9 Kasım 2020 Pazartesi

Sivasspor deplasmanı sahadaydı işte ve bu ilk de değil


Belhanda'nın sakatlığı açıklandığında, Milli Takım arasının ardından döneceği açıklanmıştı. Tek idmana çıktı, kimi de iğneyle oynadığını söylüyor. Sivasspor deplasmanı sahadaydı işte ve bu ilk de değil. Geçtiğimiz sezonlarda da çok daha uzun süreli sakatlıklar açıklanmasına rağmen, erkenden sahadaydı. Çenesi kırıldı bu adamın, ertesi hafta oynuyordu. Belhanda'yı eleştiren eleştiriyor da, şu özveriyi konuşan yok. Aidiyet göstermeyen, umursamaz bir futbolcu, şu sakatlıkların üzerine böylesine erken geri dönüşler mi gerçekleştirir?

Takımın da olmazsa olmazı işte. Geçtiğimiz sezonlarda da böyleydi, kabul görmedi. Bu sezon, kadro yapısı itibarıyla daha da netleşti. Belhanda ne olursa olsun sahada olmalı. Daha hızlı ve hareketli hücum izlemek istiyorsak başka yol yok. Emre Akbaba, Etebo ya da Ömer Bayram değil işte yerine oynayacak isimler. Belhanda'nın oyunun 2 tarafında bağlantısı var. Topla çıkar, rakip ceza sahası içine girdiğinde seni o bölgede 1 kişi fazla tutar. Golleri de gelmeye başladı. Bu sezon 3 oldu ve hepsi de aynı şekilde.

Sivasspor deplasmanında 1 gol 1 asisti vardı. Yüzde 91 isabetli pas yüzdesi, 4 uzun pasından 3'ü de isabetliydi. 2 de top kazanmış, bu da bildiğimiz savunma etkisi. Bunu da sakatlıktan hemen döndükten sonra yapıyor. Tek idman gördü ya da görmedi. Mücadelesi üzerinden asla eleştirmedim, aidiyetini sorgulamadım. Hakkının yendiğine inandığım için de ısrarla savundum. Değerli bir futbolcu çünkü, bu takım adına önemi büyük.

Hız arıyorsan, organizasyon kovalıyorsan mecbursun. Oyun hızlı aktığında, Belhanda'nın etkisi o oranda artıyor. Daha ağır, amansız pas düzeninde, sürekli al - ver haliyle ise oyunu ister istemez düşüyor. Topu ayağında çok fazla tutmamalı, mümkün olduğunca seri hareket etmek istiyor. Onun seri hareket edişi de, takımın hareketliliğiyle alakalı. Sezon başındaki kurguyla bu mümkün oluyor. Feghouli, / Arda Turan gibi oyun akılları, Belhanda'nın üzerindeki yükü azaltıyor.

10 yorum:

  1. Bir sistem üzerinden oynamaya devam edeceksek belhanda ile 1.5-2m arası sözleşme yenilenmeli çoğu sisteme uygun bi oyuncu ve yanındaki oyuncuları yükseltebilen bi oyuncu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yenilerdim, böyle bir futbolcuyu bonservisle almak zor.

      Sil
  2. (M.T.A)
    Bence 17.500.000 TÜRK LİRASINA yeni sözleşme teklifinde bulunmalıyız.Ekstralar hariç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancıya TL üzerinden sözleşme imzalatamazsın.

      Sil
  3. Oynadığında ligin en iyi iki üç orta saha oyuncusundan birisi. Ama işte şartların oluşması lazım oynaması için

    YanıtlaSil
  4. bu performanstan sonra bu tarz bir yazı bekliyorduk:) belhanda böyle oynasın, biz haksız çıkalım tabi ki:) yalnız kendi adıma en çok eleştirdiğim nokta ne mücadele noksanlığı, ne aidiyet duygusu. zaten aklı, mantığı, gözü, izanı olan, oyuncunun bu noktalarda eksiği olmadığını net görür. benim en çok eleştirdiğim nokta takım hücuma çıkarken veya hücumdayken 5 metre yanındaki adama düz pası atamayıp iyi ihtimalle tüm takımı geri koşturması, kötü ihtimalle de gol yedirmesiydi. bu kadar iyi oynadığı maçta bile penaltı kaçtıktan sonra hücuma çıkarken topu kaptırdı, ikinci penaltı pozisyonu doğdu. hakem vermedi de yırttık. hiçbir şekilde 4 mm eurluk bir oyuncu değil benim gözümde. yaşının da 29 olması sebebiyle ancak 1 yıllık 1-1.5mm eur bandında bir kontrat önerirdim, o da kabul etmezdi zaten:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep böyle. Sen takımı hızlandır, etrafını iyi kurgula yeter ki. Sneijder'den kop, bambaşka isimler ya da :) 2 sene şampiyonlukta net katkı, görülmek istenmese de böyle. Belhanda çok başarılı bir Galatasaray kariyeri geçiriyor. Hala zaten takıntı kısmı, ilk yarıda ofsayt olan ve penaltıyla alakasız pozisyonu öne çıkarma çalışması. Ben bunlarla savaştığım için kendimce hakkı yenen ismin yanındayım. Bugün Belhanda, yarın x. Ben hakkı ısrarla yenen ismin yanında olacağım.

      Sil
  5. 1.8 milyona 1 sezon daha uzatsa keşke. seneye yazın fegh ile beraber giderler.. ama 1.5 milyon indirimi kabul eder mi bilmem.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir