16 Kasım 2020 Pazartesi

Uluslar Ligi'nin Türkiye adına özeti Cengiz Ünder oldu


Rusya karşısında şartlar da oluşmuşken, çok daha rahat bir galibiyet almak gerekiyordu. Kazanmak iyi olsa da, oynanan futbol aldatıcı olmasın. Maçın belli anlarını müthiş bir tempoyla geçip, istediğimiz skoru aldık. Büyük bölümünü ise daha yavaş tempoda geçip, skoru korumak isterken koruyamadık. Rusya bir de maçın çoğunu 10 kişi oynadı. Rölanti işini, her fırsatta tempoyu düşürmeyi anlamadım. Alan açılmış, hızlı isimlerin, daha da önemlisi rüzgarı arkasına almış bir Cengiz Ünder'in var. Vitesi düşürmek neden?

Çok az gol yiyen bir Milli Takım varken, her maç 2'şer 3'er gol yiyen bir Milli Takım'a evrildik. Bazı sakatlar versek de, savunma oyuncularımızın kalitesi belli. Şenol Hoca'nın formsuz olduğunu ve Uluslar Ligi'ne genel anlamda odaklanmadığımızı düşünüyorum. Euro 2020 elemelerinde görüntü bu değildi. Hücum tarafı bazen zorlasa da, asla gol yemiyorduk. Fransa karşısındaki oyunlarımızı hatırlayın. Şimdi ise kolay gol yiyen bir takım olduk. Hücumda ise fazlasıyla bireysel yeteneklere bakıyoruz. O yetenek de Cengiz Ünder.

Milli Takım'ın kaderini Cengiz Ünder belirleyecek gibi. Şu an takımın en olmazsa olmaz ismi. Oynarsa oynarız, oynamazsa da rakip kaleye gitmekte dahi zorlanırız. Hızıyla sizi hücuma taşıyor, müthiş bir şut kabiliyeti var ve topu soluna çektiği her an büyük tehlike. Uluslar Ligi'nin Türkiye adına özeti Cengiz Ünder oldu. İlk Macaristan maçını kaybettik, son Rusya maçını kazandık. Tüm maçların ortak noktası, maçlara kötü girmek. Diğer ortak noktası ise, Cengiz Ünder ipleri eline aldığı an tempomuzun artması ve maça ortak oluşumuz.

"Savunma" tarafındaki bazı hamlelere de anlam veremem. Okay Yokuşlu tercihi gibi. Formsuz olması bir yana, saha içinde bu tarz 6 numaraya ihtiyaç yoktu. Elinde Ozan Tufan var, yanına İrfan Can Kahveci'yi atıp, önünde Hakan Çalhanoğlu'nu daha etkili kullanabilirsin. Okay Yokuşlu'yla savunamadın ve hücumdan ödün vermiş oldun. Ozan Tufan da, İrfan Can Kahveci de dikine giderek seni orta sahadan hızlı çıkartır. İrfan Can Kahveci ayrıca pas organizasyonunu da yönetir. Bu sayede, Hakan Çalhanoğlu orta sahanın derinliklerine gelmez. Böyle olunca, Hakan Çalhanoğlu kötü oynadı oluyor.

Cenk Tosun'un dönüşüne mutlu oldum. Burak Yılmaz çok formda olsa da tek kaldı, alternatif bulamıyorduk. Enes Ünal'ları orada denemek zaman kaybı diye hissediyorum, olmuyor çünkü. Cenk Tosun'un kalitesini ve yapacaklarını biliyoruz. Sakatlık etkisini atlatmış ve yavaş yavaş hazır oluyor. Rusya karşısında beğendim. Umarım Ocak ayında kendisi adına doğru bir karar verir ve şampiyona öncesi istikrarını yeniden kazanır. En büyük sorunu yaşadığımız forvet rotasyonunda elimizi güçlendirecek.

6 yorum:

  1. Okay Yokuşlu mevkisinde oynayan bir oyuncu topla bu kadar az oynayamaz. Adı nerdeyse hiç geçmedi maç boyunca. Hangi özelliği sebebiyle o mevkide oynuyor anlamadım.
    Ayrıca Kenan Karaman en iyi oynadığı dakikalarda en uca alinarak birden maçtan düştü. En doğru orta saha kurgusu senin söylediğin kurgu bence de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okay biraz tempo ve ritim istiyor, etrafı hareketli olmalı. Bizim de böyle bir lüksümüz yok. Bu tarz harektsiz 6'lara da yer yok aslında. Ne kadar pasör olursan ol.

      Sil
  2. elemelerdeki konumumuz herkesi aldattı. sadece fransa maçlarında müthiş mücadele ettik. o da sadece mücadele ettik yani o kadar. euro 2020'yi asıl hakeden izlanda'ydi diye düşünüyorum. biz onlara iki maçta da üstünlük kuramadık. hiçbir şey yapmadığımız arnavutluk maçında 90.dakikada rakibin hatasıyla ikram ettiği boş kale golüyle 1-0 kazandık. yine sadece doldur boşalta döndüğümüz andorra maçını yine 90.dakikada bi korner golüyle zar zor 1-0 yendik. fransa maçları göz boyadı. halbuki o maçlar hariç grupta hiçbir şey yapmadık. uzun lafın kısası şenol güneş bu altın jenerasyonu göz göre göre harcıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet iyiydik gruplarda, bence aldatmadı. Akan oyunda yediğin gol yoktu, müthiş gidiyordun. Daha neler, asla katılmam.

      Sil
  3. şu oyuncuyu biz keşfetseydik keşke

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir