10 Aralık 2020 Perşembe

FM 21 #2; Yeni Malatyaspor'un çılgın performansı


Sezonlar kolay geçmiyor. Gün sonunda Lig, Süper ve Türkiye Kupa'sı olmak üzere 3 kupayı toplasam da, süreçler zor geçiyor. Özellikle de lig tarafında. Yeni Malatyaspor'un çılgın performansı yüzünden, sondan 1. haftaya kadar şampiyonluğu ilan edemedim. Ligin 2. yarısında kritik puan kayıpları oldu. Onlar da üst üste gelince kırıldılar. Benim de sezonun son dönemini iyi geçirdiğim söylenemez. Ligin ilk yarısında Yeni Malatyaspor liderdi. FM 20 bu kadar zorlu geçmiyordu, oyun bu yönden gelişmiş.

Avrupa'da ise Şampiyonlar Ligi çeyrek finali geldi. 2. turda sürpriz şekilde Atletico Madrid'i rahat geçtim ama çeyrek finalde Juventus, özellikle de kendi sahasında benimle oyun oynadı diyebiliriz. Seviye yüksek, şu aşamada daha ilerisi imkansız gibi. Biraz daha keyifli oyunu arıyorum. Ligin ilk yarısında gol yemesem de, gol atma tarafında sorun yaşıyordum. Onu çözdüm, gol sıkıntısı yaşamayıp, oyunu da keyifli kıldım. O zaman da bir noktada oyununuzu çözüyorlar ve duruyorsunuz. Farklı bir şeyler yapmanız lazım. Sezon içi bol bol formasyon ve futbolcu rolleri dokunuşları yapmanızı öneririm.

Yine 4-3-3 başladım, devamında 4-2-3-1'e dönmek zorunda kaldım. Bu tarz oyunlarda en kolay uygulanan 2 formasyon. Hiç istemiyorum bu formasyonlarda oynamayı ama yapacak bir şey kalmadı. Yeni sezonda 4-4-2 oynayacağım, diğer 2 taktiğim de çift forvetli kombinasyonlar olacak. Bu da benim FM geleneğim, her sezon farklı formasyonlar denemeyi seviyorum. Ligin son maçının 4-4-2 oynadım, umut verdi.

İlk sezonda transferi yasaklamış, Ocak ayında 3-4 hamle yapmıştım. 2. sezon ise değişim olacaktı ki büyük çaplı oldu. Futbolcularımın teklif almasını bekledim, büyük satışlar yaptım. Devamında da yerli ağırlığıyla iddialı rakamlar ödedim. Yabancıları ise ağırlıklı olarak bonservisi elinde isimlerle geçmiştim. Kadro yüzde 80 oranında değişti yani. Arada Cengiz Ünder gibi bir kira ihtimalini de kaçırmayınca elim çok güçlendi.


Göze çarpan futbolcu performanslarını paylaşayım. Ianis Hagi özel isteğimdi, 2. sezondan kavuştuk. Cengiz Ünder kira, Ugarte ise bonservisi elindeydi. Mert Müldür sağ bekte kıymetli, mutlaka alın derim. Gökdeniz Bayraktar ise Antalyaspor'un sürpriz isimlerinden. Transfer edip kiralık bırakmıştım ama, ligin 2. yarısında ihtiyaç doğdu. 12. adam oldu, çok ciddi katkı aldım. Kadronun yüzde 80'ı değiştiği için tek tek saymayayım herkesi.


Yeni sezonda da 4-4-2'e geçiş kaynaklı farklılıklar olacak. Futbolcularım takip ediliyor, yine ciddi satışlar izleyeceğiz. Zaten bazı hamleleri önceden yapmıştım, Muriqi / Sorloth forvet ikilisi görme hedefim var. Yerli ağırlığı daha da artacak, kısıtlama gereği altyapıdan yetişen birçok isim de maç kadrosunda yer almalı. Bu da ciddi satışlar demek, birilerinin önünü açmak durumundayım. Oyun yeni yeni başlıyor diyebiliriz. Sezonların beni zorluyor olması güzel, insan sıkılmıyor.

2 yorum:

  1. 2020 ye oranla daha zor anladığım kadarıyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-2 tık daha zor diyebilirim. Yine de yıllar geçtikçe kolaylaşıyor. Oyun algoritması kulüplerimizi iyi yönetmiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir