22 Kasım 2020 Pazar

Sahaya çıkması beklenen 11'i düşününce, yine iyi bir kadro var


Eksik olsak da, mazeret olmaması gerekiyor. Beşiktaş'ın da türlü eksikleri var, hatta kalecisi ve savunma hattının tamamı neredeyse yoktu. Çıktılar ve Başakşehir gibi bir rakip karşısında kazandılar. Sen de kendi sahanda Kayserispor'la oynuyorsun. Eksiklerin olabilir. Sahaya çıkması beklenen 11'i düşününce, yine iyi bir kadro var. Ankaragücü neredeyse takım kuramıyordu, çıktı sana karşı müthiş bir mücadele gösterdi. Olası puan kaybının kılıfı "eksikler" olmamalı ve bu konuşulmamalı.

Kayserispor da iyi gitmiyor. Samet Aybaba'yı takımın başına getirdiler ve çıkış arayacaklar. Bu maça odakları mutlaka farklı olacak. Ayakları yere basıp, kazanmaya odaklanalım. Falcao, Omar, Babel, Belhanda, Okan Kocuk, Arda Turan, Luyindama ve Emre Taşdemir gibi isimler olmayacak. Buradan bakınca, Galatasaray'ın oynamaya çalıştığı oyunu sektere uğratacak birçok isim var. Sivasspor deplasmanında iyi bir yerde bırakmıştık. Bu Milli Takım haftası dönüşünü de iyi gerçekleştirmeli.

Fatih
Linnes Donk Marcao Saracchi
Taylan Akbaba Kılınç
Feghouli Diagne Sekidika

Jesse ismi çok dillenir oldu. İlk 11'de sahaya çıkması bu anlamda şaşırtmaz. Yeni isimleri kazanma noktasında da şans aslında. Bazen böyle durumlar fırsat işte. Yeni isimleri rotasyona katabiliriz ve bu da elimizi güçlendirir. Şu kısıtlanmış kadroda ise birçok hamle fırsatı var. Donk'u 6'ya atar, Emin Bayram stoper oynar. Orta saha ya da sol tarafta yine Ömer Bayram olur, Emre Akbaba kazanılabilir. Sekidika'nın çıkış maçı olabilir yine. Ya da forvet için Diagne yerine, Oğulcan Çağlayan ya da Ali Yavuz Kol gibi isimleri görebilirsin.

Ligin de gerçek anlamda Ocak ayı sonrası başlayacağına inanıyorum. Fikstür sıklaşacak ve dinlenme, nefes alma imkanı olmayacak. Rotasyonun böyle daralması o gün yaşanırsa sorun büyük olur. Bugün ise telafi edilebilir ölçüde. Ocak ayı için transfer mutlaka lazım, mevcut rotasyon dahi yetersiz olur. Maç maç bakacağız, önce Kayserispor. Sonrasında sakatlık ve covid vakalarını takip edip, kimler geri dönebilecek bakacağız. Rizespor deplasmanı zor olacak çünkü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir