2 Aralık 2020 Çarşamba

Salih Uçan & Galatasaray, yerli kalitesini arttırmayı düşünüyoruz


Sezon sonunda sözleşmesi bitecek, önemli diyebileceğim yerli futbolcular var. Yabancı kontenjanı azalmaya başlayacak ve mevcut döviz kurunda da ister istemez yerli ağırlığı oluşacak. Galatasaray'ın bu anlamda umarım bir planı vardır. Haberlere bakınca da, sezon sonu değil, Ocak ayı için dahi hareketlenme var. Tabii kongre durumu ne olur, Ocak ayında ne görürüz bilemem. Medyada yer alan haber şu, Salih Uçan için sezon sonu beklenmeyecek ve Ocak ayında hamle yapılacak.

Salih Uçan'ın ilk Fenerbahçe dönemini hatırlarsınız. Ciddi bir potansiyeldi ve Roma onun için yatırım yapma niyetindeydi. 2 yıllık kiralarken ciddi bir kiralama ücreti verip, opsiyonu yüksek tutmuşlardı. Olmadı tabii. Fenerbahçe'ye geri döndü, bir ara İtalya'ya geri döndü, İsviçre'ye gitti. Alanyaspor'a gelene kadar, herkesin umudu kestiği bir futbolcuydu. Son 2 sezonda ise potansiyelini hatırlattı ve yükselişe geçti. Yaşı 26 oldu ki, tam zamanında toparladı diyelim.

Milli Takım'ı da hak ediyor. Çağrılmadı tabii, havuz içinden futbolcular, form durumu ne olursa olsun kadroda yer alıyor. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek isimler arasında, Salih Uçan oldukça parlıyor. Galatasaray'ın da bu tarz bir orta sahaya ihtiyacı var. Orta saha rotasyonu çok geniş olmadığı gibi, tüm isimler tempoya uygun. Orayı hareketli kılmak iyi olsa da, bazen vitesi düşürmek ve pas yapmak lazım. Takımı sakin kılmak adına da, top tekniği ve pas yeteneği iyi olan bir orta sahaya ihtiyaç doğacak.

Seri denilse de, bu rol için lüks diyorum. Ayrıca oldukça da maliyetli. Salih Uçan da bu işi görür. Pas kalitesini ve teknik düzeyi arttırır. 10 numara özellikli bir 8 numara. Tabelası biraz zayıf kalsa da (gol / asist sayısı), oyun içi katkısı oldukça yüksek. Seri'nin de tabelası yüksek değildi ama ön taraf biraz hareketli olunca katkısı tartışılmazdı. Şu an bir alternatif ve yerli kalitesini arttırmayı düşünüyoruz. Haliyle de Salih Uçan doğru adres oluyor.

14.11.2020 tarihli yazı..

14 yorum:

  1. Salih uçandan kalite olarak olmasa da performans olarak seri performansı da alabiliriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk 11 için değil, alternatif olarak bu rolü düşünüyordum. Bu role de uyuyor.

      Sil
  2. Alanyaspor yerine biz almaliydik, ama simdi alabilirsek yine onemli bir hamle yapmis oluruz. Marcao satisiyla Saracchinin bonservisi, bir stoper ve Jonas Wind, ve bonservissiz Ahmed Musa transferleriyle bambaska bir seviyeye cikariz:) Dorukhanin Fenere gidecegi soyleniyor ama bence Diagne-Besiktas ihtimali ciddi olabilir ve Dorukhan'i bize getirebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman da bu çıkışı sağlayıp, öz güvenini tazeler miydi bilinmez. Bence eğrisi doğrusuna denk geldi.

      Sil
  3. Alanyaspor kolay kolay bedavaya bırakmaz bence. En yakın zamanda kontrat yenileyeceklerdir. Sözleşme yenilemese bile bize geleceğini sanmam fener kapar. Ya da başakşehir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum sözleşme uzatacağını. Bence daha büyük takımları kafasına koydu.

      Sil
  4. (M.T.A)
    Daha önce de bizim için transfer söylentileri olmuştu.O zaman bonservisi vardı.Sezon sonu bize gelebilir.Hem Türk olması hem Alanya'da gösterdiği oyun aklı,tekniği,gelişimi,mücadeleci yapısı ve edindiği tecrübeler(26 yaş- çok takım-olgunluk çağı)ile GALATASARAYIMIZA modern orta saha(6-8-10 karışımı)rolü ile katkı sağlayacağını düşünüyorum.Bir hastalığı vardı.Sanırım Fenerbahçedeyken kusma problemi yaşamıştı astımı vardı.Onu da atlattı.Yanına da Efecanı alsak çok iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Astım olayını bilmem, bugüne bakarım. Efecan zor, bonservis durumu var.

      Sil
  5. Lig, kupa, avrupa 60'a yakın maç oynanıyor. Rotasyon için uygun hamle. Alanya öncesi istemezdim ama Alanya'da istikrarı sağladı. Terim'in elinde daha da gelişeceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Kendisi Galatasaraylı zaten. Yıllar önce ümit milli takımdayken ropörtaj vermişti. Galatasarayda oynarım umarım diye. İnşallah olur

    YanıtlaSil
  7. Ya bu adam iliklerine kadar fenerli, bu adam gelir mi sence? Bu adam gelmez.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir