12 Kasım 2020 Perşembe

Luyindama'yla alakalı olumlu veriler gelmeye devam etmekte


Luyindama'yla alakalı "olumlu" veriler gelmeye devam etmekte. Sakatlığının etkisini tamamen atlattı ve bana göre eski seviyesine ulaştı. Bu da Galatasaray savunmasının yeniden ön plana çıkması demek. Stoperlerin uyumu ve kalitesi oldukça önemli. Geçtiğimiz sezonlarda az gol yerken, Muslera kadar, önündeki isimlerin de kalitesi önemliydi. Şu sıralar Marcao biraz sallanıyor olsa da, Luyindama'nın seviyesi oldukça iyi durumda.

Süper Lig'de en çok hava topu kazanan futbolcular arasında, 30 kereyle ilk sırada Luyindama var. Dengeli savunma işte. Marcao daha teknik özelliğiyle, Luyindama ise fizik gücü ve hava hakimiyetiyle ön planda. Bu fiziğe, hızının da iyi seviyede olması onu çok değerli kılıyor. Çok öncesinde yazmıştım, Luyindama'nın, Marcao'ya göre çok daha fazla paraya gidişi beni şaşırtmaz diye. Hala o noktadayım. Elimizde "fakir Van Dijk'i" var.

Sivasspor karşısında, en çok rakip futbolcu eksilten ismi de oldu. 3 kereyle ilk sırada ve onu 2 kereyle Emre Kılınç takip ediyor. Bu da onun yeni yeni geliştirdiği ve üzerine koyduğu özelliği. Marcao'ya baskı ister istemez geliyor ve zorlanıyor. Artık Seri ve Mariano olmadığı için, geriden oyun kurma işi Marcao'ya yıkılmıştı. Luyindama da bu konuda fena olmasa da bu seviyede değil. Bu yüzden kısa pas yerine, topla çıkmaya başladı.

Eskiden biraz daha kontrolsüzdü, şu an daha iyi. Topla çıkarken, top kaptırmıyor ve seri adam eksiltir oldu. Orta sahaya kadar gelmekten, hatta orayı geçmekten çekinmiyor. Topun kaptırıldığı noktada da, ön alan baskısını yapıyor. Çünkü geriye hızlı koşacağını biliyor. Omar / Luyindama hattı, pasla olmasa bile, topla çıkabilme noktasında değer kazandı diyebiliriz. Bu da baskı yenilen dakikalarda elin biraz daha rahatlaması demek.

4 yorum:

  1. Lyundama iyi ama Marcao çok kötü. Kafası karışık herhalde transfer haberlerinden dolayı. Denildiği gibi 15 milyonluk teklif varsa hiç düşünmeden satmamız lazım. Bundan daha iyi zor gelir.
    O parayla da 2-3 kritik takviye yapabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşme durumu sorun oldu, oraya takıldı. Transfer de ister istemez etkiliyor. Ocak ayında olası satışı beni şaşırtmayacaktır.

      Sil
  2. Savunmada bu tarz lider bir isim mutaka olmalı. Luyindama o yolda ilerliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, o anlamda müthiş bir gelişimi var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir