18 Kasım 2020 Çarşamba

Kenan Karaman & Galatasaray, çift forvet oynasak daha farklı konuşurdum


Yazın da, Kenan Karaman'la alakalı konuşuyorduk. Düsseldorf küme düşünce, Kaan Ayhan ve Kenan Karaman'ın serbest kalma opsiyonları belirmişti. Düşünüyorum da, Kaan Ayhan için 2 milyon avro çıkartamadık. Sattığın kadar al mevzusu da değil, sıcak para bulamadık. Koskoca Galatasaray, elinde olan şu transferi bitiremedi. Kaan Ayhan da Galatasaray'a gelmek adına çok çabaladı ve bekledi. Belki de yaz döneminin en üzüldüğüm işidir.

Kenan Karaman'a ise çok sıcak değildim. Yararsız bir isim asla değil. Görev adamı gözüyle bakıyorum ve Milli Takım'da bu rolü iyi üstlendi. Maçına veya duruma göre sahada yerini alıyor. İyi oynar, kötü oynar ayrı, mücadelesinden ödün vermez. Hele ki iş kaosa döndüğünde, gol yükünü dahi çeker. Kanatta oynar ve rakibin etkili kanadına karşı önlem olur. Forvete çekersiniz mücadele eder, orayı karıştırır. Transferiyle birlikte "takım oyuncusu" kazanmış olursunuz.

Yeteneği belli ölçüde ve verebilecekleri belli bir isim. Beklenti doğru ayarlanırsa, katkı da o yönde alınır. An gelir yetersiz kalır, saç baş yoldurur. Mesela Sinan Gümüş yetenek olarak daha iyi olsa da, istikrarsızlığın kitabını yazar, size sorun çıkartır. Kenan Karaman ise sessiz sedasız işini yapar. O da Düsseldorf'la bir alt ligde devam etmek istemiyor. Opsiyon devrede olduğunda kimse bu topa girmedi. Şimdi bedel biraz daha yükselmiştir ama çıkış şartları uygun olur diye bakıyorum.

Galatasaray'ın mevcut yapısına bakalım. Belli ki Diagne'yle bağlar kopuyor. Kenan Karaman da hem forvet, hem de sol kanat gibi oynar. Sol tarafta Arda Turan / Babel gibi isimlerin yanında, bir de Onyekuru isteği doğdu. Kenan Karaman transferi olsa, forvet gibi düşünülür derim. Orada da alternatif gibi görünen isim Babel. Hatta Oğulcan Çağlayan'ı, Ali Yavuz Kol'u konuşmadım bile. Adem Büyük rolünü alır. O da acil ihtiyaç mıdır, tartışırız.

Çift forvet oynasak, daha farklı konuşurum. O zaman ön alandaki mücadele adına iyi bir parça derim. Falcao'yu tamamlar, ön alandaki hareketliliği ve mücadeleyi arttırır. Falcao da böylelikle rahatlamış olur. Fizikli de bir isim, 1.89 boyu var ve bu boya rağmen hızlı. 4-3-3 oynayınca, elde çok fazla opsiyon var ve kim nereye yazılacak? Hala çareyi transferde arıyoruz gibi bir düşünce oluşuyor. O zaman Onyekuru gelmesin diyelim, ya da Babel mi gidiyor?

04.11.2020 tarihli yazı..

4 yorum:

  1. hareketliliği ve mücadele artırır diye Galatasaray forması mi giyecek yani ? bu kadar ucuz mu artık bu forma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok talihsiz yorum. İyi futbolcu olduğu için giyecek, Milli Takım'daki önemi ortada. Takımın yerli kalitesi de.

      Sil
  2. Bir dönem umut bulut'un yaptığı katkıyı yapabilir. Hiçbir zaman size zarar ettirmez bu tarz oyuncular.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir