5 Kasım 2020 Perşembe

Ömer Bayram, hücumu daha çok zorladı, zorlamak da zorundaydı


Row-Z Report (https://twitter.com/RowzReport) 'un paylaşmış olduğu yeni bir istatistiği daha konuşalım. Ömer Bayram ve Etebo'nun pas istatistiği üzerine bazı rakamlar ve detaylar paylaşılmış. Taylan Antalyalı / Ömer Bayram / Etebo orta saha hattının kısır kalacağını ve üretemeyeceğini maç başında yazmıştık. Organizasyon sıkıntısı ister istemez oluştu. Bu yük, Ömer Bayram ve Etebo üzerine kaldığında her maç sorun yaşamaya devam ederiz.

Ömer Bayram'ın yapacaklarını az çok biliyoruz. Futbolcuyu eleştirmem, özverili bir mücadelesi vardı. Doğal olarak pas hataları yaptı. Topla çıkışı iyi olsa da, hücuma yönelik pas istatistiği kötü. Rakamlarla da anlaşılıyor zaten. Etebo'da da bu anlamda sorun var. O da topla iyi çıkan, mücadeleci bir orta saha ama topla ilişkisi o kadar iyi değil. İşi "hücuma" baktığında, Etebo'nun pas kalitesi ve oyun aklı yetersiz kalıyor.

6'ya odaklanıyor bir de. 4-3-3 içinde de, Taylan Antalyalı'yla birbirlerini bozuyorlar. Orada bir yönlendirici ve bağlantıyı kuracak isim şart. Belhanda'nın yokluğu bu anlamda aranıyor. Dikine ve tempolu oynamaya çalışmak iyi de, biraz daha bitirici, final paslarını yapabilecek ayaklar şart. Gerekirse kanatları, kenar oyun kuruculardan oluşturalım. Eğer orta saha hattı bu şekilde devam edecekse.


Ömer Bayram, hücumu daha çok zorladı, zorlamak da zorundaydı. Haliyle de pas hatası sayısı fazla. Etebo'da az görünüyor olsa da, hücumu o denli zorlamadı maalesef. Zorladığında zaten hatalar geldi. Ömer Bayram, sol taraf ağırlıklı bir isim olduğu için, orta saha oynadığında da ister istemez oraya kayıyor. Etebo ise büyük sahayı dolaşmış, her yerde mücadele etmiş ama kontrollü hareket etmedi. Ne oynadığını anlayamadım diyebilirim.

5 yorum:

  1. Belhanda geldiğinde kimi kesecek sence ben etebo'nun kesilmesini isterim ama Ömer Bayram kesilecek galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Emre)
      Ikiside kesilmesi gørusundeyim ben. Bu ikiliye alternatif olarak bakmak herkez icin daha iyi. Ideal orta saha Kilinc-Taylan-Belhanda olmali. Ama sakat/cezali olan biri varsa Etebo ve Ømer'den sadece biri 11'de olmali. Bir arada degil. Feghouli hatta Arda 8 numara (60 dk) oynayabilir. Arda/Feghouli oynarsa yaninda bence Donk'da 6/8 oynatilabilir macina gøre. Oyunun Hucum tarafinda da basarili olan bir oyuncu aslinda Donk.

      Sil
    2. İkisi de kesilebilir..

      Sil
  2. Ömer'in şu an olmazsa olmaz olduğunu düşünüyor musun takım için ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif olarak kalmalı ama ilk 11 için asla.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir