29 Kasım 2020 Pazar

Maçın adamı Diagne


Maçın adamı Diagne. Attığı 3 gol bir yana, oyun içi katkısı da değerliydi. Kayserispor ve şans bulduğu diğer maçlarda özellikle "bitiriciliği" üzerinden eleştirdik. Bitiricilik yorumu genel değil, bu sezon özelinde. Kasımpaşa'da gol rekorları kırmış, gol özelliğini bildiğimiz bir isim. Bunu sahaya yansıtamamak mesele işte, beklenti farklı. O goller gelmeyince, oyun içi katkınızı da kimse görmüyor. Sen de bunu göstermek adına çaba içinde değilsin. O ruhsuz, isteksiz ruh halinden sıyrılıp, daha soğukkanlı davranınca goller geliyor.

"Gol" işi biraz da ketçap misali, attıkça devamı gelir. Hele ki Diagne tipinde forvetler için. Diagne'ye bel bağlayıp sezona devam etmeme yorumu doğru olsa da, doğru alternatif üretilirse de katkı alırsınız. Bu performansını genele yayabilmesi mesela. 3 gol atmasından bahsetmiyorum bile, oyun içi katkısı çok yüksekti. Sahada adım atmadığı yer kalmadı. Savunma katkısı dahi vardı, yapabildiği kadar baskı yaptı, pas oyununa girdi, top sakladı. Rakip ceza sahası içinde 3 tane gollük pası var. Attığı 3 gol kadar değerli.

En azından sahada, bu bile bir şey. Nerede Falcao, hangi sorumluluğu almış? Diagne'yi ilk 11'de görünce ben de sorguladım ama hoca ısrarında başarılı olacak gibi. Kayserispor maçını fırsat olarak görürken, Rizespor maçı o fırsata dönüştü. Diagne başta olmak üzere, kazanılan başka isimler de var. Bu iyi oyunu takdir etmek gerekiyor. Maalesef hala şu oyunu eleştireni görüyorum. En azından bu maç özelinde yapmayın. Geçmişte olan, bugünün önüne geçiyor.

Ligin ilk yarısı bitene kadar bir şekilde böyle devam edeceksin. Diagne'yi bugün 3'e 5'e bakma sat dersin, Ocak ayında forvet bulamazsın. Sonra "Diagne kalsaymış" demeye gelir. Falcao'dan çıkalım, sonrasında iyi bir alternatif bulalım. İyi bir teklife Diagne'yi yine satarsın, 1 dakika düşünmem bile. Şu an Diagne'yi düşürmem, oynadığı sürece de katkı almaya bakarım. Şu performans devam etsin de, Ocak ayını o dönem konuşuruz.

8 yorum:

  1. Ben özellikle 3. golünü çok beğendim. İlkten vuracak gibi yapıp kaleciyi yere yatırdı ve sonrasında topu boş kaleye yuvarladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soğukkanlılık o da. Diagne özünü hatırlıyor.

      Sil
  2. "Terimball"'dan sonra" Terimman" etkisi de denebilir hocamın kazandığı oyunculardan sonra Diagne'yi de kazanırsak çok şey kazanabiliriz çünkü.

    YanıtlaSil
  3. Jesse'ye attigi ara pasına ne demeli, bence gollerden ziyade diri olması ve topu cok iyi saklaması takimi yukari çekiyor. Gerçekten bu performans geldiği günden beri en iyisiydi.Scott Piri'ye de helal olsun takim cok diriydi, ogulcan,emre'ler basmadk yer kalmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 tane net pası var ceza sahası içinde. Duvar da oluyor yani, servis yaptı. Değerli bunlar. Piri konusunda net haklısın.

      Sil
  4. Devre arasında Falcao ve onun maaşından bir şekilde kurtulursak Diagne kalmalı. Yine çok güven olmaz kendisine ama hep sakat olan hiç oynamayan Falcao'dan kat kat fazla katkı veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-5'e bakmam satarım mantığı hatalı. Dolduramazsın o yeri.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir