8 Aralık 2020 Salı

Neredeyse kanat forvet gibi oynuyorlar ve sürekli hücum aksiyonunun içindeler


Row-Z Report'un paylaşmış olduğu saha içi yerleşim haritası. Yerleşim bu sefer biraz daha farklı, özellikle de Diagne için. Oyun içi katkısını her geçen hafta arttırıyor ve bu da ona "bulduğu goller" olarak geri dönmekte. Pozisyonlara giriyor, goller atıyor, gol attıkça öz güveni yükseliyor diye her şey birbirini tetikliyor. En sonunda oyun içi katkısına da kendini odaklamış, mücadele eden, ayakta kalmak için savaşan, daha "benimsemiş" bir Diagne izliyoruz.

Emre Akbaba ve Oğulcan Çağlayan kanatlara yakın gibi olsa da, aslında forvet gibi oynuyorlar. Emre Akbaba her zaman olduğu gibi atak aksiyonunun en önünde, Oğulcan Çağlayan da en yakın 2. isim. Emre Akbaba'nın etkili olduğu yer orası zaten, rakip ceza sahası çevresinden uzaklaştıramazsınız. Tabii bu maçta o kadar etkili değildi. Oğulcan Çağlayan'ın ise ön alandaki baskısı, gole yakın oluşu her geçen hafta daha da değerleniyor.

Diagne orta sahaya yaklaşıyor ve pas aksiyonuna girmeye başladı. Rakibini de kovalıyor bu arada, oldukça hareketli. Taylan Antalyalı, stoperlerin önünde, Feghouli ve Emre Kılınç da merkezde konumlanmış. Çok hareketli bu 3'lü. Feghouli'nin oyun aklını da düşününce, hücum tarafında "yaratıcılık" faktörü de ön plana çıktı. Belhanda döndüğünde dahi, Feghouli'nin pozisyonunu değiştirmem.

2 tane pas yapan stoperle, geriden çıkmak daha kolay. Haliyle de bu isimlerle daha rahat ve güvenli orta sahaya yaklaşıyorsunuz. Marcao / Luyindama tandeminde baskıyı Marcao yiyordu. Luyindama'yı serbest bırakıp, onun oyun kurması beklentileriydi. Donk devreye girince, her 2 stoper de oyun kurabiliyor oluyor ve Marcao rahatladı. İyi oyunu da böyle açıklanabilir. İş oraya yıkılmıyor çünkü, hatta bu durum Taylan Antalyalı ve Feghouli gibi isimlere bile artı sağlar.

Bekler mühim. Neredeyse kanat forvet gibi oynuyorlar ve sürekli hücum aksiyonunun içindeler. İşleyen bir düzen var, haliyle de performansları arttı. Bu tarz futbolculardan, iyi bir düzeniniz olması halinde katkı alırsınız. Çünkü onların mevcut özelliklerine hitap etmiş olursunuz. Emre Taşdemir ve Linnes, hücum özellikli, tempolu bekler. Hücumdaki orta ve pas kaliteleri tartışılsa da, tempolarıyla birlikte oynadığınız oyunda büyük yarar sağlarlar.

6 yorum:

  1. Omar ve Saracchi'yle bu oyun 2 kademe yukarı çıkacak. Belhanda dönüşünde de merkezi Younes-Sofian yapıp Emre'yi sembolik de olsa kenara atmak hem ön alan baskısını arttıracaktır hem de Diagne'nin derine inerek açtıgı alanlara koşuları siklastiracaktir. Bu oyuncu grubundan bu oyunu cikartmak sapka cikarilacak bir is. Fatih Terim büyük bir taktisyen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çıkar. Değişim de bu 3 isim üzerinden olur. Soru şu, Saracchi meselesi var mı, varsa da nasıl çözümlenecek.

      Sil
  2. Luyindama'yı satıp yerine Donk tipi fizikli ve pasor ama konsantrasyonu yüksek stoper almamız mantıklı olur. Donk defansta baya konsantrasyon kaybı yaşıyor, bizi zorlayabilir önümüzdeki periyotta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geriden oyun kurma tarafında Donk kıymetli. Onun biraz daha sağlam savunma yapanını bulsak, seviye bambaşka yere gelecek.

      Sil
  3. Emre Akbaba yedeğe çekilip Belhanda yerine geçebilir. Daha önce solda etkili olduğu bir sezonu var Nice'de. Akbaba gereksiz ayağına topu çok doluyor. Belhanda ayrıca ligimizin sertliğine uygun takımı da biraz daha agresif hale getirir. Tek endişem Belhanda 11'e dönünce Feghuli bu seferde sola dönük oynaması. Omar'ın Oğulcan'ın hatta son maçlarda yaptığı gibi Diagne'nin koşularının boşa gitmesi düzenin bozulması. Gerçi Omar'a atar. Takımda K. Afrika çetesi var gibi.Yine de denemek lazım.Kenar oyuncu dersen Belhanda merkezde Feghuli sağda Oğulcan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Kılınç zaten sol iç orta saha olmayacak mı. Feghouli ister istemez sağa kaymaya devam edecek. O konuda bir sorun olmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir