8 Aralık 2020 Salı

1002 golden bahsediyoruz, liste olabildiğince uzun


Bakın bu paylaşım ciddi anlamda emek istiyor. Paylaşımın sahibi GSCimbom ekibini kutlarım, çok kıymetli bir paylaşım. Fatih Hoca'nın 1000. gol mesajının ardından bu konu son 2 haftada çok konuşuldu. Fatih Hoca'nın Galatasaray'ı çalıştırdığı dönemde atılan 1002 golün futbolculara göre dağılımı bu şekilde. Aralarında şaşırmayacağınız kadar, şaşıracağınız birçok isim olacaktır. 1002 golden bahsediyoruz, liste olabildiğince uzun.

Hakan Şükür ve Arif Erdem'e şaşırmam. En parlak dönemleri, Fatih Hoca'nın 96 - 2000 dönemi arasındaydı. Aynı şekilde Hagi de, hocanın 4 sezonunda müthiş işler yaptı. Burak Yılmaz'dan itibaren isimlere şaşırabiliriz. Burak Yılmaz'ın Fatih Hoca'yla sadece 1.5 yılı olsa da, bu listede en çok gol atan 4. isim. Düşünün işte, o 1.5 yılda ne denli parlak dönem yaşadığını. Bugünlerde de kendisini konuşuyoruz ya, keşke daha uzun yıllarımız olabilseydi.

Okan Buruk'un 34 golü varmış, ona şaşırdım mesela. Gollerini hatırlıyorum da, ne ara bu kadar gol atmış. Feghouli'nin de 24 golü var, bence çok iyi sayı. Selçuk İnan, Ümit Karan, Ümit Davala gibi isimlere şaşırmayız mesela. Ümit Karan'ın daha çok golü de olabilirdi. Hoca çok üstünde durmadı diyelim. Diagne de Fatih Hoca dönemlerinde en çok gol atan 3. yabancı. Toplama vurunca, 1 tam yılı bile yok oysa.

Gomis'in gol sayısının az oluşu, kalan gollerin Tudor dönemi gelmesinden. Onyekuru, Adrian Ilie ve Umut Bulut da beklenen gol sayısında. Adrian Ilie'nin Galatasaray kariyeri uzun sürse, çok daha başka gol sayıları konuşulabilirdi. Kalan isimleri konuşmaya gerek yok, tablo ortada. Aralarında mutlaka şaşırılacak isimler olacaktır. Eren Derdiyok gibi, fena gol sayısı yok aslında. Marcio da o 1 yıl içinde ne ara 12 gol atmış. Bugünlerde böyle yedek forvet bulamıyorsunuz. Sergen Yalçın yarım sezonda (Avrupa oynamadan) 6 golü de ilgimi çekti.

10 yorum:

  1. En çok gol atan adamın ismini bugün ne GS TV ne de hiçbir spor kanalı anamıyor. Her ne kadar siyasi hayatı karanlık olsa da bence bu adamı Türk futbol tarihinden silmeye çalışmak çok saçma ve abes.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz da kendisi düşünecek, ben ne yaptım, neden hala geri dönüyorum diye :(

      Sil
  2. hakan burada 149 toplamda 249. 1 gol daha atamadın mı be adam :)

    YanıtlaSil
  3. Vay be listede Muslera bile var. Bu sayede 2011-2012 sezonundaki o mükemmel takımı hatırlamış oldum. Hem derbileri bile domine edecek kadar iyi futbol oynuyorduk hem de gol atmayan kalmamıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalecisine kadar, gol atmayan futbolcusu kalmamıştı :)

      Sil
  4. Siyasi yönü bir yana bırakılırsa Hakan Şükür tarihimizin en büyük santrforu. rakamları diğerlerine göre çok bariz üstün.

    YanıtlaSil
  5. Özel hayatında yanlış yola girmiş olsa da Hakan Şükür uzak ara Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi yerli forveti idi bana göre. 191 boyu sayesinde sayısız kafa golü attı. Golü koklayan ve zor pozisyonlardan bile gol çıkarabilen bir adamdı. Bunun en güzel örneği 1999'da Mallorca'ya attığı aşırtma golü.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir