20 Aralık 2020 Pazar

Anadolu'daki hakkı yeterince teslim edilmeyen yerli futbolcular listem


Geçen gün yorum kısmına yazdığımda sorulmuştu. Onun üzerine bir şeyler yazalım. Ligimizde, hakkı yeterince teslim edilmeyen ve çok istikrarlı şekilde devam eden yerli futbolcular var. Tabii Efecan Karaca artık o isimler arasında değil. Bu tarz listelerde adı genellikle ilk sırada yer alırdı. Son dönemlerde artık onun hakkı veriliyor ve kendisine saygı duyuluyor. Milli Takım'da olması da bunda etken. Belli ki Alanyaspor'un bayrak adamı olacak. Transferiyle alakalı bir şey düşünmüyorum artık.

Salih Uçan gibi isimleri de bu listeye almayacağım. Geçmişinde Fenerbahçe var ve zaten belli bir potansiyelde olan futbolcuydu. O potansiyeli tekrardan hatırlamaya başladı. Kendini buluyor diyelim. Anadolu'daki en iyi yerlilerden olsa da, bu listenin amacı biraz daha farklı. Anadolu'da büyümüş, ilerleyen ve hala orada yükselmeye devam eden isimleri konuşalım derim. Transfer yazısı gibi de düşünmeyin.

Halil Akbunar mesela. Göztepe'nin değişmeyen, belki de en istikrarlı futbolcusu. Takımınızla adı geçtiğinde burun kıvıranlar da olur ama çok değerli bir yerli. Yazın da Galatasaray'la adı geçiyordu. Hızlı kanat diyoruz ya, bir de oyun içi katkılısı. Soner Aydoğdu'nun da hakkı bir türlü verilmez. Yine ligin en istikrarlı yerli orta sahalarından biri. Akhisar döneminde de iyiydi, Göztepe'de de aynı şekilde ilerliyor. Bir ara Başakşehir yapsa da, tutunduğu topraklar hep Ege oldu. Alpaslan Öztürk de bu listenin olmazsa olmazlarından. Özellikle de stopere geçtikten sonra kalitesini daha da yükseltti.

Aytaç Kara'nın adı transferde anıldığı için sık sık konuşuyoruz. O da bu listede yer alan yerlilerden. İstikrarlı çünkü, oynadığı takımlarda ön plana çıkan orta sahalardan olsa da, pek hakkı verilmezdi. 6-8 oynar, tempoludur, top tekniği iyidir, işin savunma tarafında da vardır. Umarım gerçekleşir transferi. Konyaspor'da da Ömer Ali Şahiner ön plana çıkacak. Ligin en istikrarlı ve joker yerlilerinden olsa da, hakkı bir türlü teslim edilmedi. Adamın oynayamadığı pozisyon yok. Bu listeye Abdülkerim Bardakcı da girmek üzere, not etmek lazım.

Sivassporlu Hakan Arslan. Yine bu listenin olmazsa olmazlarından. Emre Kılınç / Mert Hakan Yandaş gibi isimleri konuşurken onu hep atlıyorduk. Sivasspor'da kaldı. Oysa o da her büyük takımda oynayabilecek, oyunun 2 yönünü çok iyi oynayan bir orta saha. Gaziantep FK forması giyen Muhammet Demir'i de bu listeye alacağım. Sakatlıklar kaynaklı, o ilk dönemlerindeki potansiyeline ulaşamasa da, ligin iyi forvetlerinden biri. Teknik becerisi, oyun içi katkısı çok değerli ve başarılı. Başakşehir'i görüp, orada oynayamayanlardan.

8 yorum:

  1. (Emre)
    Cok da eskilerden olmayan Burhan Eser vardi. Onun icin de bøyle dusunurdum hep.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskilere girersek neler neler var :) Çıkamayız işin içinden.

      Sil
  2. 2012den beri gormek istedigim bir forvet Muhammet Demir var sakatlik performansini etkiledi
    Gaziantepte yine ve iyi isler cikariyor
    Belki 1 2 sezon izleme firsatimiz olur takim oyununda cok faydali Diagneden daha iyi isler yapar
    Pas oyununda var adam gecme var sirti donuk oynaya biliyor asist ozelligi var aslinda aradigimiz tipte bor forvet de bonservisinin Basaksehirde olmasi sorun :)
    Adem gibi belki onu da en az 1 2 sene izleye biliriz ne dersin abi?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşmesi olmazsa, belki o dönem fırsat diye düşünülür :)

      Sil
  3. Muhammed Demir bı ara bize hep sorun çıkarır iyi oynardi. Tarz olarak çok beğendiğim bir oyuncuydu Gaziantep'teyken.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir