16 Kasım 2020 Pazartesi

Sıklıkla eleştirdiğimiz Feghouli ve Mariano'nun asist sayıları ne kadar ilgi çekici


GSCimbom (https://twitter.com/GSCForum) 'un paylaşımı. 2014 - 2015 sezonundan bu yana, ligde ve Avrupa kupalarında en çok asist yapan Galatasaraylı futbolcular. Aralarında şaşırmayacağımız isimler olduğu kadar, sürpriz diye baktıklarım da oldu. Sneijder'in ilk sırada olması şaşırtmamıştır mesela. Gerçi asist sayısı düşük geldi. Sadece 1 sezonda 15 asist yapmışlığı var. 2014 - 2015 sezonu da dahil olmak üzere 3 sezon sayınca, beklediğim rakam daha yüksekti.

Feghouli 2., Belhanda ise 3. Feghouli de sürpriz mesela, performansı dalgalanan bir futbolcu. Bazen en iyisi gibi oynarken, bazen hiç çekilmiyor. Buna rağmen 20 asisti görmesi oldukça başarılı. Belhanda 17 asistte ve onun önünde yer almış. Tabii Belhanda'nın pozisyonu bu isimlerin olduğu yerde değil. Feghouli direkt kalenin önündeyken, Belhanda orta sahanın merkezinde. Seri'nin hiç tabelası yoktu ama kimse bu durumu eleştirmiyordu.

Mariano'nun 16 asisti şaşırtıcı değil. Kendisi çok büyük bir oyun aklı ve teknik. Sağ bekte oyun kurucu gibi, haliyle de asist sayısı yüksek. Selçuk İnan'ın düşüş dönemine denk geldiği için, o da 16 asistte kalmış. Ömer Bayram sürpriz gibi gelebilir. Oysa geçen sezondaki asist sayısı çok yüksekti ve bu rakamı da ağırlıkla duran toplarda yaptı. Diyoruz ya, duran topları iyi kullanamıyoruz diye. Oysa geçen sezon bu anlamda çok gol bulmuştuk. Bu sezon kayıbız.

Garry Rodrigues de Gomis iş birliğiyle 12 asisti bulmuş. Sabri Sarıoğlu sürpriz, 12 asist beni oldukça şaşırttı. Alternatifti çünkü, o kadar da fazla forma bulamıyordu. Hakkını yeterince teslim edemedik düşüncem hala değişmiş değil. Yasin Öztekin de iyi sezonlar geçirdi ve 11 asistte. Daha yüksek olabilirdi yine de, o kadar fazla pozisyonu gol atacağım diye harcadı ki. Sonrasında da 10 asistin altında kalmış futbolcular var.

O isimler arasında da benim için konuşulması gereken isim Chejdou'dur. Kendisi stoper olmasına rağmen 6 asisti var. Çünkü o kadar iyi bir top tekniği vardı ki, o da oyun kurucu gibiydi. Geriden attığı tek pasta forvetini pozisyona sokabiliyordu. Yine de bir stoperden öncelikle savunma aksiyonu beklersiniz, onun da sıkıntısı buydu. Saracchi de bu arada kısa sürede 5 asisti bulmuş. Zaman geçtikçe, bu listede daha üst sıralarda yer alacak.

6 yorum:

  1. Olcan Adın da sanki biraz hayal kırıklığı olmuş. Düz bir topçu olsa da 5 asistten fazlasını beklerdim ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O asistleri de sol bek oynadığında yapmıştır. Kanat olarak ciddi anlamda dümdüzdü.

      Sil
  2. İstikrar, süreklilik ve takım oyuncusu olma konusunda çok zayıf bir futbolcu. Şimdi iki maç daha oynasa bizim taraftar bütün bu olumsuzlukları unutur ama bana göre takım için sırf zarar Feghouli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zarar görmüyorum, oynamak istediğinde ondan iyisi yok.

      Sil
  3. Sence Sneijder doğru zamanda mı gönderildi ? Bence 1 sene daha kalabilirdi. 2016-2017'de berbat kadroya rağmen o kadar asist yaptı adam. Ertesi sene yeni kurulan takımda daha iyi işler yapabilirdi diye düşünüyorum ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dursun Özbek yönetiminin yaptığı 2 iyi icraat var. İlki Fatih Hoca'yı döndürmek, 2.si ise Sneijder'le tam zamanında yolları ayırmak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir