13 Kasım 2020 Cuma

Sözleşme yenilemedikçe de, satmak zorunda kalacağınız günler yakın


Marcao'nun teklif almasından daha doğal bir şey yok. Geçtiğimiz yaz döneminde de transferi bir hayli konuşulmuştu. Bahsi geçen rakamlara satmamak doğru karardı tabii, çok daha fazlasını hak ediyor. Yine de bir tehlike var, hala sözleşmesi yenilenmedi. 1.5 yılı kalmış olacak ve her geçen dönem rakamlar biraz daha aşağı düşer. Sözleşme yenilemedikçe de, satmak zorunda kalacağınız günler yakın. Her geçen an, futbolcunun eli güçleniyor.

Bir haber var, üzerine yorum yapalım. Haberin doğru olup olmadığı değil mevzu, maksat fikir paylaşımı. Leipzig'in Marcao için 13 milyon avro + Saracchi'yi önerebileceği yazılmış. Marcao için adı geçen kulüplerden biri de onlar. Saracchi'yle de gelecekleri yok gibi. Galatasaray dönemi sonunda, futbolcunun satılacağını düşünüyorum. Taliplerinden biri de Galatasaray olacaktır, çünkü tutan bir sol bek oldu.

Sakatlıklar yaşıyor, ayrılıklar oluyor da, takım düzeninde önemi büyük. Özellikle de bu sezon ciddi anlamda katkı vermekte. Tutmuş ve uygun rakamlara alabileceğiniz, genç bir sol bek. Saracchi'nin bonservisi adına çaba göstereceğimize inanıyorum. 3-4 milyon avro gibi bir rakama bu transfer gerçekleşse güzel olurdu. Fazlasını düşünmediğim gibi, kimse de bu bonservisin üzerine çıkmaz gibi. Sattığın kadar al sarmalı da bittikten sonra, bu konuyu daha net konuşuruz.

Marcao'ya gelirsek. Sözleşme uzamaması halinde, bu Ocak ayında "mecburen" satacağız diye düşünüyorum. Yaz dönemine sarkarsa, son 1 yıl olacak ve almayı düşündüğümüz rakam en az yarı yarıya inecek. 1.5 yılının kaldığı dönem de, 13 - 14 milyon avro'lara hayır denilemez. Yaz aylarında diyordum ve daha fazlasını istiyordum. Satılsın diye algı yapanlara da karşı duyuyordum. Bugün ise sözleşme şartları malum, böyle bir para yanında Saracchi de olacaksa hayır denilemeyebilir.

10 yorum:

  1. 13 artı Saracchi doğruysa iyi teklif ederim. Ancak doğru olduğunu sanmıyorum. Sözleşme konusunda sana katılıyorum. Aynı endişeyi Luyindama için de yaşıyorum Ne idareyi bırakan ne de en ufak bir icraat yapan yönetim Marcao veya Luyindama için bir uzatma hamlesi yapmaz. Mayıs'ta gelecek olan için özellikle Marcao hamlesi çok zor olacaktır. Doğal olarak Marcao ve Luyindama bu aşamada serbest kalıp imza parası cebe indirme seçeneği üzerine düşünecek. Bu yönde teklifler de alacak. Özetle bu iki futbolcuda adım adım bedava veya 2/3'e gitme aşamasına gidiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kötü teklif demem. Haber doğrudur yanlıştır bilmem de, görünce fikir yürütmek istedim :)

      Sil
  2. (Emre)
    Bence bircok oyuncularimizin søzlesmelerine cikis bedeli konulmali. Pazarliksiz nakit parayi yatiran oyuncuyu alir. Son dønemde ulkemizden yapilan satislar gercekten iyi (bizim takim haric). Marcao, Luyindama, Sarrachi alinirsa bu isimlere 20-25 milyon euro cikis bedeli. Bu rakamlar bircok avrupa kulubu icin uygun rakamlar. Burnley, Wolves, Leverkusen, Zenit, Lille vs bircok kulup cok rahat bu rakami ødeyebilir. Omar bile 6-8 milyon euro'ya satilir. Cunku maaslari dusuk. Sadece 2 stoperimizden 40-50 milyon euro kazanabileceken søzlesme uzatmayarak bu rakami yari fiyatina dusuruyoruz.

    Ønemli olan baska konu da gelen butun parayi Diagne misali baska oyuncuya yatirmamak. Borclari ødemenin tek yolu bu oyucu satislari. Atiyorum 40 milyon euroya 2 stoperi de satarsan en az minimum 30 milyon euro borclara gitmesi lazim. Sadece 10 milyon euroya 2 scout stoper transferi yapilmali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle ikna edersin yeni sözleşme için. Yapılacağı da odur.

      Sil
  3. Leipzig'in teklifi öyle ise gerçekten bizim için gayet mantikliymis.

    YanıtlaSil
  4. 13-15 milyon+ Saracchi mantıklı bizim için. Donk'u 11'e yazar,Ozornwafor'u yedeğe koyarım. 13 milyon'a da 2 orta saha,1 kanat 3 oyuncu almaya çalışırım. Kadro biraz genişler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O paraya satarsan, mutlaka stoper gelir. O dediğin gibi olmuyor maalesef :)

      Sil
  5. Marcao nün iyi kötü yedeği var. Donk işi görüyor. Şu anda Taylan Belhanda ve Emre Kılınç ın yedeği yok. Etebo , Ömer falan girince oyun tamamen değişiyor. Galatasaray A planı için her oyuncunun en az 1 yedeğini bulmak zorunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi kötü yedeği var da, Marcao gidince, Donk'la gideceğin yer sorun. Yaşı malum. O para geldikten sonra, yerini doldurmak zorundasın. Aynı parayı, başkasına yatır anlamında yazmadım. Yeni bir Marcao daha bulmak gibi. Marcao da geldiğinde, kimse tanımıyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir