimler yorumlar. Tabii bu yabancılar, yeni yönetimin önünü tıkayabilir. Kongreye kadar, içeriden bir ismin ipleri eline alması bekleniyor gibi. Hayırlısı diyelim, süreci takip ediyoruz.

6 yorum:

  1. Ertuğrul Erdoğan transfer konusunda istedikleri hep oldu açıkçası,ne zaman sakatlık olsa her zaman transfer yapıldı takıma ama efe hocaya hiç yapılmadı, hep kaderine bırakıldı hoca o kadar komik bir bütçe ile başarılı olmasına rağmen transfer yapılmadı, eğer Ertuğrul hocaya yapılan transferler ona yapılsa şampiyon olabilirdik bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldu da, az paraya büyük işler başardı. O konuda eleştirmem kendisini. Efe Güven konusunda haklısın, asıl potansiyel orada ama ısrarla şampiyonluk hamlesi gelmiyor.

      Sil
  2. Fenerbahçe Avrupa'nın devlerinden biri iken bizim bu kadar ezik kalmamiz... Bunu nasıl yedirebiliyor camia kendine anlamıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Beğendiğim bir koç değil. belli bir seviyeyi aşamamış ve aşamayacak biri. Bütün bunlar bir kenara iki sene başarılı oldu. Harrison, Hayes, Alex gibi potansiyelleri takıma kattı. Bu sene için Motum fırsat transferi, Macon, Johnathan Williams önemli potansiyel olarak gene fena iş yapmadı transferde. Ancak taktiksel eksiklik vardı. Takım top çevirmeden, pas vermeden oynadı. Bu da tıkanmaya yol açtı. Kazandığımızı BJK ve Ormanspor maçları bile kötüydü. Artık aklı Z. Kaunas'ta mı kaldı yoksa yönetim bilmediğimiz bir aksilik mi yarattı bilemem ama ayrılık kaçınılmaz oldu. Attığı bir twit ile yönetime bir ufak sitemi de var. Hiç bir olmadıysa bile bir şey olmuş :)
    Orhun Ene'yi yakından tanırım. Çok prensipli adamdır. Proje adamıdır. İstikar sağlar ama bu tiplere(bizim yönetim) asla güvenmez ve gelmez. Ekrem Memnun'la anlaşmışız. Hayırlısı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de geçen yıllarda belli seviyede kalmak zorundaydık. O açıdan iş gördü. Az paraya iyi iş başardık. Para konuşmadık, şunun alacağı var, transfer yasağı yemedik. Bunlar dahi artıydı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir