17 Kasım 2020 Salı

Sakatlık sirkülasyonu var ve bu da zaten dar olan rotasyonu daha da zorluyor


Biri gidiyor, sonra bir başkası dönüyor. Bir türlü tam kadro olamıyoruz. Sakatlık sirkülasyonu var ve bu da zaten dar olan rotasyonu daha da zorluyor. Falcao iyileşti mesela, bana göre güzel haber. Yarın yine sakatlanır, yokları oynar, o ayrı konu. Şu an dönüyor görünüyor ve sahada olduğunda da gol ortalaması bir hayli yüksek. Sezon başındaki kurguya döndüğümüzü düşününce de elimiz güçlendi. Falcao'yu daha iyi kullanacak, oynatacak olan oyun çünkü.

Babel'in covid testi pozitif çıktı. 12. adam olarak onu görüyordum. Solda da, forvette de 1 numaralı alternatifti ve iyi durumdaydı. Şu an 12. adamımızı kaybettik, umarım bir an önce toparlar. Omar'ın da covid testi pozitif, yine alternatifi olmayan isimlerden. Linnes'i tutturamamaya başladık, bu sezon da bulduğu şansları 1-2 maç haricinde değerlendiremedi. Linnes de ayrıca kendi Milli Takım'ında ve karantinadan bahsediyorlardı. Döner mi o da muamma.

Linnes de olmazsa iş Şener Özbayraklı'ya kalır ki, daha büyük felaket senaryoları yazılabilir. Bu yazıdı yazdığımda son durumu bilinmiyor olsa da, Luyindama'nın sakatlığı var. Bizim doktorlar görene kadar "şu kadar hafta olmaz" yazamam. Ben bu yazıyı yazdığım sırada durum netleşmemişti. Yokluğu handikap tabii, çok formdaydı. Marcao bu aralar sallanıyor, bakalım Donk geçen sezonki iyi görüntüsüne devam edecek mi?

Eksik çok yani. Covid testi pozitif çıkanlara bir şey diyemem de şu adale ve kasık problemlerinden bıktım. İyi mi çalışmıyoruz, kamp mı kötü geçti anlamadım. Uzun zamandır konuştuğumuz konular ve sürekli kondisyonerlerin değişimi idman performansını işaret eder. Sakatlanan isimler kısa zamanda dönse de, anlık yokluklar dahi sorun. Dar bir rotasyon var, Ocak sonrası fikstür de sıklaşacak. O vakit bu sakatlıklar gelirse ne yapacağız?

9 yorum:

  1. Milli aralara hiç gerek yokken ısrarla devam ediliyor. Bu yüzden her takım sürekli oyuncu kaybediyor. Biz yine nispeten biraz daha iyi atlatiyoruz. Bu sene geniş kadrolar çok avantajlı olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edilecek de. Şu ortamda bence de yok, hele ki Uluslar Kupasına.

      Sil
  2. covid'den hasta olanlara da 1-2 laf etmek lazım. Milli takımlara gitmeyenleri kast ediyorum. Devamlı test yapılıyorsunuz. İşiniz futbol. Dünyanın parasını kazanıyorsunuz. Biraz kendinize dikkat edin! kimlerler nerede takılıyorsunuz.
    Ama başımızda bir yönetim olmadığı için eşşek yüküyle para ödediği oyuncuların yaşantısı ile ilgili kurallar koyamıyor maalesef. Sebebi belli olmayan adale sakatlıklarının üstüne Covid vakaları. Korunma yolları belli olan bir hastalık bu. üstelik etrafındaki herkese her gün test uygulanıyor. Bu ortamda bir futbolcunun Covid olmasını aklım almıyor


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda Turan sırf evde görünüyordu, hatta tatilde dahi çalışıyordu. Geldi hastalık.

      Sil
  3. (M.T.A)
    Sakatlar:Muslera,Luyinduma,Saracchi,Falcao Covidliler:Babel,Omar,Arda,?,? Karintanadaki:Linnes A takım kadrosu 27 kişi 10 kişi çıktığımda 17 kalıyor???Sıkıntı spor açısından değil.Bebekler dahi ölüyor.Bu kış sıkıntı geçen seneye göre maalesef daha fazla olacak:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım olmaz ama olacak gibi.

      Sil
    2. (M.T.A)
      Soru işaretliler:Belhanda ve Okan Kocuk,Etobo da sakatmış.Sağlık açısından maalesef Dünya sıkıntı içerisinde.İlk 11:Fatih-Şener,Emin,Marcao,Emre Taşdemir-Emre Kılınç,Taylan,Donk,Feghouli,Ömer Bayram,Diagne.Yedekler:Altyapı kaleci,Işın Kaan,Oğulcan,Kerem,Ali Yavuz,Emre Akbaba,Sedika.Dönme ihtimali olanlar:Falcao,Linnes,Saracchi.Sağlıklı günler ve SPOR MÜSABAKALARI!

      Sil
    3. Saracchi nerede :) Dönme ihtimali değil, adamlar full idmanda. Linnes ve Saracchi sahada olacak.

      Sil
  4. Beklerde sıkıntı yok o zaman

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir