25 Kasım 2020 Çarşamba

Taylan Antalyalı katkısı çok yüksek


Beğenmeyeni var mı bilmiyorum. Bu sezon Galatasaray adına belki de en istikrarlı futbolcu. Sürpriz katkı, en iyi çıkış gibi konuları konuşmaya dahi gerek yok. Transferin yapılmadığı bir noktada, o bölgeye devşirildi. Alternatifi yok bu arada. Allah korusun, eksikliğini yaşarsak, çok büyük sorunlar bizi bekler. Mümkün olduğunca sağlıklı kalmalı ve üst üste 90 dakikaları çıkarmasına rağmen, sakatlık dönüşü dahi hızlı oluyor.

Kayserispor karşısında da harika iş çıkardı. Kayserispor orta sahasının Galatasaray'ı çok zorladığını söyleyemesek de, iyi oyun diye tarif ettiğimiz olayda da, Taylan Antalyalı katkısı çok yüksek. Sahada adım atmadığı yer yoktu. Savunma katkısını veriyor, rakibi bozuyor, top çalıyor ve fizik olarak hep ayakta. Aynı şekilde hücum katkısında da var, yüzde 91 isabetli pas oranı ve 15 uzun pasta 14 isabetten bahsediyoruz.


Galatasaray orta sahasının aksiyon haritası bu şekilde. Gerçi ilk yarıdaki orta sahasının diyelim, 2. yarıda orta saha yapısı diye bir şey yoktu. Oğulcan Çağlayan forvete, Emre Kılınç ve Feghouli de kanatlara geçti. Galatasaray'ın oyunu da doğal olarak düştü. İlk yarıdaki görüntü, Galatasaray'ın oynaması gerektiği, övdüğümüz yapısı. Taylan Antalyalı'yı görüyorsunuz, oyunun 2 tarafındaki katkısı haritada net şekilde ortaya çıkıyor.

Feghouli ister istemez sağa, Emre Kılınç da sola kayıyor. Yine de, 2. yarıda kanatlara geçtikten sonraki görüntü de bunda etken. Feghouli, topla çok buluşmaya ve etkili olmaya başladı. Bunda da merkeze geçmesinin etkisi büyük. Milli Takım'da da o pozisyonda büyümeye başladı. Sahada bizim adımıza en önemli organizatördü. Emre Kılınç biraz daha topsuz oyunda, koşularıyla ön planda. Belhanda yokken de sorun yaşamadık. İlk yarıda golleri bulabilsek, gerçekten de başka bir şey konuşuyorduk.

6 yorum:

  1. Umarım devre arası Seri'ye yönelip Taylan'ı ileri almayız. Taylan defansif aksiyonu iyi bir registaya dönüştü. Scout transferi ile yedeklesek çok daha isabetli olur. Alttan da Bartuğ geliyor diyeceğim de onun daha süreye ihtiyacı var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ondan korkuyorum işte. Regista uğruna, pasör bir 6 hatalı hareket olur.

      Sil
  2. Bence onun alternatifi yazin Musa Cagiran olmasiydi en azdan. Galatasaraya geldi, sonra Osmanlida Alanya ve Rizede simdi ise Konyada cok cok guzel kendi ispatladi. Bedava oyuncu varken.. hemde yerli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da 6 gibi değil ama, 8 dersin. Daha enerjik, topla çıkan futbolcu. Tarz başka. Etebo değil de, Musa Çağıran gelse desen hak veririm :)

      Sil
  3. Başta Taylan olmak üzere istikrar yakalayan oyuncularımız var. Fakat birkaç sorumsuz futbolcunun yüzünden Taylan gibi oyuncuların da emekleri boşa gidiyor ne yazık ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var tabii, gelişim gösterenleri görüyoruz. Alternatif üretememek ve bazı isimlerin ısrarlı yokluğu sorun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir