10 Aralık 2020 Perşembe

Abdülkerim Bardakcı & Galatasaray, nihayet gerçek anlamda vitrine çıktı


1. Lig'i takip eden arkadaşlar daha yakından bilecektir. Gerçek anlamda, 1. Lig emekçisi olma yolundaydı. Konyaspor altyapısından yetişmiş, yıllar içinde de birçok 1. Lig takımında kiralık olarak forma giydi ve iyi iş çıkardı. Oynadığı takımlarda iz bıraktığını söylemek lazım. Samsunspor'da kiralık olarak forma giydiği dönemi yakından takip etmiştim ve hala hatırlanan, sevilen bir isimdir. Adana Demirspor, Giresunspor, Denizlispor, Altay derken birçok takımda forma giydi.

Konyaspor, futbolcuyu satmayı da düşünmedi. Talibi olurdu çünkü, en azından 1. Lig'de herkes havada kapardı. Sol ayaklı ve geriden iyi oyun kuran bir stoper. Yaşı 26'ya geldi, şu zamana kadar kiralık olarak çeşitli takımlarda oynaması ilginç diyebilirim. Bu sezon Konyaspor'da kendini gösterme fırsatı buldu ve performansı da oldukça iyi. Geç de olsa konuşulmaya başlanması güzel. Sol ayağı, bir stopere göre pas ve teknik özelliklerinin iyi oluşu elinizi güçlü kılıyor. Üstelik yerli.

Lider özelliği de var ayrıca. Ahmet Çalık'la birlikte oynuyor ve o lider özelliği, yanında oynayan isimleri de iyi göstermekte. Özelliğine bakınca da daha uygun takım olduğunu söylemek lazım. Abdülkerim Bardakcı ise büyük takımlarda oynayabilecek, alternatif oluşturacak özelliklere sahip. Pas ve teknik odaklı gitsek de, işin mücadele tarafında da var. 

Sol stoper ararken, yerli oluşu itibarıyla da değerini arttıracak. Her geçen zaman biraz daha üstüne koyuyor ve yıllardır "oynayan" futbolcu olması da gelişimine katkıda bulundu. Marcao'ya alternatif düşünülüyorsa, bakılması gereken isimlerden biri. Yerli olup, sol ayaklı ve Galatasaray'ın oyun düzenine uyum sağlayabilecek başka bir stoper düşünemiyorum. Oraya da alternatif düşünmek gerekebilir. Yerli kalitesi için de kaçırılmaması gerekir.

5 yorum:

  1. Caulker falan da haberi çıktı onun için ne dersin abi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun için de detaylıca yazdım. Ağır oyuncu, o kısma takılıyorum.

      Sil
  2. Alternatif oyuncu olarak iyi iş yapar. Düşünülebilir.

    YanıtlaSil
  3. luyi yerine caulker gelecek belli oldu.
    marcao yerine apo gelirse bana uyar.
    böyle olmak zorundayız. parlatıp satıp kasanı dolduracaksın. ama sonra tekrar daha ucuz adam alacaksın.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir