4 Kasım 2020 Çarşamba

Transferle uğraşmadan, sorunu kendi içinde çözmek


Elneny'nin Beşiktaş performansını beğeniyordum. Görev adamıydı ve işini iyi yaptı. Kimi bunu gördü, kimi görmezden geldi. Transfer dönemi geldiğinde "beğenmeyen" sayısı çoktu. Beşiktaşlılar için yazmıyorum, genel bir yorum. O günlerde, Arsenal'in kadroda tutacağını düşünmüyordum. Birinin de çıkıp bonservis verme ihtimalini az gördüğümden, yeniden kiralanması konuşulacak gibiydi. Bu tarz isimler de, tüm büyük takımlarımızın gündemine gelir.

Elneny'i Galatasaray için konuştuk. Transferini çok istiyordum. Tertemiz katkısını verirdi çünkü, kötü oynadığı maça denk gelmezdik. Belki çok uçlara da çıkmazdı ama istikrarlı bir görüntüsü olurdu. Savunma yönüyle öne çıksa da, oyunun 2 tarafında katkı veren, hareketli de bir 6 numara. Ağır bir isim asla değil. Manchester United karşısında, 90+'da yaptığı presi gördünüz. Nefes aldırmadı rakibe, hem de tek başına.

Arteta da onu sezon başından bu yana kullanıyor ve rotasyonunun içine dahil etti. İçeriden kazanım bu işte. Transferle uğraşmadan, sorunu kendi içinde çözdü. Biz de bunu Taylan Antalyalı'yla yapsak da, yine işi mazeretlere dayandırdık. Transfer yok kısmını konuşuyoruz. Sezonun başında kazanırken, transfer söylemi konuşulmuyordu. Bu kazanımların altını çizdik. Emre Kılınç'ın orta saha performansı da buna dahil.

Elneny'i bugün alamazsın, o iş geçti. Yazın kiralayabilirdin. Arsenal çok düşünmezken elde kaldı. Arteta da değerlendirdi ve futbolcuyu kazandı. 9 maçta şans verdi ve rotasyonunun önemli bir parçası. 8 maçta ilk 11 kullanmış. Manchester United deplasmanı gelen galibiyetin en önemli isimlerinden. 90 dakika oynamasına rağmen, 90. dakikadaki o baskısını kolay unutamam. Bu adam beğenilmiyordu işte, öyle düşünün. Taraftarlar için yazıyorum bunu da.

2 yorum:

  1. Arsenal'den Beşiktaş'a düşüşünün ardından kendine geldi ve daha verimli oynamaya başladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arteta farkı o da. Teknik direktör çok fark ediyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir