23 Kasım 2020 Pazartesi

Podolski maç seçiyor derdim de, Falcao için ne demeliyim?


Podolski'yi çok sever ve beğenirdim. Büyük futbolcuydu ve odaklandığı her maçta da farkını ortaya koyardı. 2 yıllık Galatasaray kariyerine bakınca da, belki başarısız yıllar yaşadı ama geride birçok gol ve yine kupalar bıraktı. Bir eleştirim vardı, o da maç seçmesi. Çok fazla maç seçerdi. Büyük maçlara odağı farklı, takım da kötü gidiyorsa, daha farklı maçlarda bambaşka görüntü verirdi. Hedefsiz kaldıktan sonra da bu görüntüsü daha da arttı. Japonya'ya gidişi de hedefsizliğinin ispatıydı.

Falcao'yu gördükçe, Podolski'den özür dileyesim geliyor. Podolski'ye maç seçiyor dersek, Falcao ne seçiyor? Sakatlık dönemleri uzun sürüyor ve bu uzun ayrılıkların aslında o kadar uzun sürmediğine inanıyorum. Yüzde 100 hazır olmadan idmana çıkmam gibi bir düşüncesi var. Böyle olunca da sorumluluk alması gereken zamanlarda sahada yok. Sık sakatlıklarına kamp görmesi, idman yemesi gibi durumlar da çare olmadı.

Bu saatten sonra da böyle devam eder. Milli Takım arası dönüşünde dahi geri dönemedi. Ne zaman döneceğini de bilmiyoruz. Takımın en çok kazanan, iş yapması beklenen futbolcusu. Sahada olduğunda sorun yok, gollerini atıyor da, sahada olması mesele. Geçtiğimiz sezon da birçok haftayı Adem Büyük'le geçtik. Neyse ki iyi performansı vardı ve bizi ayakta tuttu. Bu sezon da Babel var derken, bu hafta olmayacak.

Galatasaray'ın forvet rotasyonu kağıt üzerinde iyi dursa da, sahaya yansıması öyle değil. Falcao, 1 var 3 yok. Diagne ise sahada olsa da hep yok. Her 2 isimden de Ocak ayında çıkmak, o rotasyonu biraz daha toparlamak gerekiyor. Kenan Karaman çalışkan forvet, iyi alternatif olur. Ali Akman'ın geleceği açık, bizi uzun yıllar taşır. Babel zaten elde. Bir de Oğulcan Çağlayan ve Ali Yavuz Kol gibi isimler var. Daha az kazanıyor olsa da, mücadele edecek, o pozisyonda savaşacak isimleri görme dileğiyle. Etiketten bir an önce kurtulmalıyız.

7 yorum:

  1. Fatih Terim böyle nazlı oyuncuları sevmez. Söylemek isteyipte söylemediklerini anlayabiliyorum hocanın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoca zaten gelmesini de pek istemiyordu.

      Sil
    2. Hocanın tercihleri o kadar farklıydı ki.

      Sil
  2. (nurika) Hayır madem bu kadar naz çekecektik yerli statüsünde Serdar Azizi niye gönderdik bedavaya. Ağrı bahane edip maça çıkmamanin kralını Falcao yapmıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao'yu yollamak o kadar kolay değil, sorun bu.

      Sil
  3. Yaklaşık 6 ay içinde Türk futbol tarihinin en kazık ilk besine girecek iki forvet transferini art arda yaptık. Bu hatalar yönetim ve Fatih Hoca'ya yazar birlikte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne işi bence yazmaz, hatta Falcao. Hocanın net istemediğini, öncelikleri olmadığını biliyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir