4 Kasım 2020 Çarşamba

Ljajic bence Galatasaray'in net ihtiyacı olmadığı gibi, yeni bir kumar


Sosyal medyada, Ljajic / Diagne takası olur mu gibisinden haberler dolaşıyor. Cevabımı kafadan yazayım, olmaz. Maliyetlerden sıyrılmaya çalışırken, bu tarz yeni maliyetlere giriş anlamsız kalır. Maliyetin karşılığını alabilecek misin, o da işin kumar noktası. Ljajic, düşüşte bir futbolcu. Beşiktaş'la olan bağı uzun süredir kopuktu ve kazanılacak gibi de durmuyor. Çok vurdumduymaz, istemsiz bir halde. 29 yaşına da geldi. Neresinden bakarsanız bakın kumar.

Diagne için de bu geçerli. O da 29 yaşında ve düşüşte. Galatasaray'daki son şansını kullanamadı ve Ocak ayında gitmesini bekliyorum. İşler beklediğimiz gibi gelişmedi maalesef. Yine de Ocak ayında 3-5 bir şeyler bekliyoruz. Arap yarımadasından da o rakamı görebiliriz. Fiyatta bir eşik yok bu tarz paralara tamam haldeyiz. Bu para da acil ihtiyaç, Ocak ayı transferi için yol açacak. Haliyle de neden kafa kafaya takas yapayım ki?

Galatasaray'ın "yaratıcı" bir futbolcuya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Organizatörü yok maalesef. Fatih Hoca o görevi, 4-3-3 içinde "regista" diyerek 6 numaraya vermek istiyor. Bu yüzden de asıl isteği Seri olacaktır. Klasik bir 10 numara düşünmeyecektir. Düşündü diyelim, Ljajic gibi yıllık ücret noktasında maliyeti olacak, işin sonunda ne kazanacağını pek göremediğin bir isim alınmaz. Kumar oynamaya vakit kalmadı.

Galatasaray taraftarındaki "etiket" sevdası ise bitmez. Şu haber konuşulduğunda, neredeyse gördüğüm herkes işe "tamam" demiş durumda. Ljajic'in mazisi ve kumarın kazanılma ihtimali mi insanları cezbediyor bilmiyorum. Maliyetleri kısmamız, daha garanti ve geleceğe dönük hamleler yapmamız gerekiyor. X futbolcunun ismine kapılma günleri geride kalmalı. X ismi, bedelsiz kiralamıyorsun. Bu daha başka bir konu.

19 yorum:

  1. Kesinlikle doğru. Bize şapkadan tavşan çıkartacak oyuncu lazım. Sneijder mesela uzaktan attığı gollerle kilidi açabiliyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sneijder ile kıyaslıyorsan büyük hayal kırıklığı yaşarsın.

      Sil
  2. Fatih hoca gibi bir hocamız varken ljajic yeniden ayağa kalkar bence. Hatta tff den yada uefa dan özel izinle bu hafta içinde bile bu takas yapılabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kere de hocanın işini kolaylaştırmaya çalışsak :)

      Sil
  3. Ljajic bizde napar bilmiyorum ama diagne beşiktaşta goller atar oranın kralı olur

    YanıtlaSil
  4. (Emre)
    Besiktas Ljajic yerine Kagawa'yi tutsaydi daha iyi olurudu onlar icin. Kagawa'da dususte ama hic degilse katki vermeye calisirdi. Belki de dususe de gecmezdi.

    Ljajic'e gerek yok. Profesyoneligini sevmedigim biri. Bu takima herseyden ønce Andone gibi bir isim lazim. Evet orta sahada alternatifsiz ama Kilinc-Taylan-Belhanda ilk 11 icin iyiler. Feghouli yerine yazilacak Andone tarzi isim lazim. Hem kanatlara acilan hemde forveti ikileyen. Babel su anlik idare ediyor ama pres gucu yuksek, daha hizli ve hareketli isim lazim. Tek transfer hakkimiz olsa ben bøyle birine oyumu kulanirdim. Ne Seri, ne Onyekuru lazim. Eskilerden biri gelecekse Andone'dir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok büyük kumar ve geleceğe dönük de bir hamle olmaz. 4-2-3-1'e çakılı kalırsın bir de.

      Sil
    2. Kaç sezondur 433 e çakılı kalmış takım zaten biraz da 4231 e çakılı kalsın ne olacak.

      Sil
    3. 4-2-3-1'e çakılı kalman için, Sneijder gibi isimler lazım. Ki o dahi esneklik sağlar. Gerek yok. Etikete çok kanıyorsunuz, bu da bizi iflas ettiriyor işte.

      Sil
  5. En iyi hoca bizde. Kimleri ayağa kaldırmadı ki. Ljajic te biz de kral olur. Tam da ihtiyacımız olan oyuncu. Mutlaka alınmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın işini bir kere de kolaylaştıralım :)

      Sil
  6. Şayet Diagne'yi satamazsak bence mantılı bir takas olur. Hoca yaratıcı oyuncu sever ve geçmişteki Tümer, Sergen örneklerinde olduğu gibi düşüşte oldukları dönemde bile verim almayı başarmıştır. Diagne 2.8 alıyor bu da 3 + Diagne'den verim alamayacağımız netleşmeye başladı artık. Oturana 2.8 ödemek yerine Ljajic kumarı denenebilir. Dediğin gibi Diagne 1 milyon avroya bile satılabilecekse Ljajic BJK'ın problemi olmaya devam etsin derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantıksız olur diye bakıyorum. Hoca sever de, Milli Takım başka, cepten para çıkmıyor. Burada zararı büyük oluyor.

      Sil
  7. Bu iş olacaksa ancak lajic + Durukan (devre arası) kabul edilirse bence mantıklı olur bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar da Dorukhan'ı takasta vermek için bekliyor :)

      Sil
    2. Ama sezon sonu bedavaya uçacak. Yeter ki biz dik duralım takas da . Bir kerede istediğimiz sejikde sonuclandiralim.

      Sil
  8. Ljajic'in dünya umrunda değil. Beşiktaş küme düşse gram üzülmez. Takımından bu kadar kopuk bir oyuncuyu kim takımında ister ki. Diagne gitsin tamam ama böyle değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gamsız giderken, diğerine gerek yok işte :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir