26 Kasım 2020 Perşembe

Oyun üzerinden eleştiri getirememenin resmi bu işte


Oyun üzerinden eleştiri getirememenin resmi bu işte. Galatasaray'ın saha içi yerleşimi de mükemmel. Takım boyu olabildiğince kısa ve müthiş bir hücum odağı var. Bitirememe sorunu var diyelim, ilk yarı da böyle açıklanır. 2. yarıdaki eleştiriler ise hocayaydı. Bu da yapılan hamleler kaynaklı. Normal şartlarda, yani eksiğinizin daha az olduğu bir ortamda şu maç farka koşar. Mevcut kadroyla da farka koşmalıydı, 2. yarıda koşmaması için çabaladık.

Marcao ve Donk resmen orta sahada oynadı. Donk'un bazı çıkışları var hatta, bildiğin 10 numara tadında rakip ceza sahası içine toplar attı. 2 pasör, geriden oyunu iyi kuran stoper. Bir arada olunca da böyle avantajlar ortaya çıkıyor. Solda Arda Turan'ın olmaması kaynaklı, oyunun ağırlığı oraya kaymasa da, sağda Feghouli / Linnes uyumu iyiydi. Linnes de kanat forvet edasıyla sürekli hücumu zorladı ve etkili oldu.

Kalite sorun, o ayrı konu. Linnes'in hücum desteği, sık sık çizgiye inmesi, aldığı penaltı iyi olsa da, topu ceza sahasına çevirmede problem yaşıyor. Saracchi de eski etkisinde değildi. O gücü Saracchi gösterse, bek katkısını çok daha verimli hale getirebilirdik. Emre Akbaba ise en ileri uçta, bildiğin forvet gibiydi de. En çok pozisyona giren futbolcu olmuştur. Oyun kurulumundan ziyade, rakip ceza sahası içindeki forvet özelliği ön planda. Goller gelmeyince de, bu özelliğin bir anlamı kalmıyor.

Diagne, Emre Akbaba, Emre Kılınç tarafında da bir kümelenme var. Saracchi biraz onlara uzak kaldı. Emre Akbaba en ileri uçta, Diagne biraz daha arkasında gibi ama Oğulcan Çağlayan'ı da sayarsak 3 forvet gibi oynuyorduk. Taylan Antalyalı tek başına merkezi kontrol etti, stoper ona yakın ve geriden de iyi çıkıyoruz. Feghouli de bence en iyi oynayacağı rol olan oyun kurucu gibi. Orta sahadaydı bu maçta ve iyi hamleydi. Onu tekrar sağa çekmek tüm gücünü bitirdi.

2 yorum:

  1. Feghouli orta sahada maestro gibiydi ilk yarıda. Oğulcan toplu oyunda kötü olsa da topsuz oyunda Müllervari koşular yapıp Emre'ye çok iyi alan boşalttı. İkinci yarı yerler değişince de bütün etki bitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli beğenilmemiş nedense, bunu anlayamadım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir