1 Kasım 2020 Pazar

Pozisyon vermedik üzerinden ciddi anlamda övünecek miyiz?


3 puan almak iyi de, şu galibiyete sevinemiyorum. Sevinememe nedenim de, önümü göremiyor olmak. Gelecek adına bir şeyler vaat etmiyoruz ki? Biraz ışık olsa, onun peşinden gider ve "kötü günde alınan 3 puan iyidir" deriz. Kötü günde 3 puan aldığımız doğru olsa da, rakibin durumunu konuşmak gerekiyor. 9 eksikle geldiler. İlk 11'lerinde de 2-3 idmanla sahaya çıkan, 4-5 haftalık sakat futbolcuları var. Ankaragücü'nü küçük görmüyorum, yanlış anlamasın arkadaşlar. Tablo bu sadece.

"Lig mücadelesinde ne olursa olsun 3 puan önemlidir. Kalecimizin verdiği pozisyon haricinde pozisyon vermediğimiz için mutluyum. Daha iyi oynayacağımız zamanlar gelecek. 3 puanla bitmesi benim adıma ve Galatasaray adına önemli bir şeydi."

Ankaragücü'nün şartlarını yazdım. 9 eksikleri var, ilk 11'lerinde sakatlıktan henüz çıkmış isimlerle sahaya çıkıyorlar. Toplama 11 diyelim, sahaya çıkabilmeleri dahi büyük iş. Böyle bir ortamda "rakibe pozisyon vermedik" diye mi övüneceğim. Galatasaray'ın savunmada iyi bir görüntü verdiğine de inanmıyorum. İlk yarıya bakın, rakip az bitirici olsa senden çok pozisyonu ya da tehlikeli geldiği anı var. 2. yarıda da rakibe gel gel yaptın, 1-1 içten bile değil. Haliyle de "pozisyon vermedik" üzerinden ciddi anlamda övünecek miyiz?

"Zaman zaman çok iyi oynuyoruz, lige de çok iyi başladık ama haftada 3 maçı kaldıracak durumda değildik zaten. Hem UEFA hem lig aynı anda biraz zor geldi. Bazı arkadaşlarımızın sakatlığı da üstüne gelince doğal olarak takım yapmakta zorlanıyorsunuz bazen."

Avrupa süreci bitti, herkes gibi biz de haftada tek maça girdik. Hatta bu sürede sakatlar da döndü ve daha iyi durumdayız. Milli Takım arasının ardından ciddi anlamda iyi olduğumuz bir an var mı? Erzurumspor karşısında "doğru" oynadık diyebiliyoruz sadece, yine baskın bir futbol yok. Kadronun bazı noksanları olsa da, bir şeyler yapabilme noktasında mazeret olduğunu düşünmüyorum. Gayet iş görür, iyi bir kadro bu. Zaman zaman da iyi oynamıyoruz. Lige iyi başladığımız doğru olsa da, istikrarı kaybetmemiz bir o kadar çabuk oldu.

"Ezbere oynayan bir takımdan pandemiyle birden geriye düşen, ayakların kırıldığı, sakatlıkların 6-7 aylık olduğu bir dönem yaşadık. Sakatlık olmasın, gerisini hallederiz."

Hocanın burada hakkı var. Geçen sezonun 2. yarısına ciddi anlamda iyi başlamıştık ve futbol da keyif vermiyordu. Pandemiyle birlikte ise sıfırladık diyebilirim. Yine de olan oldu, pandemi herkese pandemi. Şu an, geçen sezonu konuşmak anlamsız. İşe yaramayacak, mazeret değil. Pandemi olmasa bence de geçen sezon şampiyon olacaktık. Olan oldu, önümüze bakacağız. Sakatlık olmasın diyoruz, Saracchi ve Marcao yine ayağını tutuyor. Darbeye dayalı da değil. Scott Piri de mi yalan oldu bu durumda? Ya da gelecek haftanın mazereti bugünden mi hazırlanıyor?

8 yorum:

  1. 3 yıldır böyle türlü türlü bahaneler, 2 sene şampiyon olduk ama geçen sene ki o 8 10 haftalık oyun 2 sene de şampiyon olurken oynanan oyunun çok üzerinde diyoruz hata 11 12 den sonra ki en iyi oyun bence, herkes bıktı artık sezona rezalet girilmesinden, ligin ilk yarısı bu kadar kötü geçip sadece 2.yarı performans ile şampiyon olmakta lig de rakibinin olmadığını gösteriyordu bence, yani o 2 sene taraftarsız başakşehir dışında rakibimiz yoktu herkes kötü durumdaydı, şimdi fb de güçlü bşk de avcı dönemine göre daha güçlü, sezon başında hoca ne güzel ya transfere değilde takıma odaklanmış gayet iyi oynuyoruz diyorduk ta ki rangers maçına kadar orada tahmin ettiğimiz oldu belki transfer demiyor hoca ama saçma sapan bahaneler üretiyor, yerimiz Avrupa diyor ama hafta da 3 maçı kaldıramadık diyor ee niye yerimiz Avrupa diyoruz hocam? İstikrarlı bir şekilde rakibine üstünlük kuran bir takım göremedik 3 yıldır sürekli ocak haziran ayı gösterildi ben şunu kazanayım şu genci alayım geliştireyim demedi hoca hiçbir zaman, hep transfer transfer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca kendi içine bakmıyor, baktığında çözüm buluyor aslında. Devam etmiyor sonrasında.

      Sil
  2. Karagümrük mesela 4 atar bize rahat

    YanıtlaSil
  3. Alanya zor yendi, o 4 atmalar kolay değil.

    YanıtlaSil
  4. 3 hafta önce öyleydi şimdi değil

    YanıtlaSil
  5. Ciddi ciddi bir ana planımız yok buna bağlı olarak b ve c planlarımız da yok. Dolayısıyla iyi futbol hayal oluyor ancak.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir