19 Kasım 2020 Perşembe

Kadro kısıtlanmış olsa da, karalar bağlamalık bir durum yok


Kayserispor karşısında türlü sıkıntılar bizleri bekliyor. Sakatlar ve covid testi pozitif olanlar derken, eksik çok fazla. Yine kadro kurmakta zorlanacağımız günler. Maç pazartesi, neyse ki rakip Kayserispor diye avunmuyorum da. Ankaragücü neredeyse takım kuramayacaktı, nasıl zorlandık gördünüz. Garanti diye bir şey yok, zorlanacağız gibi görünüyor. Kazanarak gitmek önemli. İyi kötü, 3'de 3'lük bir serimiz var, bu 4 maça çıkmalı.

Muslera zaten yok. Luyindama ve Etebo'yu da sakatlar arasına yazdık. Falcao ise yüzde 100 olmadan idmanlara başlamak istemiyor gibi haberler vardı. O da ayrı bir hikaye ve fiyasko. Omar, Babel ve Arda Turan'ın covid testlerinin pozitif olduğunu biliyoruz. Bir de adı açıklanmayan 2 futbolcu daha var. Onların da Okan Kocuk ve Belhanda olduğu söyleniyor ama resmi bir açıklama yok. Onları da yok sayalım. 

11 oluşturmayı denersek;

Fatih
Donk Taylan Marcao
Linnes Ömer Kılınç Saracchi
Feghouli Akbaba
Diagne

Kağıt üzerinde 4-3-3 gibi görünse de, 3-4-2-1 gibi oynuyoruz. Taylan, stoperlere yakın oynuyor ve sık sık aralarına giriyor. Bekler zaten kanat gibi, tüm alanı kullanıyor. Feghouli ve Emre Akbaba'yı oyun kurucu gibi düşünün, serbest oynayacaklar. Sivas deplasmanında, Emre Akbaba'yı yazdığım yerde Arda Turan vardı. Merkezde de Ömer Bayram ve Emre Kılınç. Stopere Emin Bayram yazılsa, Donk'u Taylan gibi stoperler önünde oyun kurucu gibi kullanıp, Taylan Antalyalı'yı merkezde kullanabiliriz. Bu da bir seçenek.

Kadro kısıtlanmış olsa da, karalar bağlamalık bir durum yok. Ortaya gayet iyi bir 11 çıkabiliyor. Kayserispor karşısında zorlanılsa da, kazanmak mümkün. Feghouli'nin iyi formuna bakıyor her şey, bu maçıd a sürükleyebilir. Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç'a da güveniyorum. Emre Akbaba da artık devreye girmeli. Şu maçta Falcao olsa biraz daha rahat konuşabilirdim. Bu oyun düzeninde yükselen bir forvetti.

7 yorum:

  1. Umarım 1-0 olur bizim olur.iyi futbol aramıyorum bu maçta.

    YanıtlaSil
  2. Seninle aynı görüşteyim. 22 kişilik kadro bu gibi durumlar için var. Akbaba, Donk belki Ali Yavuz, kerem gibi sürpriz isimler için şahane fırsat. Çıkıp oynasınlar Terim de aslar döndüğünde hangisini oynatacağını şaşırsın. Hoca için de şapkadan tavşan çıkarma fırsatı. Buyrun beyler; sahne sizlerin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha da geniş olmalıydı rotasyon, hele ki bazı pozisyonlarda.

      Sil
  3. Falcao'dan gerçekten tiksindik artık!
    Devre arasında takımdan ilk gitmesini dilediğim oyuncu Falcao. Sezon sonuna kadar Cagne'ye mahkum olacağımızı bilsem dahi gitmesini istiyorum. Olmadı, tutmadı. Nedeni niçini geride kaldı. Böyle akıl dışı mantık dışı saçma sapan pahalı yüksek maaşlı oyuncuların da umarım sonuna gelmişizdir. Maaşı 1-1,5 milyon euro üstü kimse gelmesin ve almayalım. Kronik sakat kimse gelmesin. Takımın ağırlığını genç, dinamik, tempolu oyunculardan kuralım. Yerli veya yabancı.
    artık gerçekten yeter!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne de gidecek bence. Sonra da orada bambaşka bir rotasyon göreceğiz. Falcao konusunda katılıyorum, ciddi anlamda sıkıldım. Oynayamaz gibi bir durumu da yok, illa tam anlamıyla hazır olacakmış. Sorumluluk almayacaksan ne yapayım senin liderliğini, kaliteni. Feghouli'yi falan eleştiririz, adam hep sahada.

      Sil
    2. mümkünse hemen bile gönderebilirler. Babel var işte orada. Cagne de gitsin. Gomis gittiğinden beri 1 tane golcü bile alamadık. Ama harcadığımız para 50 milyon €. Bu iş bilmezlik, bu aymazlık bitmeli. Ben böyle bir yönetim istemiyorum. İnşallah Aralık ayında bu çapsızlıktan kurtuluruz. Mayıs'a kadar bunlara tahammül etmek dahi istemiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir