13 Kasım 2020 Cuma

Sürpriz şekilde, Emre Taşdemir ismi fazlasıyla yer aldı


Galatasaray'da bu sezon beklentinizi aşan, sizi en çok şaşırtan 3 futbolcu kim diye sorduğumda, sürpriz şekilde Emre Taşdemir ismi fazlasıyla yer aldı. Bazı isimleri garanti görüyordum. İlk sıradaki Taylan Antalyalı gibi. Bu sezon, hiç beklenilmeyen bir pozisyonda öyle bir çıkış yakaladı ki, tüm takımlar arasında dahi ilk sırada yer alabilir. Arda Turan, Babel ve Saracchi gibi isimler de aynı şekilde. Hepsinin kaydettiği aşama oldukça değerli.

Arda Turan ve Babel, isimleri ne denli büyük olsa da, saha içi noktasında pek bir şey beklenmeyen futbolculardı. Babel'den kurtulmak istiyorduk, Arda Turan transferi sonrası ise saha içi beklentisi yoktu. Babel şu an takımın belki de 1 numaralı alternatifi. Arda Turan ise saha içi noktasında beklediğimizin ötesinde. Kalite baki de, fizik anlamda da eksiklerini gidermiş. Saracchi için de, geçen sezonun ardından, bu sezonda sistemin böyle olmazsa olmaz parçası olması beklentiyi aşan bir durum.

Emre Taşdemir de bu isimler arasında yer almayı hak ediyor. Geçen sezonki Ömer Bayram gibi diyeyim. Geçen sezon başında kimler gider diye sorduğumuzda "Ömer Bayram" ismi ilk sırada gelirdi. Hoca onu orta sahaya çektikten sonra ciddi bir alternatif kazanmıştık. Emre Taşdemir için de bu sezon başında aynı şeyleri düşünüyordum. Belki onun pozisyonu değişmedi ama, sol bek için ciddi bir alternatif olacağını gösterdi. En azından o pozisyonda sırıtmadı diyeyim.

Yaşadığı sakatlıklar olmasa çok daha pozitif olacağım. Gerçi o sakatlıklar olmasa, şu an geldiği konum bambaşka seviyedeydi. Bursaspor'da ilk parladığı dönemlerde Fatih Hoca onu Milli Takım'a alıyordu. O dönem çok ciddi potansiyeldi ama sakatlıklar geri attı. Galatasaray'da ise toparladı ve alternatif olmayı başardı. Bu sayede belki de alternatif bir sol bek alınmayacak. Benim de beklentimin ötesinde. Sınırları bilerek yorumlayınca, ortaya pozitif bir görüntü ortaya çıkıyor.

4 yorum:

  1. Sene sonuna kadar sakatlanmadan devam edebilse yoğun fikstürde kesin daha fazla şans bulur. Sonrasinda milli takıma bile gidebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şansı var, sorunlu olunan ve fazla futbolcu bulunmayan bir pozisyon.

      Sil
  2. Kafasini kaldirmadan yaptigi ortalar sac bas yolduruyor, ben begenmiyorum ve Galatasaray'a yakistiramiyorum. Orta sinif Anadolu topcusu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir