26 Kasım 2020 Perşembe

Soran olursa, Galatasaray şampiyon olmuştu dersiniz


Şu kadroyu unutmak mümkün mü diyelim. Galatasaray'ın son şampiyonluğundaki, Bein'in seçmiş olduğu yılın 11'i. O dönem de konuşmuştuk, şimdi de anımsayasım geldi. Muslera, Belhanda, Feghouli, Onyekuru, Fernando, Nagatomo, hatta gol kralı Diagne. En iyi teknik direktör de Abdullah Avcı seçilmişti diye aklımda. Kadro da Başakşehir, Beşiktaş, Fenerbahçe karması. Bir tek, şampiyon olmuş Galatasaray'dan isim yoktu.

Tarihin en skandal işlerinden biriydi. İşte bu tarz durumlar, bizleri daha da kamçılamış ve şampiyonluğa inandırmıştı. 8 puandan geri döndük, dile kolay. Muslera'sı yine harika iş çıkardı, Belhanda / Feghouli uyumu mükemmeldi, Onyekuru çılgın gol sayılarına ulaştı, Diagne gol kralıydı, Hasan Ali Kaldırım'a oranla da Nagatomo ön plandaydı. Yarım sezon oynadılar diye Marcao / Luyindama gibi isimleri saymadım bile.

Oysa onlar yarım sezonluk performansına rağmen Burak Yılmaz'ı almıştı. Hangi açıdan bakarsak bakalım skandal bir kadroydu. Şampiyon oluyorsunuz ama yok hükmündesiniz, böyle düşünün. Dünya üzerinde de 2. bir örneği yoktur. Şu kadroya inanırsak, Galatasaray'a şampiyonluğu ne, nasıl getirmişti? 8 puan geriden gelirken performans gösterilmedi sanırım. O takımın teknik direktörü falan yok muydu? Soran olursa, Galatasaray şampiyon olmuştu dersiniz.

2 yorum:

  1. normalde 4-5 oyuncu vardı galiba ama oraya gitmeyeceğimizi öğrenip değiştirmişlerdi diye hatırlıyorum

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir